ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

H "Σαΐτα" της Ρεάλ στο Ελ. Βενιζέλος

H "Σαΐτα" της Ρεάλ στο Ελ. Βενιζέλος
planereal

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει το καινούργιο καμάρι των "μερένγκες", το αεροπλάνο της Ρεάλ που θα φέρει την ομάδα στην Αθήνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να τιμήσει έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο οποίος αγωνίστηκε για πολλά χρόνια με τα χρώματα της «βασίλισσας» και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος του μαδριλένικου συλλόγου. Έτσι ονόμασε το αεροπλάνο «La Saeta» (η σαΐτα, το βέλος), όπως δηλαδή ήταν πλατιά γνωστός ο Ντι Στέφανο – λόγω της ταχύτητάς του – μέσα και έξω από τα γήπεδα την εποχή που σήκωνε το ένα μετά το άλλο τα Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Ήταν μάλιστα ο ίδιος ο Δον Αλφρέδο, αυτός που έκανε τιμής ένεκεν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του αεροσκάφους. Στα λίγα λόγια που είπε στα πλαίσια της τελετής, έκλεισε θυμίζοντας στους παρόντες τον φόβο που ένιωθε όποτε έπρεπε να πετάξει και ευχήθηκε το συγκεκριμένο να είναι καλοτάξιδο και «να μην κουνηθεί ποτέ!»

Τα χαρακτηριστικά


Το αεροπλάνο ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Swiftair, η οποία εδρεύει στη Μαδρίτη και ειδικεύεται στις πτήσεις τσάρτερ σε συνεργασία με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Με ένα από αυτά τα πρακτορεία, το «Viajes Iberia», συμφώνησε η Ρεάλ Μαδρίτης και απέκτησε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αεροσκάφους για όλα τα τμήματα του συλλόγου, κυρίως όμως για τις ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Πρόκειται για ένα Boeing McDonnell Douglas – 83, στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές ώστε να παρέχει τις μεγαλύτερες δυνατές ανέσεις στους ταξιδιώτες του. Έτσι η «Σαΐτα» μείωσε τη χωρητικότητά της από 170 σε 139 επιβάτες, κυρίως για να μεγαλώσουν οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και να δημιουργηθούν ειδικές θέσεις για τους παίκτες του μπάσκετ (τυχερέ Λάζαρε!).

Ο σχεδιασμός όλων των θέσεων είναι τύπου Business Class με δερμάτινη επένδυση. Στο εξωτερικό της ατράκτου αναγράφεται με μεγάλα γράμματα το όνομα της ομάδας, ενώ στο ουραίο πτερύγιο δεσπόζει το έμβλημα του συλλόγου. Η Swiftair έχει διαθέσει δυο αποκλειστικά πληρώματα στη Ρεάλ, ενώ οι αεροσυνοδοί φορούν στολές με το σήμα των «μερένγκες».

Διαρκείας... αέρος!


Η συμφωνία της Ρεάλ με το «Viajes Iberia» αφήνει στο πρακτορείο το δικαίωμα διάθεσης εκείνων των θέσεων που δεν καλύπτονται από τις αποστολές της ομάδας. Το οποίο πρακτορείο αποφάσισε να μετατρέψει αυτές τις θέσεις σε πανάκριβα διαρκείας αέρος για όλους εκείνους – εταιρείες και ιδιώτες – που επιθυμούν να ακολουθούν τον μαδριλένικο σύλλογο στα ταξίδια του.

Απολαμβάνοντας φυσικά ένα σωρό προνόμια, τα σπουδαιότερα εκ των οποίων είναι το δικαίωμα να συνταξιδεύουν αλλά και να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή, να μπαίνουν στο ίδιο πούλμαν με την ομάδα για τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, το ξενοδοχείο και το γήπεδο, να έχουν εξασφαλισμένα εισιτήρια σε θέσεις επισήμων και να απολαμβάνουν υψηλό σέρβις μέσα στο αεροσκάφος από ειδικά εκπαιδευμένες αεροσυνοδούς.

Οι ανέσεις

Όπως είναι φυσικό, οι ανέσεις των επιβατών της «Σαΐτας» παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Ενδεικτικά να σας πούμε πως οι ταξιδιώτες έχουν στη διάθεσή τους διακεκριμένο σεφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για μια σειρά εκλεκτών πιάτων και ένα κατάλογο ακριβών κρασιών.

Σε κάθε θέση υπάρχουν ένα φορητό DVD Player με δυνατότητα επιλογής από μεγάλη ταινιοθήκη, ένα i-pod για την ακρόαση μουσικής καθώς και μια μίνι κονσόλα για video games. Τα καθίσματα απέχουν 92 εκατοστά το ένα από το άλλο σε αντίθεση με τα 73 των κανονικών Business class.



















TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ