ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η παράδοση και το πρώτο δείγμα

Η παράδοση και το πρώτο δείγμα
μακος

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Πανιώνιο, ο οποίος τείνει να δημιουργήσει παράδοση καθώς μετρά 10 συνεχόμενους αγώνες κόντρα σε ομάδες της "συμπρωτεύουσας" αήττητος.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και έξι μήνες από την τελευταία φορά που ο Πανιώνιος ηττήθηκε από ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και αν δεν σας λέει κάτι το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τον Μάρτιο του 2006 και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη (1-0) τότε σίγουρα θα σας λέει ο αριθμός "10" που ισούται με τους αγώνες που έχουν δώσει οι "κυανέρυθροι" κόντρα σε ομάδες της "συμπρωτεύουσας" στο μεταξύ διάστημα.
Το σερί, λοιπόν, ξεκινάει με την νίκη επί του Απόλλωνα της Καλαμαριάς, την περίοδο 2005-2006 με 2-1 στην Νέα Σμύρνη και συνεχίζεται με τους 8 αγώνες του περσινού πρωταθλήματος, στους οποίους η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν κατάφερε να μείνει αήττητη με 4 ισοπαλίες εκτός έδρας, νικώντας τους τρείς από τους τέσσερις εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης στην Νέα Σμύρνη.

Πιο συγκεκριμένα ο Πανιώνιος έμεινε στην "λευκή" ισοπαλία με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και τον νίκησε με 2-1 στην Νέα Σμύρνη, πήρε το "Χ" στην Τούμπα και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην έδρα του, ενώ έμεινε ισόπαλος με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά νικώντας και εκείνο στον δεύτερο γύρο με 3-1. Η μόνη ομάδα από τις τέσσερις που δεν κατάφερε να νικήσει ο Ιστορικός, ήταν ο Άρης, με τον οποίο έμεινε στο 2-2 στο "Κ. Βικελίδης", ενώ παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη.

Έτσι ξεκίνησε και η νέα σεζόν με την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, να φεύγει με την ισοπαλία από την έδρα, της ομάδας-έκπληξης του περσινού πρωταθλήματος, στην οποία θα μπορούσε να έχει αποδράσει και με το τρίποντο της νίκης, αν στην θέση του Μάκου στο 76ο λεπτό βρίσκοταν κάποιος ποδοσφαιριστής με μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα από τον διεθνή μέσο.

Ίσως ο τρόπος με τον οποίο τελικώς ήρθε το αποτέλεσμα, να αφήνει μια αίσθηση πίκρας στους "κυανέρυθρους", όμως ο ένας βαθμός στο "Κ. Βικελίδης" κόντρα στον Άρη μόνο αποτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί για τους Νεοσμυρνιώτες. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, πως ο Άρης είναι μια από τις λίγες ομάδες που την περασμένη περίοδο κατάφερε να δυσκολέψει τόσο πολύ τους "αιώνιους" νικώντας δύο φορές τον Παναθηναϊκό και παίρνοντας ισοπαλία στο "Γ.Καραϊσκάκης".

Για να επιστρέψουμε όμως στο καθαρά "κυανέρυθρο" μέρος, ο Πανιώνιος απέδειξε πως τα άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά που ακολούθησαν την νίκη επί του Ολυμπιακού, ήταν απλά λόγω χαλαρότητας και όχι "ανικανότητας". Το σύνολο που παρουσίασε ο Έβαλντ Λίνεν, ήταν συμπαγές κράτησε σχετικά εύκολα το "0" στην άμυνα, παρά την όχι καλή εμφάνιση του Πλετς, ενώ ακόμα και χωρίς τον Μπερνάρ Κουμορτζί, ο οποίος αναμένεται να είναι ο "κινητήριος μοχλός" της ομάδας, κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να έχει... υποφερτή κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο.

Ευχάριστα νέα για Λουρένσο

Τα νέα για την κατάσταση του Λουίς Λουρένσο ήταν ευχάριστα για τον Πανιώνιο καθώς η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι έχει υποστεί τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης από την επόμενη Δευτέρα.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αποχώρησε τραυματίας στην συνέχεια όμως από τη στιγμή που υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του αγώνα της Εθνικής με τη Νορβηγία αλλά και των εκλογών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι έτοιμος για την επόμενη επίσημη υποχρέωση που είναι με τη Σοσό για το Κύπελλο UEFA.

Εξάλλου ο Ντάριο Φερνάντες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης έχοντας υποστεί τράβηγμα στον τετρακέφαλο και θα είναι σε θέση να προπονηθεί από την Τετάρτη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μίροσλαβ Κένινγκ που στην προθέρμανση του αγώνα με τον Άρη υπέστη τράβηγμα και θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Τετάρτη. Οι "κυανέρυρθροι" έχουν ρεπό τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με την Σοσό.

Στο παιχνίδι του «Μπονάλ» στις 20 του μήνα μάλιστα θα έχουν και τη συμπαράσταση 200 φίλων. Ο συνεργάτης του Έβαλντ Λίνεν παρακολούθησε την αντίπαλο των Νεοσμυρνιωτών στην αναμέτρηση με την Καέν για το γαλλικό πρωτάθλημα που έληξε 2-2 και θα μεταφέρει στον Γερμανό τεχνικό στοιχεία από το παιχνίδι της.


















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ