ΑΡΗΣ

Η διακοπή του πρωταθλήματος... φάρμακο για τον Άρη

Η διακοπή του πρωταθλήματος... φάρμακο για τον Άρη

Η παρουσία του Δημήτρη Ηλιάδη στην προεδρία της ΠΑΕ Άρης μπορεί να έχει φέρει οργάνωση στο οικονομικό κομμάτι και στην προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99 ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Η νέα ήττα του Άρη σε συνδυασμό με την νέα κακή εμφάνιση τη φορά αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» προκάλεσε τις νέες αποδοκιμασίες των φιλάθλων της ομάδας.

Πλέον είναι ξεκάθαρο όπως διαφάνηκε και το τελευταίο 48ωρο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Δημήτρης Ηλιάδης καλείται να δώσει λύσεις ώστε εκτός της επίτευξης της οργάνωσης στο οικονομικό κομμάτι και στο θέμα τα υπαγωγής στο άρθρο 99 να υπάρξουνε και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε μία αγωνιστική χρονιά εξάλλου ιδιαίτερη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία στο να συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου ωστόσο η ποδοσφαιρική ομάδα δεν δείχνει να πατάει και πάλι καθόλου γερά στα πόδια της.

Οι δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επί του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη και στην Βέροια στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης έδωσαν όπως αποδείχθηκε προς στιγμή ηρεμία σε όλους στις τάξεις της ομάδας.

Ωστόσο κατά σειρά η εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά, ο αποκλεισμός στην Β΄ φάση στον επαναληπτικό του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό Βόλου καθώς δεν κατέστη δυνατό εντός έδρας να ανατραπεί το 1-0 του ΕΑΚ, η ήττα από τον ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και η χθεσινή εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό δείχνουνε να ξεχειλίζουν και πάλι το ποτήρι της υπομονής του κόσμου του Άρη.

Ο Άρης έφθασε μετά την χθεσινή του ήττα από τον Παναθηναϊκό να παραμένει η μόνη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League που είναι χωρίς νίκη στην έδρα του με ρεκόρ 0-2-3 και να αγνοεί την νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε επίσημο παιχνίδι εδώ και εφτά μήνες. Από το περσινό πρωτάθλημα της Super League και την νίκη με 5-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Πέντε απώλειες νίκης με τις τέσσερις που προηγήθηκαν της χθεσινής με τον Παναθηναϊκό να ήταν με ομάδες στα μέτρα του Άρη και συγκεκριμένα τις ΑΕΛ Καλλονή, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Πλατανιά. Σε ένα καρέ παιχνιδιών όπου ο Άρης έδειξε αν και αγωνιζόμενος στην έδρα του και ενώπιον των φιλάθλων του να μην μπορεί να είναι το αφεντικό για να φθάσει στην νίκη.

Η χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό έφερε νέες αποδοκιμασίες με το τελευταίο σφύριγμα του Αναστάσιου Κάκου ακόμη και έξω από τα αποδυτήρια όπου οργισμένοι φίλαθλοι του Άρη εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους. Κι αν οι ποδοσφαιριστές του Άρη εισπράττουνε το θέλω και την πίεση του κόσμου τους φαίνεται πως όλο αυτό τους φορτίζει με άγχος με αποτέλεσμα να μην μπορούνε να αποδώσουνε τα αναμενόμενα.

Η ψυχολογία δείχνει να είναι στο ναδίρ και δύσκολα ανατρέψιμη ειδικά όταν ο Άρης βρίσκεται πίσω στο σκορ με εξαίρεση την νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου της οποίας συνέχεια υπήρξε μία εβδομάδα μετά με την νίκη στην Βέροια αλλά ως εκεί.

Το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης είναι ένα σημαντικό θέμα τα δύο τελευταία χρόνια ωστόσο ο Άρης δεν έχει πάρει φέτος αυτά που θα περίμενε από το βασικό του επιθετικό ατού όπως είναι ο Ισπανός Νταβίντ Αγκάνθο. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής χρονιάς που μέχρι στιγμής αποτελεί σκιά του εαυτού του.

Ακόμη και χθες στην ήττα από τον Παναθηναϊκό η ήττα ουσιαστικά ήρθε από τα δύο λάθη του έτερου Ισπανού Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Τζον Ιμπέχ που αποτέλεσε μία από τις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα όπως και ο Ανδρέας Τάτος που δεν πλησιάζει τις περσινές του ηγετικές εμφανίσεις. Μοναδική εξαίρεση από τα νέα πρόσωπα ο πρώτος σκόρερ Σαλόζε Ουντότζι.

Ιδιαίτερα φιλότιμοι είναι οι Σωκράτης Διούδης, Ανδρέας Ηρακλής και Μιχάλης Κύργιας όπως και ο νεαρός αν και άπειρος από την Super League αλλά με περίσσιο θράσος Ηλίας Σταυρόπουλος. Κι όσο για τον Μιχάλη Μανιά ο περσινός πρώτος σκόρερ της Football League στα επίσημα παιχνίδια δεν θυμίζει τις εμφανίσεις των φιλικών παιχνιδιών και ψάχνει το πρώτο του επίσημο γκολ για να πάρει τα πάνω του.

Ευθύνες φέρει και ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μετά τον προκάτοχό του Γιάννη Χατζηνικολάου ωστόσο μόνο λύση δεν θα αποτελέσει μία ακόμη αλλαγή προπονητή στον Άρη. Η διακοπή δείχνει να αποτελεί το καλύτερο φάρμακο, για ηρεμία και διόρθωση λαθών ακόμη και καλύτερης διαχείρισης του υλικού εν όψει της συνέχειας. Εκεί όπου μετά από το πέρας της υπάρχει το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος εξάλλου μπορεί να αποτελέσει και φάρμακο όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας του Άρη και δη των οργανωμένων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη, που φάνηκε να διαταράσσονται τις τελευταίες μέρες. Κάτι που μόνο κρυφό δεν έμεινε και φάνηκε με αφορμή τα εισιτήρια του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ