UEFA

Γράμμα της UEFA σε Γιουβέντους: "Σας επιτρέπουμε την παρουσία στο νέο Champions League"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στην Γιουβέντους στις 14 Ιουνίου όπου την ενημερώνει πως θα αγωνιστεί κανονικά στο Champions League τη σεζόν 2021-22.

Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της European Super League που έφερε σχίσμα έστω και για λίγα 24ωρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο και το γεγονός αυτό έκανε τους τρεις αυτούς συλλόγους να είναι "κόκκινο πανί" για την UEFA.

Παρά το γεγονός όμως ότι δεν έχουν ακομα αποχωρήσει επίσημα από την ESL και εξακολουθούν να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το υπάρχον μοντέλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όλα δείχνουν πως πάμε για αποκλιμάκωση της έντασης.

Στις 9 Ιουνίου η UEFA πάγωσε την πειθαρχική διαδικασία που είχε κινήσει για την επιβολή κυρώσεων σε αυτά τα κλαμπς ενώ σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η Γιουβέντους πήρε "συγχωροχάρτι" ως δείγμα καλής θέλησης από την πλευρά των ανθρώπων της ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που επικαλείται πηγές μέσα από τους μπιανκονέρι, στα γραφεία της Γιουβέντους έφτασε την περασμένη Δευτέρα (14/6) επιστολή της UEFA, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων με τον πλέον επίσημο τρόπο πως η βέκια σινιόρα θα αγωνιστεί κανονικά στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2021-22.

Κάτι που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για να γίνει το ίδιο και για τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που ήταν ισχυροί σύμμαχοι του Αντρέα Ανιέλι όλο το προηγούμενο διάστημα για τη δημιουργία της European Super League.

TAGS UEFA ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ