ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κλήρωση του κυπέλλου UEFA

Η κλήρωση του κυπέλλου UEFA
κληρωση ουεφα

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να μπει στους ομίλους του UEFA κόντρα στη Νόρτζελαντ (16/9 και 30/9)

ΑΕΚ και Άρης αποκλείστηκαν από Ομόνοια και Σλάβεν Κοπρίβνιτσα αντίστοιχα, αποχαιρετώντας από πολύ νωρίς την διοργάνωση και άφησαν μόνο του τον νταμπλούχο Ελλάδας να περιμένει τον αντίπαλο του για την επόμενη φάση του UEFA.
O Oλυμπιακός, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Champions League και πλέον σκέφτεται μόνο το UEFA. Άλλωστε στην Ελλάδα μπορεί να υποβαθμίζουν την συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως καμιά ομάδα της χώρας μας δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι λοιπόν τουλάχιστον περίεργο να περιφρονείς κάτι που ποτέ δεν έχεις κατακτήσει...

Βατή η κλήρωση-Βλέπουν ομίλους οι ερυθρόλευκοι

H κληρωτίδα χαμογέλασε στον Ολυμπιακό αφού η Νόρτζελαντ ήταν -θεωρητικά τουλάχιστον- μια από τις χειρότερες ομάδες που θα μπορούσε να βρεθεί στο διάβα του, έχοντας την 70η μόλις θέση ανάμεσα στις 80 που συμμετείχαν στη σημερινή κλήρωση. Aξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ομάδα από τη Δανία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το κύπελλο UEFA μέσω της βαθμολογίας του fair play.

Άλλωστε η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού μετά από 5 αγωνιστικές στη Δανία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μην έχοντας καταγράψει νίκη και μετρώντας συντελεστή τερμάτων 3-8. Για να φτάσει ως εδώ η Νόρτζελαντ απέκλεισε αρχικά την Ταλίν και στον προηγούμενο γύρο την Κουίν οφ Σάουθ.

Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ της Νόρτζελαντ κάνοντας κλικ εδώ .

Βαλβέρδε: "Πρώτα ο Αστέρας"

Το μυαλό του στον Αστέρα Τρίπολης, δήλωσε πως έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού. " Σίγουρα δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για αυτή την ομάδα, όμως και μόνο το γεγονός ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δείχνει ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα. Εμείς θα την παρακολουθήσουμε και θα μελετήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού της και πρέπει οπωσδήποτε να προκριθούμε στην επόμενη φάση" τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Από την άλλη, σε ότι έχει να κάνει με την πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε: " Ωστόσο μπροστά μας τώρα δεν έχουμε τη Νόρτζελαντ, αλλά το πρωτάθλημα στο οποίο υποδεχόμαστε αύριο τον Αστέρα Τρίπολης, μια πολύ οργανωμένη ομάδα με καλούς παίκτες, η οποία πρεσάρει καλά και ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία για εμάς να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα και έχουμε χρόνο μετά να δούμε τα παιχνίδια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ"

Γιαννίκος: "Δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση"

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, στο Μονακό, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος για την κλήρωση της ομάδας, παρά τη δεδομένη ανωτερότητα της ομάδας του σε σχέση με τη Νόρτζελαντ. "Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις. Πρέπει να κάνουμε δύο καλά 90λεπτα για να πάρουμε την πρόκριση. Είχαμε μια ατυχία με την Ανόρθωση. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να διακριθούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε"

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της δανέζικης ομάδας, Γιάν Λάουρσεν προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που η ομάδα του, κάνει πολύ κακή πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα: "Έχουμε πάψει πλέον να μετράμε τις ήττες στο πρωτάθλημα. Πάμε όμως καλά στο Κύπελλο UEFA. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παίζουμε στη διοργάνωση. Θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητές που έχουμε κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, είναι η αιτία που δεν τα πάμε και τόσο καλά στο πρωτάθλημα"

Oι ερυθρόλευκοι δείχνοντας τη στοιχειώδη σοβαρότητα μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Δανών που ούτε ευρωπαϊκή εμπειρία διαθέτουν, ούτε έχουν δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματός να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί έτσι στους ομίλους του κυπέλλου UEFA μετά την αποτυχία πρόκρισης μετά από 11 χρόνια σερί παρουσίας σε αυτούς του Champions League.

Δύσκολη η κλήρωση για τις κυπριακές ομάδες



Οι κυπριακές ομάδες στάθηκα αρκετά άτυχες στην κλήρωση του κυπέλλου UEFA, μετά τις επικές τους προκρίσεις στον προηγούμενο γύρο. Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι εκπρόσωποι της χώρας συνεχίζει στην επόμενη φάση των διεθνών διοργανώσεων, όμως καμιά τους δεν ευτύχησε να έχει βατή κλήρωση με φόντο τους ομίλους του UEFA.

Τα ζευγάρια που αφορούν τις ομάδες της Κύπρου είναι τα ΑΠΟΕΛ-Σάλκε και Μάντσεστερ Σίτι-Ομόνοια, ενώ από την κλήρωση των 40 ζευγαριών του πρώτου γύρου του κυπέλλου UEFA ξεχώρισαν τα: Μίλαν-Ζυρίχη, Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ, Μαρίτιμο-Βαλένθια, Έβερτον-Σταντάρ Λιέγης, Νάπολι-Μπενφίκα, Ρεν-Τβέντε και Ντόρτμουντ-Ουντινέζε.

Η κλήρωση του πρώτου γύρου του κυπέλλου UEFA


Νόρτζελαντ-OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίλαν-Ζυρίχη
Πολιτέκνικα-Παρτιζάν
Χέρτα-Σεντ Πάτρικ
Μπάνικ Οστράβα-Σπάρτακ Μόσχας
Μέταλιστ-Μπεσίκτας
Πόρτσμουθ-Γκιμαράες
Καϊσέρισπορ-Παρί Σεν Ζερμέν
Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βουκουρεστίου-Βόλφσμπουργκ
Σαμπντόρια-Κάουνας
Μαρίτιμο-Βαλένθια
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σπάρτα Πράγας
Μάντσεστερ Σίτι-Ομόνοια
Γιούνγκ Μπόις-Κλαμπ Μπριζ
Νανσί-Μάδεργουελ
Έβερτον-Σταντάρ Λιέγης
Νάπολι-Μπενφίκα
Μπελιντσόνα-Γαλατάσαραϊ
Ναϊμέγκεν-Ντιναμό Βουκουρεστίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ-Χόνκα
ΑΠΟΕΛ-Σάλκε
Λίτεξ Λόβετς-Άστον Βίλα
Αούστρια Βιέννης-Λεχ Πόζναν
Σετουμπάλ-Χέρενφεν
Μπραν-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
Σλάβια Πράγας-Βασλούι
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα-ΤΣΚΑ Μόσχας
Μπρόντμπι-Ρόζενμποργκ
Τσέρνο Μόρε-Στουτγκάρδη
Ρεν-Τβέντε
Άγιαξ-Μπόρατς
Τότεναμ-Βίσλα Κρακοβίας
Κοπενγχάγη-FC Μόσχας
Ζίλινα-Λέφσκι Σόφιας
Ντόρτμουντ-Ουντινέζε
Μπράγκα-Αρτμέντια
Φέγενορντ-Κάλμαρ
Αμβούργο-Ουνιρέα
Χάποελ Τελ Αβίβ-Σεντ Ετιέν

Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν διπλούς αγώνες. Στις 18/9 θα ταξιδέψουν στη Δανία για το πρώτο τους ματς και στις 2/10 θα δώσουν τον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη.

Φιλικό της Νόρτζελαντ το καλοκαίρι με την κάτοχο του τροπαίου Ζενίτ



Εκτός αποστολής Ντιόγκο-Τζόλε!

Μετά από τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, που τον άφησε εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ο Ολυμπιακός αναζητά τους τρεις βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να επουλώσει τις πλήγες του, όμως στην προσπάθειά του αυτή δεν θα έχει όλα τα... βέλη στη φαρέτρα του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήλπιζε πως κόντρα στον περσινό "κακό δαίμονα" των Πειραιωτών θα είχε μία επιπλέον λύση για την επίθεση, με την είσοδο του Ντιόγκο στην 11αδα όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί...

Η "μπλε κάρτα" που ανέμεναν στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν έφτασε από τη Βραζιλία, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην άσος της Πορτουγκέζα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για το ματς με τον Αστέρα, μή αφήνοντας άλλη επιλογή στον Βάσκο τεχνικό από το να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Τα άσχημα μαντάτα για τους νταμπλούχους Ελλάδας δεν περιορίζονται όμως μόνο στην περίπτωση του Ντιόγκο, και αυτό γιατί τέθηκε νοκ-άουτ και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, και η διάγνωση έδειξε ότι υπέστη κάκωση στο δεξί γόνατο.

Η κατάσταση του θα επανεξεταστεί το Σάββατο (30/8), όπου θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η ακριβής σοβαρότητα του τραυματισμού του, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην έχει άλλη επιλογή παρά να τον αποκλείσει και αυτόν από την αποστολή για το ματς της πρεμιέρας.

Όσον αφορά στην αποστολή, ο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι: Αντζας, Μπελούτσι, Ντομί, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κόβατς, Κοβάτσεβιτς, Λεονάρντο, Λέτο, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ