ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε

Η Συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε
New Image

Ο Βαλβέρδε ζήτησε ρυθμό και ψυχραιμία.Νέο συμβάν στην προπόνηση Ανόρθωσης(21:45ΝΕΤ)

H Συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε



" Το κλειδί κάθε αγώνα δεν γνωρίζεις ποιό θα είναι. Σίγουρα πρέπει να μπούμε με δυνατό ρυθμό από την αρχή και να τον διατηρήσουμε. Αν βάλουμε γκολ γρήγορα θα πρέπει να έχουμε και ισορροπία για να μη δεχτούμε εμείς κανένα. Πρέπει να έχουμε και τα δύο πράγματα στο μυαλό μας όλη την ώρα".

" Λίγο-πολύ έχω αποφασίσει στο μυαλό μου. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος όμως αφού ακόμα δεν γνωρίζω και τί θα κάνει η αντίπαλη ομάδα".

" Χωρίς αμφιβολία θα πρέπει να είμαστε πιο τυχεροί και πιο πετυχημένοι. Πρέπει να είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε το άγχος για το αποτέλεσμα. Να έχουμε τις ευκαιρίες για γκολ και να προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να πρέπει να... γυρίσει ένα ματς. Δημιουργήθηκε έτσι ένα άγχος για το πώς θα το γυρίσουμε. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι".

" Πρέπει ο κόσμος από την αρχή να είναι στο πλευρό μας. Αυτό βοηθά την ομάδα να ξεκινήσει κι εμείς πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να μας ενθαρρύνει. Ο ένας να βοηθάει τον άλλο. Πρέπει να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα και μέσα στο γήπεδο από τον κόσμο και τους παίκτες που να κάνει τον αντίπαλο να αντιληφθεί ότι θα είναι δύσκολα γι' αυτόν. Να μην αισθανθεί άνετα και ότι ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να προκριθεί".

" Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε περισσότερο το αποτέλεσμα. Θα είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αύριο, όχι τόσο σε θέσεις αλλά πιο πολύ στο πώς θα πρέπει να πιέσουμε για να καταφέρουμε αυτό που χρειαζόμαστε".

" Στο ποδόσφαιρο πάντα νιώθουμε πίεση. Η πίεση σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο από τα λόγια του προέδρου ή τον κόσμο που θέλει την πρόκριση, αλλά αυτό που αισθανόμαστε και μόνοι μας. Θέλουμε να προκριθούμε. Στο πρώτο ματς χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, ένα πέναλτι και δεχτήκαμε τρία γκολ. Νιώθω ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Αισθάνομαι την πίεση ότι πρέπει να το καταφέρουμε".

" Το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου είναι πάντα το επόμενο. Οπότε, ναι είναι το αυριανό. Τα άλλα έχουν περάσει".

" Ναι, το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία. Είναι σίγουρα σημαντική η τακτική και οι θέσεις των παικτών, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία. Το πώς νιώθουν οι παίκτες και πώς θα προετοιμαστούν για το αυριανό ματς. Δεν ξέρω αν θα είμαι ικανοποιημένος με το 1-0 στο ημίχρονο. Με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα. Όπως έχουμε δει, στους αγώνες μπορεί να ανατραπεί το σκορ σε μερικά λεπτά".

" Το πιο σημαντικό είναι να συνδυάσουμε και τα δύο. Πιο σημαντικό νομίζω όμως πως είναι να διατηρούμε το μηδέν πίσω. Όσο υπάρχει αυτό θα συνεχίζουμε την προσπάθεια για να βάλουμε τα τέσσερα γκολ που χρειάζονται. Όσο παραμένει πίσω το μηδέν στην άμυνα θα συνεχίζουμε".

" Πρέπει να περιμένετε για να δείτε. Να δούμε και πώς θα παίξει ο αντίπαλος... Μπορεί να παίξουμε με δύο επιθετικούς μπροστά, μπορεί με περισσότερους στο κέντρο... Όλα είναι μια πιθανότητα".

" Το πιο σημαντικό είναι πως νιώθουμε εμείς. Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη ακόμη και για να έπαιζε και την επόμενη μέρα το δεύτερο ματς. Τώρα είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε. Μακάρι να μπορούσαμε να το παίξουμε και την επόμενη μέρα του πρώτου αγώνα το δεύτερο ματς. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε την πίεση. Στο πρώτο ματς ήμασταν αποφασισμένοι να γυρίσουμε το σκορ. Δεχτήκαμε τα δύο γκολ και... τρελαθήκαμε. Όταν δεχθήκαμε το 3ο μας κυρίευσε η πίεση. Αύριο πρέπει να κερδίσουμε την πίεση".

" Δεν το ξέρουμε. Να περιμένουμε ως αύριο. Δεν έχω καταλήξει 100% στο ποιούς θα χρησιμοποιήσω από την αρχή. Να αρχίσει το ματς και να δούμε πώς θα πάει. Σίγουρα μπορεί να ισχύει αυτό που λέτε, θα δούμε όμως πως θα εξελιχθεί το ματς".

" Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές βρίσκονται εδώ για να παίζουν ματς σαν και το αυριανό. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το κάνουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Για να προσπαθούμε να κερδίζουμε τέτοια ματς. Αν κερδίσουμνε αύριο ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε. Πάντα είμαστε σε μια γραμμή ανάμεσα στην αποτυχία και τον θρίαμβο. Ενδεχόμενη νίκη και πρόκριση θα μας δώσει πολλά για τη συνέχεια".

*Στην ερώτηση: " Δε θέλετε να πείτε την ενδεκάδα και το σεβόμαστε... Δε λέτε τουλάχιστον στον Τζόρτζεβιτς που είναι δίπλα σας αν θα είναι στους βασικούς;", ο Βαλβέρδε απάντησε: " Θα προτιμούσα να το πω πρώτα στον ίδιο το τί θα γίνει και μετά σ' εσάς. Σέβομαι το πόσα χρόνια βρίσκεται στην ομάδα". Ο "Τζόλε" απάντησε: " Καλύτερα για να μην αγχωθώ". (γέλια)

Τζόρτζεβιτς: "Μας... λείπουν τέσσερα γκολ"

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο αρχηγός, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που τόνισε αρχικά: " Μας περιμένει το δεύτερο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Για μας δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα στην Κύπρο. Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι και με τη βοήθεια του κόσμου θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα".

Τί κλίμα "εισπράττει" ο άσος του Ολυμπιακού από τους συμπαίκτες του; " Να κερδίσουμε με 4-0. Στα λόγια φαίνεται απλό. Αν αρχίσουμε με ένα γκολ νωρίς στο ματς και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε. Θα βοηθηθούμε από τον κόσμο. Σε όλη τη διάρκεια του ματς πρέπει να έχουμε και υπομονή. Μπορούμε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε το σκορ. Μας... λειπουν τέσσερα γκολ για την ανατροπή. Χρειάζεται υπομονή και όχι βιασύνη. Στον χρόνο που θα περνάει θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο", τόνισε.

Όσο για την αναμέτρηση με την Ανόρθωση πριν από λίγα χρόνια, ο "Τζόλε" υπογράμμισε: " Σε κάθε ματς υπάρχει πίεση. Είναι βέβαια διαφορετικές οι εποχές. Τότε ίσως ήταν και η πρώτη χρονιά που παίζαμε για να είμαστε στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Υπήρχε μεγάλη πίεση και τότε και άγχος. Υπάρχει πάντα θέληση. Σίγουρα νομίζω ότι και τότε υπήρχαν νέοι παίκτες που ίσως δεν είχαν την πείρα σ' αυτά τα ματς και γι' αυτό ίσως ήμασταν και λίγο παραπάνω αγχωμένοι. Στο αυριανό ματς είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα. Το σκορ, όμως, δεν είναι ό,τι καλύτερο για μας αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε".

Αναφορικά με το τι έχει αλλάξει σε σχέση με το πρώτο ματς, δήλωσε: " Νομίζω πως και οι νέοι παίκτες που ήρθαν έχουν γνωρίσει καλύτερα πλέον την ομάδα κι εμείς τους νέους. Αυτό νομίζω είναι ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με το πρώτο ματς. Νομίζω είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από το πρώτο ματς. Το πρώτο επίσημο ματς δεν είναι γενικώς και ό,τι καλύτερο για μία ομάδα. Πλέον, έχουμε στα πόδια μας ένα επίσημο ματς που είναι σημαντικό για μας. Αν δούμε το πρώτο ματς στην Κύπρο, το αποτέλεσμα μας αδικεί πάρα πολύ. Σταθήκαμε και άτυχοι σε ορισμένες φάσεις. Θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να μιλάμε για διαφορετικό ματς και διαφορετικό σκορ αυτή τη στιγμή".

Ερωτηθείς για την επίθεση στο πούλμαν της Ανόρθωσης, ο Τζορτζεβιτς είπε: " Ειλικρινά δε γνωρίζω κάτι. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει σχόλιο όταν συμβαίνουν τέτοια στον αθλητισμό. Κακώς".

Σε ερώτηση αν είναι ματς χωρίς αύριο, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων τόνισε: " Αυτό μετά το ματς θα το πούμε. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία τί θα γίνει αν περάσουμε ή όχι. Πρέπει να σκεφτόμαστε τί θα κάνουμε αύριο στο ματς. Μετά θα βγάλουμε τα συμπεράσματα για τους επόμενους στόχους του Ολυμπιακού".

Νέο περιστατικό στην προπόνηση της Ανόρθωσης

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, προπηλακίστηκε η αποστολή της Ανόρθωσης, που βρίσκεται στην Αθήνα για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αυτή τη φορά, περίπου 50 άτομα, πήγαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου η κυπριακή ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει την προπόνησή της και επιχείρησαν να επιτεθούν σε παίκτες, προπονητή και πρόεδρο, τη στιγμή που κατέβαιναν από το πούλμαν για να μπουν στα αποδυτήρια του γηπέδου. Χάρη στην επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν εκεί, δεν προκλήθηκαν σοβαρότερα επεισόδια.

Πάντως, άνθρωποι της Ανόρθωσης έλεγαν ότι δέχθηκαν κάποιες κλοτσιές, πως έχει ενημερωθεί ο εκπρόσωπος της UEFA και πως αν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσεις, τότε δεν θα είναι δυνατόν να διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας.

Παντελή: "Με χτύπησαν υπάλληλοι του γηπέδου"

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, δήλωσε για το συμβάν, ευρισκόμενος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης": " Ήρθαμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά μόνο ως τέτοιος δεν αντιμετωπίζεται. Έχουν προπηλακιστεί από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας μας, ενώ έχουν χτυπηθεί και κάποιοι. Πρώτη φορά είδα 1.000 άτομα να μας βρίζουν και να μας φτύνουν. Αρχικά, ήταν να μη γίνει η προπόνηση. Ντρέπομαι αν αυτό είναι ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι που ανήκω σε αυτό το χώρο.

Δεν είμαι ανακριτής για να πω τι έγινε. Το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά στα αποδυτήρια και εκεί βρισκόντουσαν μπορεί και 2.000 άτομα, που περικύκλωσαν το λεωφορείο και από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα. Δεν είναι τρόπος διεξαγωγής αγώνα αυτός. Για τα υπόλοιπα να ρωτήσετε να μάθετε. Υπήρχε και παρατηρητής που ήταν παρών και τα είδε όλα. Μάλιστα, δεχθήκαμε επίθεση και στη φυσούνα του γηπέδου. 7-8 υπάλληλοι του σταδίου με μαύρες φανέλες όρμησαν πάνω μας, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα. Δέχθηκα κι ένα χτύπημα. Ο παρατηρητής μας είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα σκεφτεί για την αυριανή διεξαγωγή του αγώνα

".

Μώραλης: "Δεν προπηλακίστηκε κανείς"

Ο Γιάννης Μώραλης απάντησε άμεσα σε όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Παντελή, μιλώντας στην "ΕΡΑ Σπορ". Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε:

" Σαφέστατα αυτοί που ήρθαν για να φτιάξουν ένα κλίμα τρομοκρατίας είναι κατακριτέοι και δεν βοηθάνε τον Ολυμπιακό. Άκουσα τον κ. Παντελή να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν 1.000 – 2.000 άτομα. Όμως, επειδή υπήρξαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ εκεί και απ' ότι έμαθα και από την αστυνομία, μιλάμε για 50 με 70 –το πολύ- άτομα, κάτι που δείχνει μία τάση. Δεν προπηλακίστηκε κανείς. Η αποστολή της Ανόρθωσης κατέβηκε από πούλμαν όταν αυτοί φύγανε.

Ο παρατηρητής ήταν παρών και είπε ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δεν σταματήσουν οι κροτίδες, δεν θα γίνει προπόνηση. Από όσο ξέρω, η προπόνηση ξεκίνησε κανονικά, ενώ δεν έγινε καμία χρήση χημικών. Η επιθυμία να μεγαλοποιήσουμε τόσο πολύ ένα νέο επεισόδιο, κακό και ανεπίτρεπτο για μας, δεν είναι σωστή. Αν ήταν 1.000 και 2.000 άτομα εκεί, η αστυνομία δεν θα μπορούσε να επέμβει. Η φυσούνα του γηπέδου είναι εντός γηπέδου, ουδείς από τους οπαδούς δεν πέρασε στο Καραϊσκάκη. Αν δεν γινόταν η προπόνηση, όντως το ματς θα ήταν στον αέρα.

"Θέλω να πιστεύω ότι όταν κάποιος είναι κοντά σε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι εν βρασμώ ψυχής και θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, γι' αυτό θεωρώ ότι είπε όλα αυτά ο κ. Παντελή. Είναι η τρίτη φορά που θέλουν να μας καταγγείλουν (οι άλλες δύο με τα εισιτήρια και με το κρούσμα στην Αττική Οδό) και θεωρώ ότι μόνο αυτή είναι υπαρκτή και μεμπτή περίπτωση. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα κάνει την έκθεση του ο παρατηρητής και αν δείτε εσείς για παρουσία 1.000 ατόμων και χρήση χημικών τότε θα πρέπει να με καλέσετε και να μου πείτε ότι είπα ψέματα.

Δεν ανησυχώ για την εξέλιξη της σημερινής ημέρας, όμως ανησυχώ για την εξέλιξη του αυριανού αγώνα. Το πρωί θα γίνει σύσκεψη και θα θέσουμε όλα τα απαραίτητα θέματα. Θέλω να πιστεύω ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων μας θα είναι εντάξει".

Ο Κόκκαλης στο Ρέντη

Περίπου στις 20:00, ο Σωκράτης Κόκκαλης πέρασε την πύλη του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη και έδωσε το "παρών" στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, η οποία άρχισε στις 19:30. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, δίνοντας το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή και πρόκριση.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι οι: Άντζας, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κόβατς, Κοβάτσεβιτς, Λεονάρντο, Λέτο, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου στο SPORT 24

" Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας περίμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Η αστυνομία μερίμνησε και μας έβγαλε από άλλη έξοδο, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τη φυγή μας. Μάλιστα άλλαξαν και το προγραμματισμένο δρομολόγιο για να αποφευχθεί οτιδήποτε. Στην Αττική οδό περίπου 30 άτομα με μηχανάκια άρχισαν να μας πλησιάζουν.

Κάποια στιγμή κάποιοι μπήκαν μπροστά και ακινητοποίησαν το λεωφορείο. Έβριζαν Θεούς και Δαίμονες. Έλεγαν ακατάληπτα πράγματα και μας απειλούσαν. Δεν μας πέταξαν τίποτα γιατί στην Αττική Οδό δεν υπήρχε τίποτα για να μας πετάξουν. Μας συνόδευε μόνο ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και έπειτα από 30 με 40 λεπτά όταν ήλθαν ενισχύσεις μια διμοιρία των ΜΑΤ, μόνο τότε έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι και μπορέσαμε να έλθουμε στο ξενοδοχείο μας".

Ήρθαμε για ποδόσφαιρο, όχι για πόλεμο

Ο Αλεξάνδρου, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερο χρόνο στο γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης, αρθρώνει το παράπονό του.

" Ταξιδέψαμε στην Τραπεζούντα και δεν μας υποδέχτηκαν έτσι οι Τούρκοι οπαδοί, αν και πήραμε την πρόκριση από την Τράμπζονσπορ. Έχουμε πάει σε χώρες σαν τα Σκόπια που είναι εχθρικές και δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτοί οι κάφροι αντιπροσωπεύουν τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά η Ανόρθωση είναι μία ελληνική ομάδα της Κύπρου που ήλθε στην Αθήνα για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι πόλεμο".

Η Ανόρθωση όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και επιβεβαιώνει στο SPORT 24 και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

" Κάναμε διάβημα στην UEFA. Θα μείνουμε 2 ημέρες στην Αθήνα και πρέπει να διαφυλάξουμε την ασφάλειά μας. Ενημερώσαμε όποιον έπρεπε να ενημερώσουμε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα".

Ο Αλεξάνδρου ασκεί επί 15 χρόνια το επάγγελμα του δημοσιογράφου, πριν ενταχθεί στο γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης και καταγράφει την αιτία της έκρηξης.

" Καταλαβαίνω ότι σε αυτό το παιχνίδι παίζονται τόσο αγωνιστικά όσα και οικονομικά πολύ μεγάλα συμφέροντα. Αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να γίνονται τέτοια πράγματα".

Όπως λέει, κανείς από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επικοινώνησε με την Ανόρθωση για να δουν τι συνέβη. Στους κόλπους της ομάδας κυριάρχησε αναστάτωση, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όσοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα μοιάζουν μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες.

" Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις μας οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Αναστάτωση υπήρξε, αλλά τουλάχιστον αυτοί έδειχναν ήρεμοι. Υπήρχαν όμως και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ξαναδεί τέτοια πράγματα και ήταν πράγματι πολύ ανήσυχοι για όσα συνέβησαν. Πλέον έχει επέλθει η ηρεμία, αλλά έχουμε να πάμε και στο Καραϊσκάκη".

Έκκληση στον κόσμο

Η πειραϊκή ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και αναφέρει τα εξής:

" Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης την Ανόρθωση σε έναν καθοριστικό, για την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αγώνα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της παρουσίας σας και της βοήθειάς σας τόσο σε αυτό το παιχνίδι, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο δίνει ο Ολυμπιακός μας στην έδρα του, το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και αυτό έχει φανεί σε όλους τους μέχρι σήμερα αγώνες.

Στηρίξτε την προσπάθεια των παικτών μας, όπως μόνο εσείς ξέρετε, προστατεύοντας όμως παράλληλα την ομάδα μας και το δικαίωμα όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού, να βρίσκονται στις εξέδρες του Καραϊσκάκη σε κάθε αγώνα.

Μην επιτρέψετε, με τη συμπεριφορά σας, την τιμωρία της έδρας μας. Οχι στα άναμμα βεγγαλικών, όχι στη ρίψη αντικειμένων, όχι στα υβριστικά συνθήματα.

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα και οι φίλαθλοί του, ξέρουν να υποδέχονται και να φιλοξενούν όλες τις αντίπαλες ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους τους.

Μην αφήσετε την ομάδα μας ποτέ χωρίς τη δική σας συμπαράσταση. Προστατέψτε τον Ολυμπιακό μας και το Καραϊσκάκη









".

Πλησιάζει η ώρα της... κρίσης

Το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ανόρθωση για το εισιτήριο στους ομίλους του Champions League πλησιάζει και οι δύο ομάδες έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους με σκοπό το αποτέλεσμα που θα τους δώσει την πρόκριση.

Οι ερυθρόλευκοι μετά από 11 χρόνια με συνεχή παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά το 3-0 στην Κύπρο, όμως είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την πρόκριση.

Από την άλλη η Ανόρθωση, είναι μια ανάσα από το όνειρο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται κοντά στους ομίλους του Champions League.

Φουλ επίθεση, υπομονή και... Vamos Argentina


Παθιασμένοι και διψασμένοι για την νίκη-πρόκριση είναι άπαντες στο ερυθρόλευκοι στρατόπεδο. Όλοι στο μεγάλο λιμάνι από τους φιλάθλους μέχρι τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και την διοίκηση ζουν και αναπνέουν για τον επαναληπτικό αγώνα με την Ανόρθωση καθώς το θεωρούν -και όχι άδικα- παιχνίδι της χρονιάς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φροντίζει συνεχώς να "ντοπάρει" ψυχολογικά τους παίκτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει την σημασία του αγώνα και δίνουν όρκο πως θα τα δώσουν όλα για την νίκη και θα σβήσουν την κακή εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει ζητήσει πίεση από το πρώτο κιόλας λεπτό, δυναμικό ξεκίνημα μ' ένα γρήγορο γκολ αλλά και υπομονή καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως η πρωταθλήτρια Κύπρου θα προσπαθήσει να σπάσει το ρυθμό των ερυθρολεύκων.

Όσο για την ενεδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε; Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο "μπαρουτοκαπνισμένος" Αντώνης Νικοπολίδης, στην άμυνα ο Παρασκευάς Άντζας θα έχει παρτενέρ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που φαίνεται να κερδίζει την "μάχη" με τον Ζεβλάκοβ, δεξιά θα είναι ο Τοροσίδης, αριστερά ο Λεονάρντο, στο κέντρο Στολτίδης και Ντουντού, αριστερά ο Σεμπάστιαν Λέτο, στην δεξιά πτέρυγα ο Γκαλέτι, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό ο Μπελούτσι, ενώ στην κορυφή ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

Για το όνειρο...

Με οδηγό το 3-0 του πρώτο αγώνα η Ανόρθωση θα παλέψει για να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα συμμετέχει στους ομίλους του Champions League.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στο Σούπερ Καπ της Κύπρου όπου γνώρισε την ήττα από το ΑΠΟΕΛ καθώς ξεκούρασε πολλούς από τους παίκτες που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει με τον Ολυμπιακό.

Μπεκιάι, Δέλλας, Σκοπελίτη, Κατσαβάκης δεν πήραν καθόλου χρόνο συμμετοχής ενώ πέρασε ως αλλαγή το Σόσιν (72'), τον Λαμπάν (46') και τον Λεϊβακαμπέσι (46').

Είναι ξεκάθαρο πως στο μυαλό όλων στην Ανόρθωση βρίσκεται η πρόκριση στους ομίλους του Champions League και οι παίκτες του Κετσπάγια θα προσπαθήσουν μ' όλες τους τις δυνάμεις για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα...

Επίθεση στο πούλμαν της Ανόρθωσης


Οπαδοί πιθανότατα του Ολυμπιακού, όπως ενημέρωσε η κυπριακή αποστολή, κινήθηκαν απειλητικά προς το πούλμαν της Ανόρθωσης κατά την άφιξη της ομάδας στην Αθήνα χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές ή να πλησιάσουν τους παίκτες των Κυπρίων. Η Ανόρθωση θα δηλώσει το συμβάν στην UEFA και το κακό κλίμα πριν από τον αγώνα γιγαντώνεται όσο περνάει η ώρα.

Το πούλμαν με τους ποδοσφαιριστές ξεκίνησε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" χωρίς πρόβλημα αλλά στην "Αττική Οδό" 25-30 μηχανάκια περικύκλωσαν και ακινητοποιήσαν το όχημα της κυπριακής αποστολής, ενώ μερικοί από τους επιβαίνοντες προσπάθησαν να ανέβουν (!) στο πούλμαν.

Με δηλώσεις που έκανε στο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, επιβεβαίωσε το συμβάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Ούτε στην Τουρκία δεν μας συμπεριφέρθηκαν έτσι".

Η Ανόρθωση προχώρησε σε καταγγελία στην UEFA για το περιστατικό, ενώ έγινε γνωστό πως στη Συνέντευξη Τύπου του Τιμούρ Κετσπάγια θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή, ο οποίος επέβαινε στο πούλμαν όταν το ακινητοποίησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

LIVE ο αγώνας στο site του Ολυμπιακού


Το ματς του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση θα μεταδοθεί ζωντανά (με live streaming) από το επίσημο site του Ολυμπιακού.










































































































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ