ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Η πίστη του Ντε Λα Φουέντε και η μελλοντική βάση της εθνικής Ισπανίας

Η πίστη του Ντε Λα Φουέντε και η μελλοντική βάση της εθνικής Ισπανίας
Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, στον πάγκο της ομάδας πριν το ματς με την Κύπρο 2023 AP IMAGES/FERMIN RODRIGUEZ

Την πίστη του στο πρότζεκτ που έχει αναλάβει εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, με τον 62χρονο να στηρίζει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να σηκώσουν στο μέλλον το βάρος της ομάδας.

Ξέρει το ισπανικό ποδόσφαιρο όσο λίγοι, καθώς το υπηρετεί τα τελευταία 26 χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που έχει βγάλει τις τελευταίες γενιές Ισπανών παικτών, με την πίστη του για κυριαρχία της εθνικής της χώρας του τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να είναι διάχυτη.

Ο λόγος για τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε, τον προπονητή που κάθεται στον πάγκο της "Φούρια Ρόχα" και τη μαγιά εξαιρετικών νεαρών παικτών που έχει στα χέρια του να διαχειριστεί.

Λατρεύει το 4-3-3 με επιθετικό προσανατολισμό, σχηματισμός που στη διάρκεια του αγώνα μετατρέπεται σε 4-2-3-1, με την ισπανική νοοτροπία περί κατοχής της μπάλας να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του γύρω από το ποδόσφαιρο.

Επί των ημερών του, η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου παράγει θέαμα θελκτικό στο μάτι των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, καθώς σε 8 επίσημους αγώνες μετράει 21 γκολ υπέρ και μόλις 4 παθητικό, με 7 νίκες και 1 ήττα, με τη νίκη της περασμένης Κυριακής (15/10) κόντρα στη Νορβηγία με 1-0 να κλειδώνει την παρουσία της Ισπανίας στο Euro 2024, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των προκριματικών.

Η ευκαιρία που έψαχνε για 26 χρόνια και η επόμενη γενιά της εθνικής Ισπανίας

Αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Λουίς Ενρίκε μετά την αποτυχία της Ισπανίας να αποκλείσει το Μαρόκο στη φάση των "16" του Μουντιάλ 2022, με τον Ντε Λα Φουέντε "να πιάνει από τα μαλλιά" την ευκαιρία που του δόθηκε μετά από 8 χρόνια παρουσίας στα σπλάχνα της ισπανικής ακαδημίας παραγωγής ταλέντων και 26 μετά από το ντεμπούτο του στους πάγκους με την άσημη Πορτουγκαλέτε, πίσω το 1997.

Ο Ισπανός κάθισε στους πάγκους των εθνικών Κ18, Κ19 και Κ21 της Ισπανίας για 90 ματς, διάστημα στο οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 με την Κ19 και το 2019 με την Κ21.

Είναι ο άνθρωπος που έδωσε τη δυνατότητα στο νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Λαμίν Γιαμάλ, να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 16 χρονών και να γίνεται ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της "Φούρια Ρόχα".

Βασικά μέλη της εθνικής που έχει παρουσιάσει είναι και το κεντρικό δίδυμο της Μπαρτσελόνα, Γκάβι και Πέδρι, με ένα ακόμα παίκτης της ομάδας της Βαρκελώνης, Ανσού Φάτι, να βρίσκεται στα πλάνα του στις κλήσεις, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι πιστεύει στη νέα γενιά της Ισπανίας και ότι μέσω αυτής θα προσπαθήσει να κατακτήσει η χώρα του την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά το Euro 2012.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ