ΑΕΚ

Η επίσκεψη Μουρίνιο στην Αθήνα

Η επίσκεψη Μουρίνιο στην Αθήνα
Μουρίνιο-Ντέμης INTIME SPORTS

Το πλούσιο παρασκήνιο και ο διάλογος με τον Ντέμη Νικολαΐδη από την επίσκεψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην Αθήνα

Ο τεχνικός των Μιλανέζων απεκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις για τους "κιτρινόμαυρους" τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον Σωτήρη Κυργιάκο να "κλέβει την προσοχή" του με την εμφάνισή του στο ντέρμπι, όσο και σε εξωαγωνιστικό, με τους ανθρώπους της Ένωσης να παίρνουν... άριστα όσο αφορά στη φιλοξενία την οποία παρείχαν στον κορυφαίο κατά πολλούς εν ενεργεία τεχνικό στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα", ο "special one" έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει πληροφορίες για τον πρόεδρο της ΑΕΚ, όταν πληροφορήθηκε πως πρόκειται για πρώην ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει και τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης για μία σεζόν (2003-04), και ο οποίος εγκατέλειψε τα... μεγαλεία της Πριμέρα Ντιβισιόν για να αναλάβει τις τύχες της αγαπημένης του ομάδας σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας της.

Έτσι, ο Μουρίνιο αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ να γευματίσουν μαζί στο roof garden του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία" (στο γεύμα παρέστη και ο Άκης Ζήκος) πριν από το μεγάλο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να πάνε μαζί στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν "διά ζώσης" το ματς από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η φιλοξενία της οποίας έτυχε από την ΑΕΚ και προσωπικά τον Ντέμη Νικολαΐδη ήταν κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στον Μουρίνιο, γεγονός που τον ώθησε να ανταλλάξει τηλέφωνα με τον πρόεδρο του "Δικεφάλου" αλλά και να του πει σε κατ'ιδίαν συζήτησή τους:

"Προσωπικά σε θεωρώ φίλο μου και ειλικρινά, ό,τι χρειαστείς μπορείς να μου το ζητήσεις. Εγώ θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω , αν κάτι περνάει από το χέρι μου".

Χαρακτηριστικό της άψογης φιλοξενίας που παρείχε στον Μουρίνιο η ΑΕΚ ήταν πως ο Νικολαΐδης του παρέδωσε το αυτοκίνητό του (μία BMW), ώστε να μεταβεί στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Προηγουμένως όμως ο Μουρίνιο είχε προλάβει να δειπνήσει μαζί με τον Νικολαΐδη στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" των βορείων προαστίων, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Goalnews", με τον Ριβάλντο να δίνει και αυτός το "παρών" στο τραπέζι για να τα πει για ακόμα μία φορά από κοντά με τον Πορτογάλο τεχνικό, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό και συνομιλία στα επίσημα του ΟΑΚΑ.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί πάντως είναι πως ο Μουρίνιο δεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια μόνο για τους διοικούντες την Ένωση αλλά και για έναν ποδοσφαιριστή της, ο οποίος ήταν εκ των MVP στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, και ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Το "αλάνι" φρόντισε να δώσει... απαντήσεις σε όσους τον αγνόησαν αυτό το καλοκαίρι με την εντυπωσιακή του απόδοση και την επιβλητική του παρουσία στα μετώπισθεν, όπου ρύθμιζε την επίγεια και την εναέρια κυκλοφορία, με τον Πορτογάλο να μην μένει καθόλου ασυγκίνητος από την "παράστασή" του.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, ο Μουρίνιο επαναλάμβανε συνεχώς το όνομα "Sotis", γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς πως το μεγάλο πρόβλημα της Ίντερ αυτό το διάστημα είναι η έλλειψη αμυντικών λόγω της κακοδαιμονίας των τραυματισμών, με τους Σάμουελ, Κίβου, Κόρδομπα, Μπουρδίσο, Ρίβας να έχουν τεθεί νοκ-άουτ και τους "νερατζούρι" να αναγκάζονται να παραταχθούν με τους Ματεράτσι-Καμπιάσο στο κέντρο της άμυνας κόντρα στη Σαμπντόρια.

Πεγετιέρι και επίσημα

Την απόκτηση του Αργεντινού μέσου Αγκουστίν Πεγετιέρι, με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μέσου Augustin Pelletieri (17/5/1982) με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Η ομάδα διατηρεί τη δυνατότητα αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη το καλοκαίρι του 2009".

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Αργεντινός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, υπογραμμίζοντας: "Ήθελα να παίξω στην Ευρώπη και όταν έμαθα για την πρόταση από μια ομάδα της Ελλάδας δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό.

Πριν μάθω για την πρόταση της ομάδας, γνώριζα ότι σε αυτήν αγωνίζεται ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Χθες είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω όλους τους νέους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου ενώ θα με διευκολύνουν αρκετά στην προσαρμογή μου οι συμπαίκτες μου από την Αργεντινή.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είδα χθες την ομάδα να κερδίζει, το παιχνίδι ήταν καλό αλλά και ο κόσμος της ομάδας ήταν εντυπωσιακός. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλοι θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές".






























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ