PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Μπέρνλι 2-0: Πρώτη νίκη για Τούχελ με Αθπιλικουέτα και Αλόνσο

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ του Αθπιλικουέτα στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ του Αθπιλικουέτα στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League Ⓒ 2021 JUSTIN TALLIS/ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη νίκη της Τσέλσι με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της είναι γεγονός, με τους Λονδρέζους να είναι κυρίαρχοι απέναντι στην Μπέρνλι και να επικρατούν χάρη στα γκολ των Ισπανών αμυντικών της, Αθπιλικουέτα και Αλόνσο (VIDEOS).

Το ντεμπούτο του στον πάγκο μεσοβδόμαδα δεν στέφθηκε με επιτυχία, με την Τσέλσι να μένει στο 0-0 με την Γουλβς, ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι των Λονδρέζων που ήταν επικεφαλής, ο Τόμας Τούχελ είδε την ομάδα του να επικρατεί με 2-0 της Μπέρνλι για την 21η αγωνιστική της Premier League και να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οι μπλε ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και είχαν συνολικά 20 τελικές (8 εντός εστίας), με τους κλάρετς από την πλευρά τους να περιορίζονται σε εντελώς παθητικό ρόλο και να έχουν τη μοναδική τελική τους προσπάθεια (εκτός εστίας) στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Το 1-0 για την ομάδα του δυτικού Λονδίνου έγινε στο 40', όταν βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, ο Χάντσον-Οντόι τροφοδότησε τον Αθπιλικουέτα και ο Ισπανός εκτέλεσε με άπιαστο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή τον Λόουτον.

Το 2-0 που σφράγισε το τρίποντο για την Τσέλσι ήρθε έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου και είχε την υπογραφή ενός παίκτη τον οποίο ο Γερμανός έβγαλε από τη ναφθαλίνη που είχε επί μήνες ο Φρανκ Λάμπαρντ, του Μάρκος Αλόνσο.

Ο Ισπανός αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από τις 26 Σεπτεμβρίου και δικαίωσε τον προπονητή για την ευκαιρία που του έδωσε, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από τον Πούλισιτς και έκανε υπέροχο κοντρόλ, για να μην αφήσει την μπάλα να πέσει στο έδαφος και να κεραυνοβολήσει με αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής τον κίπερ της Μπέρνλι.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (73' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ (80' Χάβερτς), Βέρνερ, Άμπραχαμ (46' Πούλισιτς)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Μπρέιντι (76' Μουμπονγκό), Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Βίντρα (57' Ροντρίγκεζ), Γουντ (62' Γκούντμουντσον)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Έβερτον - Νιούκαστλ 0-2 (73' 90+3' Γουίλσον)

Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς 1-0 (60' Εζέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (9' Ζεζούς)

Γουέστ Μπρομ - Φούλαμ 2-2 (47' Μπάρτλεϊ, 66' Περέιρα / 10' Ρέιντ, 77' Καβαλέιρο)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 0-1 (41' Μπάρκλεϊ)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Τσέλσι - Μπέρνλι 2-0 (40' Αθπιλικουέτα, 84' Αλόνσο)

Λέστερ - Λιντς (16:00)

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ (18:30)

Μπράιτον - Τότεναμ (21:15)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Justin Tallis/Pool Via AP

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ