ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Αισθάνομαι άσχημα για τον Τούχελ και τους παίκτες της Τσέλσι"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Champions League | 9 Μαρτίου 2022
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Champions League | 9 Μαρτίου 2022 @2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απέφυγε να πάρει θέση για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη βρετανική κυβέρνηση, παρόλα αυτά δεν έκρυψε τη στενοχώρια για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν ο Τούχελ και οι παίκτες της Τσέλσι.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (10/3) το "πάγωμα" της περιουσίας επτά Ρώσων ολιγαρχών, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με την πώληση της Τσέλσι να είναι πλέον αδύνατη όσο ισχύει η "τιμωρία".

Εκτός από το "μπλόκο" στην πώληση, η Τσέλσι δεν μπορεί να κάνει αγορές και πωλήσεις ποδοσφαιριστών, ούτε να υπογράψει νέα συμβόλαια με τους παίκτες της, ενώ επιπλέον δεν δύναται να πουλάει εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της και πρόσβαση στο γήπεδο θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των διαρκείας.

Το μοναδικό παρήγορο σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πως η ομάδα του δυτικού Λονδίνου θα συνεχίζεται να αγωνίζεται στην Premier League βάσει ειδικής άδειας, με τους μπλε να κάνουν γνωστό μέσω ανακοίνωσης πως θα έρθουν σε επαφή με την κυβέρνηση για τροποποίηση της σχετικής άδειας.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος τις δραματικές εξελίξεις, χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Πεπ Γκουαρδιόλα που δέχτηκε σχετική ερώτηση, με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να τονίζει πως συμμερίζεται πλήρως την άβολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ομόλογός του, Τόμας Τούχελ, όπως και ο ποδοσφαιριστές της Τσέλσι.

"Λυπάμαι, δεν έχω άποψη. Είδα τους τίτλους αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη. Δώστε μου μερικές ημέρες να καταλάβω ακριβώς τι έχει συμβεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Είναι μία άβολη κατάσταση για τους παίκτες και τον Τόμας Τούχελ. Αισθάνομαι άσχημα για αυτούς επειδή είναι εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους", τόνισε αρχικά ο Καταλανός και πρόσθεσε:

"Εεμείς είμαστε στο πρόσωπο του συλλόγου, είμαστε εδώ κάθε λίγες ημέρες. Θα πρέπει να καταλάβετε πως αυτά είναι θέματα που δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε μάθημα μίας ώρας για να μιλήσουμε για αυτά.

Προτιμώ -όταν δεν έχω επαρκή γνώση για κάτι- να περιμένω επειδή δεν θέλω να πω κάτι που θα φέρει σε αμήχανη θέση τον σύλλογο.

Μπορώ να μιλήσω για το σύλλογό μου, την περασμένη εβδομάδα δεν μπορούσα να μιλήσω για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είμαι εκεί. Το ίδιο ισχύει και για την Τσέλσι τώρα.

Ο Γκουαρδιόλα σημείωσε τέλος πως θα μιλήσει με τον εκτελεστικό διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, για να καταλάβει περισσότερα για αυτό το ζήτημα, ολοκληρώνοντας το συλλογισμό του για το ζήτημα της Τσέλσι, ως εξής:

"Ίσως στην επόμενη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω να έχω μία πιο ξεκάθαρη άποψη, έχοντας μιλήσει και με τον CEO της Σίτι".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ