ΑΕΚ

Η ΑΕΚ φεύγει για προετοιμασία με απώλειες και πολύ κομβικά ανοιχτά ζητήματα

Η ΑΕΚ φεύγει για προετοιμασία με απώλειες και πολύ κομβικά ανοιχτά ζητήματα
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί αύριο (27/6) για την Ολλανδία έχοντας έναν ρόστερ με γερές βάσεις αλλά επίσης με κάμποσα ερωτηματικά και εκκρεμότητες σχετικά με την αναβάθμισή του.

Η αυριανή μέρα συνιστά την αφετηρία της προσπάθειας που θα κάνει η ΑΕΚ για να διατηρήσει τα σκήπτρα της στην Ελλάδα. Έφτασε εκεί που είχε καταφέρει ξανά πριν από 45 χρόνια και τούτο το γεγονός συνιστά από μόνο του ένα σπουδαίο κατόρθωμα για τους ανθρώπους που εργάστηκαν ώστε αυτό να συντελεστεί.

Υπάρχει επίσης η αναγνώριση ότι η περυσινή δουλειά δημιούργησε πολύ γερές βάσεις για την επόμενη, καθώς υπάρχει μία 20αδα- και πλέον- ποδοσφαιριστών που είχαν σπουδαία συμμετοχή στις επιτυχίες και που ασφαλώς εξακολουθούν να έχουν σημαίνοντα ρόλο στα σχέδιά του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο είναι επίσης αλήθεια ότι η ΑΕΚ εκκινεί τις υποχρεώσεις της με αρκετές απώλειες και πολλά ζητήματα τα οποία είναι κομβικά, να παραμένουν ανοιχτά.

Το πιο απαιτητικό όλων είναι αυτό που αφορά στον Μεξικανό μεσοεπιθετικό Ορμπελίν Πινέδα. Η ΑΕΚ έχει καταθέσει πολλαπλές προτάσεις για να τον κάνει δικό της, προσπαθεί για την αγορά του, για συνιδιοκτησία ή ακόμα και για δανεισμό με οψιόν αγοράς, ξεκαθαρίζει ωστόσο από την πλευρά της επίσης, ότι τα χρήματα τα οποία γράφονται σε Ισπανία και Μεξικό απέχουν σημαντικά από αυτά που είναι διατεθειμένη να προσφέρει.

Οι δύο πλευρές παίζουν το παιχνίδι τους σε αυτή τη φάση αλλά αναμένεται ότι μέσα στην εβδομάδα αυτή η υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει είτε θετικά είτε αρνητικά για το σύλλογο.

Οι απώλειες στο μεσοεπιθετικό σκηνικό

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η υπόθεση που κρατά σε αναμμένα κάρβουνα την ομάδα, τον προπονητή, και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Οι προσπάθειες για να αποκτηθεί ένας στόπερ που θα ακολουθήσει την αποστολή στην Ολλανδία από την πρώτη μέρα δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα και τούτο είναι ένα επιπρόσθετο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Η ομάδα θα μεταβεί στη χώρα της τουλίπας με τρεις στόπερ και ίσως τον Λάτσι για να υπάρχουν τέσσερις, μέχρι να ρθει ο επόμενος εν δυνάμει βασικός.

Το μεγαλύτερο κενό στην παρούσα φάση εντοπίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή καθώς εκεί έχουν καταγραφεί και οι πιο τρανταχτές απώλειες, πάντοτε με γνώμονα και άξονα τη δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε η ΑΕΚ να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη και πλήρης στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της.

Χάνοντας τον Φερνάντες, με την υπόθεση του Άμραμπατ να παραμένει ένα αναπάντητο ερωτηματικό από τη στιγμή που η ομάδα δεν τον έχει αποχαιρετήσει -όπως για παράδειγμα είχε πράξει με τον Τζαβέλλα- και με τον Αραούχο στα πιτς τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο, η Ένωση μετράει μείον τρεις (με τον Πινέδα τέσσερις) στους συγκεκριμένους χώρους.

Μολαταύτα το 'δόγμα Αλμέιδα' είναι αδιαπραγμάτευτο και δείχνει το δρόμο: ''καλύτερα να καθυστερήσουμε και να πάρουμε αυτούς που θέλουμε, παρά να μπούμε σε λογικές με αμφιβολίες'' είναι από πέρυσι το ξεκάθαρο μήνυμα του προπονητή προς πάσα -εντός κι εκτός ΑΕΚ- κατεύθυνση και σε αυτούς τους ρυθμούς το αρμόδιο επιτελείο και εκείνος θα συνεχίσουν την προσπάθεια για ενίσχυση ποιότητας.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ