EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Η UEFA σταμάτησε την πειθαρχική διαδικασία κατά Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους

Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ μονομαχεί με τον Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2020-2021 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ μονομαχεί με τον Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2020-2021 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA ανακοίνωσε ότι σταματάει την πειθαρχική διαδικασία εις βάρος Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για την εμπλοκή τους στη European Super League.

Η UEFA δεν συνεχίζει την πειθαρχική διαδικασία που άνοιξε το δικαστικό τμήμα της κατά της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, για τη συνεχιζόμενη εμπλοκή τους στη European Super League. Η εκδίκαση που αναμενόταν να καταλήξει στην επιβολή ποινών, άρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης, αλλά σταμάτησε το απόγευμα, όπως ανακοινώθηκε "μέχρι νεωτέρας".

Οι 3 σύλλογοι που εμμένουν στη νέα διοργάνωση κινδύνευαν με τιμωρία ακόμα και αποβολής για 2 χρόνια από κάθε διεθνή διοργάνωση, ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μην προβεί σε μία τέτοια ενέργεια προς το παρόν, χωρίς προς το παρόν να δώσει στη δημοσιότητα κάποιο σκεπτικό.

European Super League: Η UEFA σταμάτησε την πειθαρχική διαδικασία κατά Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους

Τα υπόλοιπα 9 ιδρυτικά στελέχη της European Super League είχαν έρθει προ καιρού σε συμβιβασμό με την UEFA, αποδεχόμενα πρόστιμο ίσο με το 5% των εσόδων τους από την επόμενη σεζόν που θα μετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και την υποχρέωση να καταβάλουν συνολικά ένα ποσό ύψους 15.000.000 ευρώ ως "δείγμα καλής θέλησης" για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ακαδημιών.

Προς το παρόν, είναι άγνωστη ποια θα είναι η υπόθεση των 3 "ανταρτών", που είχαν προσφύγει ακόμα και στα ποινικά δικαστήρια και είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, που απαγόρευαν στην UEFA να τους επιβάλει ποινή για τη συμμετοχή τους στην ESL.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ