PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Κόλλησαν στο Emirates σε πλούσιο από φάσεις ματς

Ο Σέντρικ Σοάρες διεκδικεί την μπάλα από τον Μπρούνο Φερνάντες στο Άρσεναλ - Γιουνάιτεντ
Ο Σέντρικ Σοάρες διεκδικεί την μπάλα από τον Μπρούνο Φερνάντες στο Άρσεναλ - Γιουνάιτεντ Ⓒ 2021 ANDY RAIN/ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Emirates στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Premier League, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν νικήσει.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Premier League έληξε ισόπαλο 0-0. Το ματς μόνο ανιαρό που δεν ήταν, αφού είχε αρκετές στιγμές και έδωσε την εντύπωση, ότι ο καθένας θα μπορούσε να είχε νικήσει.

Όσον αφορά στην βαθμολογία, οι κόκκινοι διάβολοι έφτασαν στους 41 πόντους, αλλά πλέον η διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι διαμορφώνεται στους τρεις βαθμούς. Από την άλλη, οι κανονιέρηδες μένουν μακριά από την 5άδα, αφού βρίσκονται στην 8η θέση με 31 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποιο γκολ, με την αναμέτρηση έως το 30ο λεπτό να είναι ισορροπημένη. Οι δύο ομάδες πίεζαν ψηλά και έψαχναν τρόπο να γίνουν επιθετικές. Στο 16' ο Λακαζέτ έκανε ένα μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Ντε Χέα.

Στο 20ο λεπτό ο Φρεντ πραγματοποίησε ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, για να διώξει σε κόρνερ ο Λένο. Οι κανονιέρηδες απάντησαν στο 21' με όμορφη ατομική ενέργεια του Πεπέ, που ολοκληρώθηκε με σουτ.

Μετά από 30 λεπτά αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να παίρνει τα ηνία της αναμέτρηση απειλώντας με κεφαλιά του Γουάν-Μπιζάκα στο 33' και σουτ του Φερνάντες μέσα από την περιοχή στο 34'. Στο 43' ο Ράσφορντ δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να πλασάρει, αφού καθυστέρησε και κόπηκε. Κάπως, έτσι κύλησε το πρώτο μέρος, χωρίς τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ ήταν περισσότερο ανεβασμένη. Μόλις στο 49' ο Γουίλιαν εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Μπιζάκα μέσα από την περιοχή.

Στο 58' ήταν σειρά της Γιουνάιτεντ να απειλήσει με πλασέ του Καβάνι από κοντά, που κατέληξε κόρνερ. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό, ο Λακαζέτ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα, ο οποίος αμέσως μετά απέκρουσε ένα καλό σουτ του Σμίθ-Ρόου.

Έπειτα από τις καλές στιγμές των κανονιέρηδων, η Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμό πλησιάζοντας στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως κάποιο αντίκρισμα. Στο 80ο λεπτό ο Ράσφορντ, αφού έκλεψε από τον Τόμας, πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λένο. Στη συνέχεια, στο 81' η ομάδα του Αρτέτα έφυγε στην κόντρα, με τον Πεπέ να πλασάρει άστοχα από καλό σημείο.

Λίγο πριν από το φινάλε στο 89', η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φύγει με τη νίκη. Ο Μπιζάκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καβάνι πραγματοποίησε ένα δύσκολο σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Λένο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Σοάρες, Λουίς, Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Τσάκα, Πατέι, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου (83' Όντεργκαρντ), Μαρτινέλι (46' Γουίλιαν), Λακαζέτ (90+4΄ Ενκετιά)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπιζάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ (37' Μαρσιάλ), Φρεντ, Ράσφορντ (80' Γκρίνγουντ), Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Έβερτον - Νιούκαστλ 0-2 (73' 90+3' Γουίλσον)

Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς 1-0 (60' Εζέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (9' Ζεζούς)

Γουέστ Μπρομ - Φούλαμ 2-2 (47' Μπάρτλεϊ, 66' Περέιρα / 10' Ρέιντ, 77' Καβαλέιρο)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 0-1 (41' Μπάρκλεϊ)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Τσέλσι - Μπέρνλι (14:00)

Λέστερ - Λιντς (16:00)

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ (18:30)

Μπράιτον - Τότεναμ (21:15)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo credits: ⓒ 2021 Andy Rain/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ