ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Απάντηση Γκουαρδιόλα σε Κλοπ για τα οικονομικά: "Αν δεν συμφωνούν, να πάνε στο δικαστήριο και να το αναφέρουν"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρεμιέρα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λέστερ για την Premier League
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρεμιέρα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λέστερ για την Premier League © 2021 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν δίστασε να απαντήσει στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πρόσφατα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα της Μάντσεστερ Σίτι και λοιπών ομάδων, προτρέποντας τον Γερμανό τεχνικό να απευθυνθεί στο δικαστήριο αν δεν συμφωνεί.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το μεταγραφικό "μπαμ" στις αρχές Αυγούστου, ανακοινώνοντας την απόκτησή του Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα αντί 120 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας έτσι την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου για Βρετανό ποδοσφαιριστή.

Την ίδια στιγμή οι Πολίτες διεκδικούν και τον Χάρι Κέιν, ενώ η συμπολίτισσά της, Γιουνάιτεντ, πήρε τον Σάντσο και τον Βαράν και η Τσέλσι έδωσε 115 εκατ. ευρώ για την επιστροφή του Λουκάκου στο Λονδίνο μετά από επτά χρόνια.

Από τη μεριά της η Λίβερπουλ ωστόσο, πήρε μόνο τον Κονατέ από τη Λειψία, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει πως η πολιτική των Reds είναι η σωστή.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γερμανού κόουτς ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε για τις μεγάλες δαπάνες τονίζοντας:

"Πριν υπήρχαν μόνο ένας ή δύο σύλλογοι. Τώρα υπάρχει η Τσέλσι με τον Αμπράμοβιτς και η ομάδα μας με τον Σεΐχ Μανσούρ. Θέλουν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο. Ποιο είναι το πρόβλημα; Έχουμε όρια όπως το Financial Fair Play και αν δεν συμφωνούν μπορούν να πάνε στα δικαστήρια και να το αναφέρουν".

Υπογράψαμε τον Γκρίλις επειδή πουλήσαμε για 70 εκατ. ευρώ, οπότε στο τέλος έχουμε ξοδέψει 50 εκατ. Ακολουθούμε τους κανόνες. Στο κλαμπ μας, οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να χάσουν χρήματα, φυσικά, αλλά θέλουν να ξοδέψουν, ώστε να ενισχυθούμε.

Μερικοί ιδιοκτήτες θέλουν να κερδίσουν από το ποδόσφαιρο, οπότε δεν επενδύουν στην ομάδα. Οι ιδιοκτήτες μας δεν θέλουν κέρδος, οπότε επενδύουμε ό, τι μπορούμε

Πριν από χρόνια, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε πολλούς τίτλους ήταν επειδή ξόδεψε περισσότερα χρήματα από άλλους συλλόγους. Θυμάστε; Εκείνη την εποχή, η Σίτι δεν μπορούσε να το κάνει επειδή δεν είχαμε τους ιδιοκτήτες που έχουμε τώρα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ