ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Γουέστ Χαμ: Ο Αντόνιο συγκρίνει την κακοποίηση γάτας απ' τον Ζουμά με τον ρατσισμό

Ο Κουρτ Ζουμά της Γουέστ Χαμ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γουότφορντ για την Premier League 2021-2022 στο "Λόντον Στέιντιουμ", Λονδίνο | Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022
Ο Κουρτ Ζουμά της Γουέστ Χαμ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γουότφορντ για την Premier League 2021-2022 στο "Λόντον Στέιντιουμ", Λονδίνο | Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 DAVID CLIFF/ASSOCIATED PRESS

Ο Μίκαελ Αντόνιο προέβη σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, αφού συνέκρινε την κακοποίηση γάτας από τον συμπαίκτη του, Κουρτ Ζουμά, με περιπτώσεις ρατσισμού, ζητώντας από δημοσιογράφους να του απαντήσουν ποια υπόθεση είναι πιο άσχημη.

Ο Μίκαελ Αντόνιο προχώρησε σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με το θέμα της κακοποίησης γάτας από τον συμπαίκτη του στη Γουέστ Χαμ, Κουρτ Ζουμά.

Ο Άγγλος επιθετικός συνέκρινε την πράξη του Γάλλου στόπερ με διάφορα περιστατικά ρατσισμού και κάλεσε τους δημοσιογράφους να επιλέξουν ποια είναι χειρότερη πράξη.

"Έχω μια ερώτηση για εσάς. Θεωρείτε ότι αυτό που έκανε είναι χειρότερο από το ρατσισμό; Δεν συγχωρώ τίποτα από όσα έκανε. Δεν συμφωνώ καθόλου με όσα έχει κάνει. Όμως υπάρχει κόσμος που έχει καταδικαστεί κι έχει πιαστεί για ρατσισμό και έχει παίξει ποδόσφαιρο κατόπιν. Δέχθηκαν ποινή οκτώ αγώνων ή κάτι τέτοιο, όμως ο κόσμος τώρα καλεί να απολυθεί ο Ζουμά ή να χάσει το βιος του. Εγώ απλά θέτω αυτό το ερώτημα σε όλους εκεί έξω. Αυτό που έκανε ο Ζουμά, είναι χειρότερο από έχουν κάνει όσοι έχουν καταδικαστεί για ρατσισμό;", ήταν η δήλωση του Αντόνιο.

Ο Τόνι Μπαρνέτ, διευθύνων σύμβουλος του Kick It Out, του οργανισμού κατά του ρατσισμού και όλων των διακρίσεων στο άθλημα, ο οποίος χρηματοδοτείται από τους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς φορείς, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας λόγο για ανόμοιες καταστάσεις.

"Είδαμε ανθρώπους να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ κακοποίησης ζώων και των διακρίσεων. Αμφότερα είναι λανθασμένα και δεν βοηθούν τα θύματα, αφού δεν βρίσκονται σε ανταγωνισμό. Σε κάθε περιστατικό κακοποίησης, θα πρέπει να υπάρχει δίκαιη διαδικασία και αυτές οι πράξεις πρέπει να έχουν επιπτώσεις. Αλλά οι επιπτώσεις δεν πρέπει να σημαίνουν παντελή ακύρωση. Για μερικό κόσμο, καμία τιμωρία είναι αρκετή και το να συγκρίνονται περιστατικά πάντα προκαλεί διχασμό".

Η Γουέστ Χαμ τιμώρησε τον Ζουμά με το ανώτατο πρόστιμο βάσει καταστατικού, ύψους με μισθούς δύο εβδομάδων, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μόγες τον χρησιμοποίησε κανονικά κόντρα στη Γουότφορντ, με τους οπαδούς της τελευταίας να του αφιερώνουν συνθήματα. Σε ποινικό επίπεδο, κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση τεσσάρων ετών στη Γαλλία, ενώ ήδη η Adidas απέσυρε τη χορηγία της. Η γάτα ήδη έχει μεταφερθεί σε άλλο σπίτι από τις αρμόδιες φιλοζωικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

TAGS ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ