ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Γκουαρδιόλα για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: "Ένα τρόπαιο για το οποίο παίζεις μια φορά στη ζωή σου"

Γκουαρδιόλα για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: "Ένα τρόπαιο για το οποίο παίζεις μια φορά στη ζωή σου"
@2023 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Στη βαρύτητα που έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και στο πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχει στην τροπαιοθήκη κάθε συλλόγου αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2023, που πραγματοποιείται στην Τζέντα, βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης (19/12) η Μάντσεστερ Σίτι, μετά την κυριαρχική της εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στην ιαπωνική Ουράβα με 3-0.

Οι Πολίτες θα βρουν στον τελικό της διοργάνωσης (22/12, 20:00) τη Φλουμινένσε του Μαρσέλο, με τον Πεπ Γκουρδιόλα να γνωρίζει τη δυσκολία του τουρνουά και τη σπουδαιότητα που έχει για κάθε σύλλογο αυτό το τρόπαιο.

"Για να παίξεις στη διοργάνωση πρέπει να κάνει εκπληκτικά πράγματα, όπως είναι να κερδίσεις το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που είμαστε εδώ, είναι ένα τρόπαιο για το οποίο παίζεις για μια φορά στη ζωή σου", ανέφερε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη μαγική σεζόν των τρεμπλούχων, αλλά και για το γεγονός ότι θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί για να καταφέρουν να κατακτήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι.

"Το να είμαστε εδώ είναι απίστευτο για εμάς. Δεν το παίρνουμε ως δεδομένο και γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην ξαναβρεθούμε", πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει σηκώσει το τρόπαιο και τις τρεις φορές που το έχει διεκδικήσει (Μπαρτσελόνα 2009 και 2011, Μπάγερν 2013).

TAGS ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ