ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ουράβα - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Με σβηστές τις μηχανές στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Ο Ματέο Κόβατσιτς πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ουράβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων | 19 Δεκεμβρίου 2023
Ο Ματέο Κόβατσιτς πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ουράβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων | 19 Δεκεμβρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Ουράβα επικρατώντας με το εντυπωσιακό 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Φλουμινένσε.

Η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στην Σαουδική Αραβία έχοντας μόλις νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της στην Premier League όμως η κλάση και η δυναμική της είναι τεράστια και την ξεδίπλωσε με εμφατικο τρόπο το βράδυ της Τρίτης (19/12).

Θύμα της η Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς την οποία συνάντησε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να μην δείχνει οίκτο στους Ιάπωνες και να τους διαλύει με 3-0, για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο την Φλουμινένσε.

Το πρώτο μέρος βρήκε την Ουράβα να αμύνεται μαζικά (δεν είχε τελική προσπάθεια) και να αντέχει στα πρώτα 45 λεπτά παρά την πίεση που δέχτηκε (13 τελικές, 4 εντός στόχου για την Σίτι σε αυτό το διάστημα) όμως στο 45+1' λύγισε αφού μετά από γύρισμα του Νούνες από τα δεξιά, ο Χέιμπρατεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης και στο δεύτερο μέρος έκαναν πάρτι, για να καθαρίσουν την πρόκριση πριν καν συμπληρωθεί μία αγωνιστική ώρα.

Στο 52ο λεπτό ο Κόβατσιτς δέχτηκε μία εκπληκτική ασίστ από τον Γουόκερ και εκτέλεσε με δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του με τους πολίτες ενώ στο 59' πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ ο Μπερνάρντο Σίλβα, με συρτό διαγώνιο σουτ.

Το τελευταίο μισάωρο του ημιτελικού μετατράπηκε σε μία τυπική διαδικασία, με τους παίκτες της Ουράβα να μην απειλούν στον ελάχιστο τον Έντερσον και να τελειώνουν το ματς με μόλις 2 τελικές (καμία εύστοχη) και τους πολίτες να πανηγυρίζουν μία άνετη νίκη (25 τελικές, 9 εντός εστίας, 74% κατοχή) που τους έστειλε στον τελικό της Παρασκευής για να διεκδικήσουν κόντρα στην Φλουμινένσε το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώη φορά στην ιστορία τους.

  • ΟΥΡΑΒΑ: Νισικάβα, Σεκίνε, Σολτζ, Χέιμπρατεν, Ακιμότο, Ιβάο (77' Σιμπάτο), Ίτο (57' Ογκιβάρα), Οκούμπο (57' Σαλκ), Γιασούι, Κοΐζούμι (64' Νακαζίμα), Καντέ (64' Λίνσεν)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (77' Γκόμεζ), Ακάντζι (64' Γκβάρντιολ), Άκε, Ρόδρι (77' Φίλιπς), Κόβατσιτς, Νούνες, Μπερνάρντο Σίλβα (64' Μπομπ), Γκρίλις, Φόντεν (64' Άλβαρες)

Τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου

  • Λεόν - Ουράβα 0-1
  • Αλ Αχλί - Αλ Ιτιχάντ 3-1

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

  • Φλουμινένσε - Αλ Αχλί 2-0
  • Ουράβα - Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Αγώνας τρίτης θέσης

  • (22/12, 17:30 τοπική ώρα) - Prince Abdulahh Al-Faisal

Τελικός

  • (23/12, 21:00 τοπική ώρα) - King Abdullah Sports City
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ