PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-3: Επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα με τριάρα στο Λονδίνο

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Μανέ κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League.
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Τότεναμ Ⓒ 2021 SHAUN BOTTERILL/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ χαμογέλασε για πρώτη φορά στην Premier League το 2021, αφού επικράτησε 3-1 της Τότεναμ στο Λονδίνο και ανέβηκε στην 4η θέση με 37 πόντους.

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε μία πολύτιμη νίκη στο Λονδίνο επικρατώντας 3-1 της Τότεναμ στο Λονδίνο. Οι Reds πήραν το πρώτο τους τρίποντο στην Premier League το 2021 και έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί. Η ομάδα του Κλοπ ανέβηκε στην 4η θέση με 37 πόντους. Από την άλλη, τα σπιρούνια έμειναν στην 6η θέση με 33 πόντους, όπου συγκατοικούν με την Έβερτον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο από άποψη θεάματος. Στο 2' ο Σαλάχ βρήκε τον Μανέ στην περιοχή, ο Οριέ δεν τον σταμάτησε, όπως ο παίκτης των Reds αστόχησε. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Τότεναμ βρήκε δίχτυα με τον Σον, αλλά στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ, έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Οι φάσεις στη συνέχεια δεν ήταν πολλές, όμως και οι δύο ομάδες ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες. Στο 21' ο Φιρμίνο έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Λιορίς.

Στο 24' ο Σαλάχ σήκωσε πολύ ωραία για τον Μανέ, ο οποίος σούταρε από κοντά με τον Λιορίς να σταματάει την μπάλα με το ένα χέρι. Εκεί που το πρώτο μέρος έδειχνε ότι θα λήξει χωρίς γκολ, η ομάδα του Κλοπ σκόραρε.

Στο 45+4' ο Μανέ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, έβαλε την μπαλιά προς τον Φιρμίνο στην καρδιά της περιοχής και από κοντά με πλασέ έκανε το 0-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ καλό τρόπο. Στο 46' οι Reds απείλησαν με σουτ τον Σαλάχ, ενώ ένα λεπτό αργότερα έκαναν δύο τα τέρματά τους. Ο Μανέ έκανε σουτ εκτός περιοχής, ο Λιορίς έδιωξε για να έρθει ο Αλεξάντερ-Άρνολντ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, στην επόμενη φάση η Τότεναμ κατάφερε να μειώσει. Ο Χόιμπιεργκ εξαπέλυσε μία βολίδα έξω από την περιοχή, με τον Άλισον να μην μπορεί να αντιδράσει και με αυτόν τον τρόπο σημειώθηκε το 1-2.

Στο 56ο λεπτό η Λίβερπουλ βρήκε ξανά δίχτυα, με τον Σαλάχ έπειτα από σουτ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Φιρμίνο στην αρχή της φάσης. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν λίγο αργότερα το τρίτο τους γκολ.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Ρόντον εκτίμησε λάθος τη φάση και ο Μανέ σκόραρε από κοντά γράφοντας το 1-3 στο 65'. Η Λίβερπουλ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα διαχειρίστηκε το προβάδισμα, με την Τότεναμ να μην μπορεί να βρει απάντηση. Έτσι, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και η ομάδα του Κλοπ πήρε τη νίκη.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Ντέιβις, Ντάιερ, Ροντόν, Ντόχερτι, Χόιμπιεργκ, Εντομπελέ, Οριέ (46' Γουίνκς), Σον, Κέιν (46' Λαμέλα), Μπερχβάιν (81' Μπέιλ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλιστον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ (46' Φίλιπς), Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο (78' Τζόουνς), Μίλνερ, Φιρμίνο (87' Οριγκί), Μανέ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 2-3 (3' Ζαχά, 90+7' Μπατσουαγί / 9' 25' Σούτσεκ, 65' Ντόουσον)

Νιούκαστλ - Λιντς 1-2 (57' Αλμιρόν / 17' Ραφίνια, 61' Χάρισον)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-3 (3' Άρμστρονγκ / 8' Πεπέ, 39' Σακά, 72' Λακαζέτ)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (6' 30' Γκιουντογκάν, 20' Κανσέλο, 45+2' Μαχρέζ, 57' Στέρλινγκ)

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 3-2 (52' Μι, 76' ΜακΝιλ, 79' Γουντ/ 14' Γουότκινς, 68' Γκρίλις)

Τσέλσι - Γουλβς 0-0

Μπράιτον - Φούλαμ 0-0

Έβερτον - Λέστερ 1-1 (30' Χάμες Ροντρίγκες / 67' Τίλεμανς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ 1-2 (64' Μαγκουάιρ / 23' Μπράιαν, 74' Μπερκ)

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-3 (49' Χόιμπιεργκ / 45+4' Φιρμίνο, 47' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 65' Μανέ)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo credits: ⓒ 2021 Shaun Botterill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ