CHAMPIONS LEAGUE

Γκουαρδιόλα: "Ιστορική ομάδα με ποιότητα ο ΠΑΟ"

Γκουαρδιόλα: "Ιστορική ομάδα με ποιότητα ο ΠΑΟ"

Στην αξία του αντιπάλου αλλά και την ποιότητά του αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό (14/09, 21:45, Mega). Ο Ισπανός τεχνικός ανέλυσε τα αίτια της ήττας από την Έρκουλες και τόνισε πως οι παίκτες του έχουν κίνητρο στο ματς.

Μεγάλη αναφορά για την ομάδα του και τον τρόπο αντίδρασης μετά την ήττα από την Έρκουλες έκανε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό (14/09, 21:45, Mega). Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην ποιότητα και την ιστορία των νταμπλούχων Ελλάδος, τους απαιτητικούς οπαδούς, τους Μέσι και Τσάβι αλλά και την εικόνα του ομίλου.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο προπονητής των πρωταθλητών Ισπανίας στην συνέντευξη Τύπου:

- για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: " Οπως πάντα περιμένω την αντίπαλη ομάδα δυνατή, δεν ξέρω πως θα παίξουν, αν θα μας πιέσουν ψηλά ή αν θα κλείσουν το κέντρο. Είναι μια ιστορική ομάδα της Ελλάδας, έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Εχουν τον Σισέ και τον Γκοβού, έχουν διεθνείς όπως ο Κατσουράνης και ο Σεϊταρίδης, έχουν τον Λέτο που είναι πολύ καλός από τα αριστερά. Νομίζω ότι παίζουν πιο αμυντικά εκτός έδρας, αλλά δεν ξέρω πως θα παίξουν. Εμείς θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και ελπίζω όλα να πάνε καλά".

-για το αν η ήττα από την Έρκουλες ήταν σύμπτωση: " Δεν έχω ιδέα, δεν είμαι μάντης. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο και στο μέλλον, εγώ είμαι προπονητής, αν σκέπτεστε ότι εγώ ξέρω το μέλλον… είναι αδύνατο. Ισως κάνουμε τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της ομάδας! Στο τέλος της σεζόν θα το δούμε αυτό. Εγώ σαν προπονητής θέλω να διευκολύνω τη δουλειά μου, είναι αδύνατον να κάνω προβλέψεις. Ισως και την περασμένη χρονιά να είχα αμφιβολίες, που πήραμε τόσα Κύπελλα. Εχουμε έξι συνεχόμενα. Κάθε βδομάδα γίνεται ματς και μετά τους 99 πόντους την προηγούμενη χρονιά δεν μπορώ να έχω αμφιβολίες. Μπορούν να χάσουν, αλλά τους δίνω πίστωση. Εχουμε καταπληκτικό επίπεδο, μπορούμε να έχουμε και ήττες, θέλω να τους διευκολύνω για να δείξουν αύριο το πόσο καλοί είναι. Σίγουρα θα πάμε καλά, θα δούμε στην επόμενη σεζόν όμως αν θα τα έχουμε καταφέρει. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να έχει αμφιβολίες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε για να επιστρέψουμε στον δρόμο των νικών".

- για το κίνητρο των παικτών του: " Εγώ διάβασα τις εφημερίδες, που το εμφάνισαν την ήττα σαν σήμα κινδύνου. Μπορούσαμε να τσαντιστούμε. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, δεν υπάρχει άλλη ομάδα σαν την Μπάρτσα με τόσους διεθνείς. Τώρα επέστρεψαν αργά, δεν έκαναν διακοπές, δεν ξεκουράστηκαν. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, δεν ξέρω πότε θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν κίνητρο; Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τους έξι τίτλους, όλοι το ξέρουν αυτό. Αυτά τα κέρδισαν και ανήκει στο παρελθόν. Δεν θέλουν να ζήσουν τα παλιά, που ήταν 18 πόντους μακριά από την Ρεάλ. Είναι οι πρώτοι που αισθάνονται άσχημα. Αλλά αυτά συμβαίνουν και αύριο μπορεί να χάσουμε, αλλά εγώ ποτέ δεν θα τους κατηγορήσω για αυτό. Μας έκλεισε καλά η Έρκουλες, αλλά είναι ένα θέμα δικό μου. Μέχρι τη μέρα που θα φύγω εγώ ή αυτοί, αποκλείεται να τους κατακρίνω. Ελπίζω να κερδίσουμε κάτι από το μάθημα της Έρκουλες".

- για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου: " Δουλεύουν για αυτό οι καλύτεροι επαγγελματίες, αλλά είναι δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον αγωνιστικό χώρο για αυτό και δεν κάνουμε προπόνηση εδώ".

- για το αν επιβαρύνουν τους ποδοσφαιριστές του οι αγώνες των Εθνικών: "Οι τίτλοι των εφημερίδων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σέβομαι το τι λένε οι δημοσιογράφοι, αλλά το ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με τις αναμνήσεις είναι προφανές. Εγώ δεν κάνω κριτική, υπάρχουν λόγοι για μια ήττα, αλλά έλλειψη θέλησης δεν υπάρχει. Σε οποιοδήποτε άθλημα μπορεί να υπάρχει κούραση, με βλέπετε πρόσωπο με πρόσωπο δεν ξέρω αν μπορώ να σας πείσω".

- για τον Τσάβι που δήλωσε ότι δεν έκανε προετοιμασία: " Αυτό κερδίζεται με το χρόνο. Δεν υπάρχει όμως χρόνος στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Πρέπει συνεχώς να κερδίζουμε. Πολλές φορές παίζουμε δύο παιχνίδια τη εβδομάδα. Αφού το κάναμε την περασμένη σεζόν, γιατί όχι και τώρα. Μπορώ να πω ότι είχαμε 7 ευκαιρίες για γκολ κα ιδεν βάλαμε κανένα, Πάντα υπάρχε λόγος. Είτε δεν είχαμε τελικές πάσες, είτε καλές τελικές προσπαθειες".

- για τη θέση που θέλει να παίζει ο Μέσι: " Εμένα μου αρέσει ο Μέσι όπου και να παίζει, γιατί έχει μια ικανότητα να καταλάβει που είναι το παιχνίδι. Ο Μέσι μπορεί να παίζει σε οποιαδήποτε θέση".

- για το αν τον εκπλήσσει η κριτική των οπαδών: " Δεν μας εκπλήσσει γνωρίζοντας ότι μπορεί να γίνει ξανά όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Προσπαθούμε να παίζουμε όσο το καλύτερο δυνατό, ο κόσμος θέλει να δει θέαμα και γκολ. Το καταλαβαίνω, μας κρίνει ο κόσμος. Πάντα η συμπεριφορά του κόσμου είναι καταπληκτική. Είναι φυσιολογικό να υπάρξουν και αποδοκιμασίες.

Δεν αμφιβάλλω για τους παίκτες, ο κόσμος μπορεί να κάνει ότι θέλει. Εγώ δεν το κάνω, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παίξει με πάρα πολλούς τρόπους, μερικές φορές καταφέραμε να βρούμε λύσεις, μερικές όχι. Εμείς πρέπει να βρούμε λύση απέναντι σε ομάδα όπως η Ιντερ και η Έρκουλες. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μπροστά και να ανεβαίνουμε πολύ. Δεν παίζουμε όμως μόνο εμείς. Και η Έρκουλες είναι καλή ομάδα. Εγώ προσπαθώ με σεβασμό να κάνω το καλύτερο δυνατό κα είμαστε ικανοί να κερδίσουμε και να χάσουμε.
"

- για τον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ: " Εμείς παίζουμε με τέσσερις πρωταθλητές, είναι δύσκολοι αντίπαλοι γιατί έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα. Το ίδιο κάναμε και πέρυσι και με δυσκολία φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες, έχω και εγώ ευθύνη που ίσως δεν κατάφερα να τους περάσω αυτό που θέλω. Ολοι προσπαθούν, όταν κάποιος δεν το κάνει είναι υποχρεωμένος ο προπονητής να κάνει κριτικές".

- για το αν έχει "μνήμες" από το Ουέμπλεϊ που είχε κερδίσει το 1992 ως παίκτης το Κύπελλο: " Όχι ακόμα δεν σκέφτομαι καθόλου τον τελικό. Πρέπει να παίζουμε καλά κάθε βδομάδα για να φτάσουμε ψηλά".

- για το πόσο χρόνο θεωρεί πως χρειάζεται η ομάδα του: " Είμαστε ήδη σε καλή κατάσταση. Οσο πιο γρήγορα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι τόσο το καλύτερο. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο ματς στο Σαν Μαμές οπότε όσο πιο δύσκολα ρολάρουμε τόσο το καλύτερο".

- για τις αλλαγές με τη Έρκουλες: " Δεν άλλαξε τίποτα, όλοι οι παίκτες που έχουμε ξέρουν να παίζουν σε όλες τις θέσεις. Κάποιοι ίσως νομίζουν ότι χάσαμε το παιχνίδι από τις αλλαγές, αλλά δεν είναι αλήθεια".

- για το αν τσαντίζεται με την ομάδα αυτή: " Πολύ λίγες φορές, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να με δουν τσαντισμένο για να έχουμε αποτελέσματα. Δεν αντιλαμβάνομαι τα πράγματα έτσι. Η θα τους πείσεις για κάτι, αλλιώς δεν έχει νόημα. Αυτοί ξέρουν ότι εγώ τσαντίζομαι πραγματικά όταν προσπαθούν. Αυτό με ενοχλεί, όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα υπάρχει λόγος και εμείς πρέπει να δούμε αυτό το λόγο. Μπορούν να χάσουν τα πάντα ,δεν υπάρχει πρόβλημα!"

- για το αν έχει κακομάθει ο φίλαθλος κόσμος: " Όχι, δεν νομίζω. Είναι αλήθεια ότι κερδίσαμε πολλούς τίτλους, αλλά είναι λογικό. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να μας βλέπει να τα βλέπουμε όλα. Χάσαμε μόνο μια φορά, δεν γίνεται ο κόσμος να νευριάζει. Το κάνει για άλλους λόγους, αλλά δεν ανησυχούμε".

- για την παρουσία του Τσάβι: " Ο Τσάβι είναι πολύ σημαντικός, αλλά δεν ηταν έτοιμος και το ξέρει και αυτός. Δεν έχει πρόβλημα να παίζει με πόνους, θέλει πάντα να παίζει. Του αρέσει η προπόνηση και το παιχνίδι, δεν θέλουμε να χάνουμε τον Τσάβι αλλά προσπαθήσαμε να τον ξεκουράσουμε γιατί έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να μας βοηθήσουν."

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ