ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

To προφίλ της Σοσό

To προφίλ της Σοσό
sochaux

To προφίλ της Σοσό που θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο για το κύπελλο UEFA με τις δυο ομάδες να έχουν ξανασυναντηθεί στη φάση των ομίλων πριν τρια χρόνια

Άκρως επιτυχημένη η περσινή σεζόν για τη Σοσό που έκανε εξαιρετική πορεία και μάλιστα τη συνδύασε με πολύ καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Αλέν Περέν που έφτασε στο Μπονάλ από την Πόρτσμουθ κατάφερε μέσα σε μια σεζόν να οδηγήσει τους σοσιαλέν στην κατάκτηση του Coupe de France στα πέναλτι κόντρα στη Μαρσέιγ, χαρίζοντάς της θέση στο κύπελλο UEFA (στη Ligue 1 τερμάτισε 7η ισοβαθμωντας με Ρεν, Λανς, Μπορντό στους 57), ενώ μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές η Σοσό είχε ελπίδες ακόμα και για τριάδα.
Ας μην ξεχνάμε πως όταν είχε επιστρέψει στο Μπονάλ η ομάδα τερμάτιζε μόλις 15η. Ομάδα που πέρυσι είχε πολύ καλούς αυτοματισμούς, φαρμακερές αντεπιθέσεις και ισχυρή έδρα, αλλά φέτος μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κινηθεί σε τόσο ψηλά επίπεδα αφού πέρυσι άγγιξε το αγωνιστικό της ταβάνι.

Οι αλλαγές στο Μπονάλ το καλοκαίρι δεν ήταν τόσες σημαντικές ποσοτικά όσο ποιοτικά και ξεκίνησαν από τον αρχιτέκτονα της περσινής πορείας, τον τεχνικό Αλέν Περέν που άλλαξε και πάλι στέγη μετακομίζοντας στο Ζερλάν ενώ έφυγαν και παίκτες κλειδιά της λειτουργίας της, με τους αντικαταστάτες να έχουν να διανύσουν μια δύσκολη χρονιά για να καλύψουν τα κενά. Η κληρονομιά της περσινής σεζόν είναι βαριά για τη Σοσό που θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να αγγίξει τις περσινές επιδόσεις και το λογικότερο είναι να αρκεστεί σε ένα πλασάρισμα στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αλέν Περέν αντικαταστάθηκε από τον Χανζ της Λε Μαν που έχει να επιδείξει αρκετά σημαντικό έργο με την προηγούμενή του ομάδα και rival των σοσιαλέν και αποδέχτηκε την πρόκληση να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Παρελθόν από το Μπονάλ αποτελεί ο εξαιρετικός Ζιανί που με την ταχύτητά του και τα 8 περσινά του τέρματα είχε βοηθήσει τα μέγιστα, αλλά και οι πολύ καλοί Λε Ταλέκ και Λερουά που δεν θα φοράνε φέτος τη φανέλα της Σοσό. Η ομάδα πάντως προσπάθησε αρκετά να βρει αντικαταστάτες και ειδικά τελευταία παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι.

Πιο πρόσφατο απόκτημα ο 23χρονος αμυντικός Μπετάο από την Κορίνθιανς, ενώ είχαν προηγηθεί οι αποκτήσεις του Σενεγαλέζου Ντραμέ από την Παρί, του Σλοβένου αμυντικού Τζόκιτς από τη Γκόριτσα αλλά και αυτές των ελεύθερων μέσων Νταλμά από τη Μπορντό και Ματίς από την Οσέρ. Παρά το ότι οι σοσιαλέν προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά, είναι πραγματικά αμφίβολο αν οι νέοι θα καταφέρουν να αναπληρώσουν το κενό κυρίως του Ζιανί που αποτελεί και τη μεγαλύτερη απώλεια για την ομάδα.

Δύσκολα τα πράγματα για τη φετινή Σοσό, στα επίπεδα της επανάληψης των περσινών κεκτημένων που πιθανότατα δε θα διατηρηθούν. Τα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν είναι το κατα πόσο ο Χανζ θα μπορέσει να πλησιάσει τις επιδόσεις του Περέν και το αν οι νέοι παίκτες θα ένσωματωθούν ομαλά στο σύλλογο και θα καταφέρουν να κρατήσουν την ομάδα σε καλά αγωνιστικά επίπεδα.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί και λαμβάνοντας υπόψην την ενίσχυση των ομάδων που πέρυσι τερμάτισαν κοντά σε αυτή, η Σοσό θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν ευχαριστημένο με ένα πλασάρισμα στην δεκάδα και την είσοδο στους ομίλους του UEFA στο οποίο καλείται φέτος να συμμετάσχει.

To ξεκίνημά της στο Championnat δικαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις αφού η Σοσό μετά από έξι αγώνες δεν έχει ακόμα καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης έχοντας δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με την τελευταία αποτυχία να έρχεται την περασμένη Τετάρτη όταν και έχασε στο Μπονάλ με 1-2 από τη Σοσό. Εμφανίζει σημαντικά προβλήματα στην άμυνα μέχρι στιγμής αφου τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει δεχτεί 8 συνολικά τέρματα από Λυών, Βαλενσιέν και Μονακό και θα χρειαστεί να ανακάμψει αν θέλει να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις του πίνακα.

Στοιχεία Σοσό

Γήπεδο:

Mπονάλ (20.000 θέσεων)
Πρόεδρος: Ζαν Κλοντ Πλεσίς
Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα Γαλλίας (35, 38), 2 Coupe de France (37, 07), 1 Coupe de la Ligue (2004)
Iστοσελίδα: http://www.fcsochaux.fr
Τεχνικός: Φρεντερίκ Χανζ

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες:

Ματιέ Ντρεγιέ
Ζερεμί Γκαβανόν
Τεντί Ρισέρ

Αμυντικοί:

Ράμπιου Αφολάμπι
Ζερεμί Μπρεσέ
Ομάρ Νταφ
Ακίμ Ελ Μπουναντί
Μαξίμ Ζος
Γκιράν Εντό
Στεφάν Πισό
Ντούσκο Τόσιτς
Μπουκαρί Ντραμέ
Μπ. Τζόκιτς

Μέσοι:

Στεφάν Νταλμά
Μικαέλ Ιζαμπέ
Λιονέλ Ματίς
Βαλερί Μεζάγκ
Ρομέν Πιτό
Ρομπέν Πρεβιταλί
Μπανταρά Σεν
Bινσέντ Νογκεϊρά

Επιθετικοί:

Αλβάρο Σάντος
Βάλτερ Μπίρσα
Μουμουνί Νταγκανό
Μέβλουτ Έρντινγκ
Σεμπαστιάν Γκραξ
Ζουλιάν Κερσιά




















































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ