PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 1-3: Νίκη στο Λονδίνο για τους ρεντς με ηγέτη τον Σαλάχ

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στην Γουέστ Χαμ σε ματς της Premier League Ⓒ 2021JOHN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Η εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-1 εκτός έδρας της Γουέστ Χαμ με μπροστάρη τον Σαλάχ (δύο γκολ) και ανέβηκε στην 3η θέση και στο -1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (VIDEOS).

Λίγα 24ωρα μετά το εκτός έδρας 3-1 επί της Τότεναμ μεσοβδόμαδα η Λίβερπουλ επέστρεψε στο Λονδίνο και "καθάρισε με το ίδιο σκορ και την Γουέστ Χαμ για την 21η αγωνιστική της Premier League, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να εδραιώνονται έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής από την 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κόκκινους σε ένα ματς που ο Μανέ δεν αγωνίστηκε (υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έμεινε εκτός αποστολής) και ο Φιρμίνο έμεινε στον πάγκο στην αρχή, με τον Αιγύπτιο να σκοράρει δις και να βάζει τις βάσεις για μία σημαντική επιτυχία ενόψει μάλιστα και του ντέρμπι με την πρωτοπόρο Σίτι την ερχόμενη Κυριακή (7/2).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα από την Γουέστ Χαμ στο πρώτο ημίχρονο και κυκλοφορούσε αρκετά καλά τη μπάλα, όμως αδυνατούσε να πατήσει αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει με αξιώσεις, κάτι που κατέγραψε και η στατιστική, με μία τελική προσπάθεια εντός εστίας για κάθε ομάδα σε αυτό το διάστημα.

Οι Λονδρέζοι είχαν ως καλύτερη στιγμή το σουτ του Φορνάλς στο 24' που σταμάτησε με το κεφάλι ο Ρόμπερτσον στο ύψος της μικρής περιοχής πριν χρειαστεί να επέμβει ο Άλισον ενώ οι πρωταθλητές φλέρταραν με το γκολ στο 45', αλλά η προβολή του Οριγκί μετά από την μπαλιά-τρύπα του Τιάγκο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Λίβερπουλ αναζητούσε ουσιαστικά ένα γκολ για να "ανοίξει" το ματς και αυτό ευτύχησε να το βρει στο 57', με την πρώτη καθαρή ευκαιρία της να μετατρέπεται σε γκολ. Πρωταγωνιστής ο Μοχάμεντ Σαλάχ που μπήκε στην περιοχή της Γουέστ Χαμ από τα δεξιά και μετά από προσποιήσεις εκτέλεσε τον Φαμπιάνσκι με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ όπου έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του (0-1).

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος "χτύπησε" και πάλι με ένα γκολ χάρμα-ειδέσθαι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τους γηπεδούχους, οι παίκτες του Κλοπ έκρυψαν τη μπάλα, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να βρίσκει με 60άρα μπαλιά τον Σακίρι, εκείνον να βγάζει εκπληκτική σέντρα 40 μέτρων μέσα στην αντίπαλη περιοχή και τον Σαλάχ να κατεβάζει τη μπάλα με το δεξί και να νικάει με άψογο αριστερό πλασέ τον κίπερ των σφυριών (0-2).

Με το γκολ αυτό έφτασε τα 21 φετινά σε όλες τις διοργανώσεις με την Λίβερπουλ και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 20+ γκολ σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν με την κόκκινη φανέλα μετά από τον θρυλικό Ίαν Ρας που το έκανε για έξι σερί σεζόν, από το 1981-82 μέχρι το 1986-87.

Το δεύτερο τέρμα του Σαλάχ ουσιαστικά "τελείωσε" το ματς και το τελευταίο 20λεπτο έγινε διαδικαστικό όσον αφορά στο ποια ομάδα θα έπαιρνε το τρίποντο, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πάντως το δρόμο προς τα δίχτυα από μία φορά έκαστη.

Πρώτα η Λίβερπουλ έκανε τρία τα τέρματά της στο 84' με τον Βαϊνάλντουμ (στο ματς Νο 200 για τον Ολλανδό με τους ρεντς) που σκόραρε με δεξί πλασέ στην κίνηση μετά από ασίστ του Φιρμίνο, με την Γουέστ Χαμ από την πλευρά της να σημειώνει απλά το γκολ της τιμής στο 87', με τον Μπόουεν να γράφει το τελικό 1-3 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Ντόουσον, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς (62' Γιαρμολένκο), Μπόουεν (79' Φρέντερικς), Μπενραχμά, Αντόνιο (79' Νομπλ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Χέντερσον, Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Μίλνερ (57' Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Σακίρι (69' Φιρμίνο), Οριγκί

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Έβερτον - Νιούκαστλ 0-2 (73' 90+3' Γουίλσον)

Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς 1-0 (60' Εζέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (9' Ζεζούς)

Γουέστ Μπρομ - Φούλαμ 2-2 (47' Μπάρτλεϊ, 66' Περέιρα / 10' Ρέιντ, 77' Καβαλέιρο)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 0-1 (41' Μπάρκλεϊ)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Τσέλσι - Μπέρνλι 2-0 (40' Αθπιλικουέτα, 84' Αλόνσο)

Λέστερ - Λιντς 1-3 (13' Μπαρνς / 15' Ντάλας, 70' Μπάμφορντ, 84' Χάρισον)

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 1-3 (87' Ντόουσον / 57' 68' Σαλάχ, 84' Βαινάλντουμ)

Μπράιτον - Τότεναμ (21:15)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: John Walton/Pool via AP

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ