CHAMPIONS LEAGUE

Ο εκπρ.Τύπου της Ανόρθωσης στο SPORT 24

Ο εκπρ.Τύπου της Ανόρθωσης στο SPORT 24
Ανορθωση

"Φόβος και παράνοια στην Αττική οδό" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εμπειρία του, παραφράζοντας τον Χάντερ Τόμπσον, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Η αποστολή της κυπριακής ομάδας, που κατέφτασε στην Αθήνα για τη ρεβάνς του 3-0 που επιτεύχθηκε στην Λευκωσία επί του Ολυμπιακού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ακινητοποιήθηκε από περίπου 30 οπαδούς, που έφεραν διακριτικά των πρωταθλητών Ελλάδας, στην Αττική Οδό και μόνο όταν αφίχθη μια διμοιρία των ΜΑΤ κατάφεραν να απελευθερωθούν.
Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου καταγράφει το χρονικό του τρόμου στο SPORT 24.

« Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας περίμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Η αστυνομία μερίμνησε και μας έβγαλε από άλλη έξοδο, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τη φυγή μας. Μάλιστα άλλαξαν και το προγραμματισμένο δρομολόγιο για να αποφευχθεί οτιδήποτε. Στην Αττική οδό περίπου 30 άτομα με μηχανάκια άρχισαν να μας πλησιάζουν.

Κάποια στιγμή κάποιοι μπήκαν μπροστά και ακινητοποίησαν το λεωφορείο. Έβριζαν Θεούς και Δαίμονες. Έλεγαν ακατάληπτα πράγματα και μας απειλούσαν. Δεν μας πέταξαν τίποτα γιατί στην Αττική Οδό δεν υπήρχε τίποτα για να μας πετάξουν. Μας συνόδευε μόνο ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και έπειτα από 30 με 40 λεπτά όταν ήλθαν ενισχύσεις μια διμοιρία των ΜΑΤ, μόνο τότε έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι και μπορέσαμε να έλθουμε στο ξενοδοχείο μας. »

Ήρθαμε για ποδόσφαιρο, όχι για πόλεμο

Ο Αλεξάνδρου, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερο χρόνο στο γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης αρθρώνει το παράπονο του.

« Ταξιδέψαμε στην Τραπεζούντα και δεν μας υποδέχτηκαν έτσι οι Τούρκοι οπαδοί, αν και πήραμε την πρόκριση από την Τράμπζονσπορ.Έχουμε πάει σε χώρες σαν τα Σκόπια που είναι εχθρικές και δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτοί οι κάφροι αντιπροσωπεύουν τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά η Ανόρθωση είναι μια ελληνική ομάδα της Κύπρου που ήλθε στην Αθήνα για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι πόλεμο»

Η Ανόρθωση όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και επιβεβαιώνει στο SPORT 24 και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

« Κάναμε διάβημα στην UEFA. Θα μείνουμε 2 ημέρες στην Αθήνα και πρέπει να διαφυλάξουμε την ασφάλεια μας. Ενημερώσαμε όποιον έπρεπε να ενημερώσουμε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ο Αλεξάνδρου ασκεί επί 15 χρόνια το επάγγελμα του δημοσιογράφου, πριν ενταχθεί στο γραφείο τύπου της Ανόρθωσης και καταγράφει την αιτία της έκρηξης.

« Καταλαβαίνω ότι σε αυτό το παιχνίδι παίζονται τόσο αγωνιστικά όσα και οικονομικά πολύ μεγάλα συμφέροντα. Αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να γίνονται τέτοια πράγματα».

Όπως λέει κανείς από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επικοινώνησε με την Ανόρθωση για να δουν τι συνέβη. Στους κόλπους της ομάδας κυριάρχησε αναστάτωση αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όσοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα μοιάζουν μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες.

« Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις μας οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Αναστάτωση υπήρξε αλλά τουλάχιστον αυτοί έδειχναν ήρεμοι. Υπήρχαν όμως και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ξαναδεί τέτοια πράγματα και ήταν πράγματι πολύ ανήσυχοι για όσα συνέβησαν. Πλέον έχει επέλθει η ηρεμία αλλά έχουμε να πάμε και στο Καραϊσκάκη»…























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ