ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος κριτικάρει και βαθμολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Πέτρος Παπαμακάριος κριτικάρει και βαθμολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Καπίνο: Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος καθώς χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε μια φάση, μια κεφαλιά του Μήτρογλου και έδιωξε την μπάλα. Αρκετά καλός και με την μπάλα στα πόδια και στα διωξίματα του. Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να επέμβει ακαριαία σε μια κεφαλιά του Μήτρογλου και ήταν σε σωστή θέση. Και πάλι δεν είχε προβλήματα στα διωξίματα του. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε το Τριφύλλι. Βαθμός: 7

Τριανταφυλλόπουλος: Αγωνίστηκε ως δεξί μπακ. Στο πρώτο μέρος δεν ανέβηκε αρκετά, κρατούσε την θέση και δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τον Φουστέρ αρχικά και τον Κάμπελ εν συνεχεία. Μάλιστα σε μια φάση πρόλαβε τον Κάμπελ και έκοψε την μπάλα πολύ όμορφα. Πολύ καλός και στο δεύτερο μέρος όπου έκανε μερικά καθοριστικά κοψίματα κόντρα σε Χολέμπας και Βάις που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι όμως δεν ανέβηκε επιθετικά, κάτι λογικό καθώς από την πλευρά του έπαιζαν οι πιο επικίνδυνοι παίκτες του Ολυμπιακού. Στο γκολ των φιλοξενούμενων όμως φταίει καθώς περνάει τον "Τριάντα" που θα μπορούσε να τον σταματήσει με ένα φάουλ αλλά δεν το κατάφερε. Βαθμός: 5 .

Ρισβάνης: Στο πρώτο του ντέρμπι είχε τον ρόλο του να φυλάει τον Μήτρογλου. Τον πιο επικίνδυνο επιθετικό του Ολυμπιακού. Τα πήγε περίφημα στο πρώτο μέρος αφήνοντας ουσιαστικά τον επιθετικό των φιλοξενούμενων μόνο σε μια φάση να γίνει απειλητικός. Έδειξε τσαγανό και ψυχή. Τρομερός και στο δεύτερο μέρος όπου έκοψε σχεδόν κάθε φάση, πήρε όλες τις μονομαχίες και της κεφαλιές και έσβησε ουσιαστικά τον αντίπαλο του. Βαθμός: 8.

Σίλντενφελντ: Ο Κροάτης άσος σαν πιο έμπειρος είχε τον ρόλο του να είναι 1-2 μέτρα πιο πίσω από τον Ρισβάνη και να βγαίνει για να καλύπτει τις τρύπες που μπορεί να υπήρχαν. Δεν είχε προβλήματα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ξεκίνησε με τον ίδιο ρόλο και στο 52' ήταν σωτήρια η επέμβαση του σε ένα σουτ του Μήτρογλου από το ύψος της μικρής περιοχής. Συνέχισε αρκετά καλά με μόνο 1-2 λάθος μεταβιβάσεις που δεν στοίχησαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία μετά το γκολ του Μήτρογλου. Βαθμός: 6.

Νάνο: Ξεκίνησε ως αριστερό μπακ και είχε προβλήματα αρχικά κόντρα σε Κάμπελ, Σαλίνο με τον μπακ του Ολυμπιακού να ανεβαίνει συνέχεια. Μετά το είκοσι ανέβηκε όμως και έκοψε αρκετές επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων και προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να βγει μπροστά. Ο Ισπανός ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος. Έκοψε τους αντιπάλους του και βγήκε και μπροστά αρκετές φορές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Είχε την πολύ καλή σέντρα στον Πράνιτς και γενικά ήταν ανεβασμένος. Βαθμός: 6.

Μέντες: Ο καλύτερος του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο αλλά και μοιραίος. Ο Ολλανδός έκανε ένα πολύ καλό και μεστό παιχνίδι με τρεξίματα και αρκετά κοψίματα. Στην καλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο ύστερα από ωραία δική του κίνηση. Στο τετ α τετ όμως πλάσαρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ. Διατήρησε την πολύ καλή του απόδοση και στο δεύτερο μέρος, στο καλύτερο του ίσως φετινό παιχνίδι. Στο 70' έχει βγάλει εκπληκτικά τον Φιγκερόα τετ α τετ με τον Αργεντινό να σπαταλά την ευκαιρία. Είχε πολύ καλή παρουσία. Βαθμός: 8.

Ζέκα: Ξεκίνησε αριστερά στην τριάδα των χαφ. Προσπάθησε να πιέσει τους αντίπαλους του αλλά δεν τα κατάφερε. Έβγαζε ναι μεν πίεση αλλά η κάρτα που δέχτηκε πολύ νωρίς δεν του επέτρεψε να πιέσει ακόμα περισσότερο. Επιθετικά δεν μπόρεσε να δώσει κάτι στο Τριφύλλι. Πολύ τρέξιμο και πίεση και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά τίποτα άλλο από τον Πορτογάλο μέσο από τον οποίο το Τριφύλλι περίμενε περισσότερα σε αυτό το ματς. Βαθμός: 5.

Λάγος: Στο πρώτο του ντέρμπι και αυτός στο πρώτο μέρος ξεκίνησε δεξιά του Μέντες στην τριάδα των χαφ. Έβγαλε πίεση είχε τρεξίματα αλλά και αυτός είδε την κάρτα του Μάνταλου στο πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά είχε περιορισμένο ρόλο και δεν πήρε προσπάθειες βοηθώντας ωστόσο στην κυκλοφορία της μπάλας για το Τριφύλλι. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε να βγάζει πίεση στους αντιπάλους του στα χαφ αλλά κάποια στιγμή φάνηκε ότι κουράστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Αμπεΐντ στο 72'. Βαθμός: 6.

Πράνιτς: Ο Κροάτης άσος ξεκίνησε μπροστά από την τριάδα των χαφ ως ο παίκτης που θα έφτιαχνε το παιχνίδι των πράσινων. Κινήθηκε δεξιά, κινήθηκε αριστερά αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να βρει κενούς χώρους και πάσες προς τους επιθετικούς των πράσινων. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση του και σε αρκετές αντεπιθέσεις του Τριφυλλιού έβγαινε στην πλάτη της άμυνας. Έχασε μάλιστα και μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 54'. Μετά το εβδομήντα φάνηκε να κουράζεται, δεν πήρε μπάλες και δεν συνέχισε να βοηθά το Τριφύλλι. Βαθμός: 6.

Φιγκερόα: Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ήταν ο ένας εκ των δυο επιθετικών του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και προσπαθούσε να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού με συνεχή κίνηση στον χώρο. Πότε δεξιά, πότε αριστερά. Δεν πήρε την μπάλα όμως και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Έβγαζε συνεχή πίεση όμως και δεν άφησε την άμυνα του Ολυμπιακού να κάνει παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση του και άλλο. Και βρήκε τις ευκαιρίες για να απειλήσει. Η πιο σημαντική ήταν στο 70' όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο και υπό την πίεση του Μανωλά σούταρε λίγο έξω. Αντικαταστάθηκε στο 85' από τον Κλωναρίδη. Βαθμός: 6.

Μπέργκ: Η κολόνα του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Σε αντίθεση με τον Φιγκερόα δεν κινούνταν τόσο στον χώρο αλλά ήταν στήριγμα τόσο του Αργεντινού όσο και των υπόλοιπων επιθετικών του Παναθηναϊκού. Δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο μέρος αλλά είναι αυτός που στη μεγαλύτερη φάση των πράσινων βγάζει με ωραία πάσα τετ α τετ τον Μέντες. Ούτε στο δεύτερο μέρος έγινε αποδέκτης φάσεων και δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Βαθμός: 6.

Αμπεΐντ: Μπήκε στην θέση του Λαγού αλλά δεν μπόρεσε να φανεί στο διάστημα που αγωνίστηκε: Βαθμός: -

Κλωναρίδης: Έπαιξε λίγο καθώς μπήκε στο 85' αντί του Φιγκερόα και δεν μπορεί να κριθεί. Βαθμός:-.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ