ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H FIFA άνοιξε τον δρόμο του Οδυσσέα Βλαχοδήμου για την εθνική Ελλάδας!

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βλαχοδήμος EUROKINISSI

Όπως ενημέρωσε την Δευτέρα (5/11) η ΕΠΟ, η FIFA έκανε δεκτό το αίτημα της και αυτό του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, έτσι ο γκολκίπερ της Μπενφίκα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στην εθνική Ελλάδας.

Ο δρόμος της εθνικής Ελλάδας είναι πλέον ορθάνοιχτος για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Η ΕΠΟ ενημέρωσε πως η FIFA έδωσε την συγκατάθεση της προκειμένου ο γκολκίπερ της Μπενφίκα να έχει δικαίωμα να βάλει τα γαλανόλευκα.

Το δικαιοδοτικό όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν από κοινού η ΕΠΟ και ο ποδοσφαιριστής και ο Βαγγέλης Γραμμένος μέσω δήλωσης του καλωσόρισε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στους κόλπους της εθνικής.

Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κλήση του για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος που απομένουν στο "Nations League" το Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

"Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.I.F.A.) γνωστοποίησε σήμερα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απόφασή της, βάσει της οποίας ο ποδοσφαιριστής Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική μας Ομάδα.

Βάσει του σκεπτικού του ανεξάρτητου δικαιοδοτικού οργάνου της Player's Status Committee της F.I.F.A. που έκρινε την υπόθεση, "τα αιτήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του ποδοσφαιριστή Οδυσσέα Βλαχοδήμου γίνονται αποδεκτά και ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας από την ανακοίνωση της απόφασης".

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της F.I.F.A., ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος έκανε το παρακάτω σχόλιο: "Η Ελληνική Ομοσπονδία έκανε το αυτονόητο καθήκον της απέναντι στην Εθνική Ομάδα και τον ποδοσφαιριστή, και αφού ακολούθησε την απαιτούμενη διεθνή πρακτική και διαδικασία, έφτασε στο αποτέλεσμα που προσδοκούσε. Ενόψει των προκριματικών του EURO 2020 ενδυναμώνουμε την ομάδα μας με έναν ακόμα παίκτη διεθνούς εμβέλειας και ενισχύουμε το ρόστερ του προπονητή. Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Εθνικής Ομάδας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ