ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην παράταση ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την Αρόουκα στο Φάληρο και πέρασε στους ομίλους του Europa League. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Πάουλο Μπέντο.

Τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, αλλά πέρασε στους ομίλους του Europa League. Οι Πειραιώτες νίκησαν 2-1 την Αρόουκα στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως η απόδοσή τους μόνο σε υψηλά επίπεδα δεν κυμάνθηκε, με τον κόσμο να γιουχάρει την ομάδα του. Το Sport24.gr σχολιάζει το πώς έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Πάουλο Μπέντο κόντρα στους Πορτογάλους.

ΚΑΠΙΝΟ: Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε μια σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Γκονσάλες, που κράτησε το μηδέν για την εστία του, ενώ στο γκολ που δέχτηκε, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, διότι ήταν αρκετά κοντινό. Είχε μια ασταθή επέμβαση στην παράταση σε σουτ του Γκονσάλες, όμως σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά. Κερδίζει πόντους και εμπιστοσύνη ο Έλληνας τερματοφύλακας και αυτό είναι το ζητούμενο.

ΡΕΤΣΟΣ: Από τα λίγα θετικά που κρατάει ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς, ήταν η εμφάνιση του νεαρού σε θέση δεξιού μπακ. Όχι ότι δεν έκανε λαθάκια που εν πολλοίς οφείλονται στην απειρία του, αλλά είχε ορισμένες καλές αμυντικές αντιδράσεις, κατέβαινε συχνά πυκνά, έπαιζε με τσαμπουκά, δεν κώλωσε καθόλου και έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω του την φετινή σεζόν.

ΜΠΟΤΙΑ: Η Αρόουκα έκανε αρκετές φάσεις στο Καραϊσκάκη, περισσότερες απ' ό,τι επιτάσσει η ποιότητά της και το γεγονός ότι έπαιζε εκτός έδρας. Δεν κατάφερε να ηγηθεί της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής, με τους παίκτες της πορτογαλικής ομάδας να βρίσκουν ελεύθερους χώρους, να παίρνουν κεφαλιές ανενόχλητοι και να απειλούν τον Καπίνο. Χαμηλά ξέρουμε ότι έχει αδυναμίες ο Ισπανός στόπερ, αλλά απόψε δεν ήταν μόνο αυτό.

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Τα ίδια που ισχύουν με τον Μποτία, ισχύουν και με τον Ντα Κόστα. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ο Μαροκινός, δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω στην "ερυθρόλευκη" άμυνα και στο ματς με την Αρόουκα δεν είχε ούτε καλές τοποθετήσεις, ενώ έχασε αρκετές μονομαχίες χαμηλά και στον αέρα. Ο Ολυμπιακός δικαίως ψάχνει για σέντερ μπακ.

ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ: Δεν ήταν καλός απόψε, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έβγαζε μάτια στα προηγούμενα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι δεν παίρνει πολλά ρίσκα έτσι και αλλιώς, όμως απόψε είχε θέματα και ανασταλτικά. Μιλάμε για το βασικό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, επομένως υπάρχουν απαιτήσεις. Από τον καλό Μαζουακού είναι σίγουρα ένα κλικ πιο κάτω σε ποιότητα. Πιστώνεται όμως στον Ισπανό ότι στην παράταση έπαιζε με τράβηγμα σε όλο το δεύτερο μέρος της.

ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ: Είχε κάποιες καλές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ηγήθηκε της μεσαίας γραμμής, με τον Ολυμπιακό να μην ελέγχει το κέντρο του γηπέδου. Ούτε πολλά κοψίματα έκανε, ούτε σωστές μεταβιβάσεις είχε, τον έχουμε για πολύ παραπάνω τον Σέρβο μεσοαμυντικό. Μια βραδιά που θα θέλει να την αφήσει πίσω του.

ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και τα περισσότερα περνούσαν από τα δικά του πόδια. Ακόμα και αν και δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά όπως απόψε, προσπαθεί, παλεύει, τρέχει, τα δίνει όλα. Έπαιζε... μπάλα και μετά την αλλαγή του, παροτρύνοντας συνεχώς τους συμπαίκτες του. Ξέρουμε ότι ο 36χρονος μπορεί να παίξει σαφώς καλύτερα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τις χειρότερες βραδιές του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν έκανε τίποτα καλό στο γήπεδο. Ξέρουμε όλοι τις δυνατότητές του, αλλά βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα, δεν εξηγείται διαφορετικά. Ημιτελείς προσπάθειες, κακά στημένα, καμία απειλή για την αντίπαλη εστία, μηδενική δημιουργία.

ΠΑΡΝΤΟ: Στο πρώτο ματς με την Αρόουκα ήταν καλός και μάλιστα από το δικό του πόδι προήλθε το γκολ του Σεμπά, απόψε όμως όχι. Πολλές κακές σέντρες, λίγες θετικές προσπάθειες από τον Κολομβιανό, μια εξ αυτών η πάσα στο γκολ του Τσόρι στην παράταση. Έχει απαιτήσεις από τον συγκεκριμένο παίκτη ο Ολυμπιακός και σίγουρα δεν θα περιμένει εμφανίσεις όπως αυτή με την Αρόουκα στο Φάληρο.

ΣΕΜΠΑ: Ξέρουμε τις (κάμποσες) αδυναμίες του, γνωρίζουμε και τα (όποια) καλά του. Παίκτης του προπονητή και της τακτικής, παίζει αυτό που μπορεί, το θέμα είναι αν αρκεί για τον Ολυμπιακό. Προφανώς και όχι, γι' αυτό και η ομάδα του Πειραιά πήρε εξτρέμ, ενώ κινείται και για δεύτερο. Κάποια σουτ από καλή θέση δεν βρήκαν στόχο και μέχρι εκεί. Δημιουργικά δεν έκανε κάτι αξιόλογο και σε κάθε περίπτωση έδειξε πως για βασικός στον Ολυμπιακό δεν κάνει.

ΙΝΤΕΓΕ: Έσωσε την παρτίδα στην παράταση, σκοράροντας με ωραίο σουτ. Είχε και άλλες 2-3 ευκαιρίες που ένας φορ θα πρέπει να τελειώνει, όπως τα δυο πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή. Έκανε και κάποια σουτ που κόντραραν σε αντιπάλους. Καλύτερος από άλλα ματς, πιο δραστήριος, πιο ενοχλητικός για την αντίπαλη άμυνα. Πρέπει να ανέβει όμως ο Νιγηριανός, κακά τα ψέματα, δόθηκαν πολλά χρήματα πέρυσι για την απόκτησή του και υπάρχουν απαιτήσεις.

ΝΤΟΜΝΙΓΚΕΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο Τσόρι, έκανε ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του στα υπόλοιπα 90 λεπτά. Ισοφάρισε με ωραίο σουτ στην παράταση, έδωσε ασίστ στον Ιντέγε στο 99', έτρεξε πολύ, πήρε μπάλες, μοίρασε παιχνίδι, απείλησε και γενικά είχε ένα γεμάτο μισαώρο, από αυτά που φανερώνουν την ποιότητά του και το πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό.

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Σούπερ και ο μικρός, έκανε πολλά καλά πράγματα όσο αγωνίστηκε, ενθουσίασε τον κόσμο, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί φέτος και ότι πρέπει να πάρει ευκαιρίες. Ο Μανθάτης έκανε πολύ καλή προετοιμασία φέτος και δείχνει έτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνει το βήμα παραπάνω. Ξέρει μπάλα, είναι θρασύς, πρέπει να συνεχίσει έτσι.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Του πιστώνεται η ωραία ενέργεια και η ασίστ στο γκολ του Ιντέγε στο 113'. Ο Ολυμπιακός περιμένει τέτοιες ενέργειες από τον κεντρικό του μέσο. Στο υπόλοιπο που αγωνίστηκε, δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό ο Πορτογάλος, αλλά ήταν μόλις η πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Πάντως, είναι ποιοτικός παίκτης και θα βοηθήσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ