ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ο Αμπράμοβιτς μπορεί να πουλήσει το σύλλογο υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League 2011-2012 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Κυριακή 13 Μαΐου 2012
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League 2011-2012 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Κυριακή 13 Μαΐου 2012 © 2021 TOM HEVEZI/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι μπορεί να πωληθεί παρά τις σοβαρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, όμως απαιτούνται ορισμένες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε δώσει εντολή στην τράπεζα της Νέας Υόρκης Raine Group να αναλάβει τη διαδικασία για την εύρεση αγοραστή της Τσέλσι, με την προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος να λήγει στις 15 Μαρτίου, ωστόσο οι κυρώσεις που επέβαλε στον Ρώσο ολιγάρχη το Ηνωμένο Βασίλειο μπλοκάρει σε πρώτη φάση οποιαδήποτε προσπάθεια παραχώρησης των μετοχών.

"Ενεπλάκη στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και υπονόμευσε και απείλησε την εδαφική ακεραιότητα, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία της Ουκρανίας", εξήγησε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στην ανακοίνωση των κυρώσεων που οδήγησαν στο "πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς που βρίσκονται στη χώρα.

Ένα εξ αυτών είναι η Τσέλσι, στην οποία χορηγήθηκε ειδική άδεια για να λειτουργεί με τον απολύτως απαραίτητο τρόπο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μάξιμουμ 20.000 ευρώ δαπάνες για έξοδα ταξιδιού σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Το Τμήμα Ψηφιακού κόσμου, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της χώρας εξέδωσε δική του ανακοίνωση, στην οποία αποσαφηνίζει τι ισχύει με τη διαδικασία πώλησης των "μπλε".

"Παρότι η τρέχουσα άδεια δεν επιτρέπει την πώληση του συλλόγου, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια πώληση και θα εξέταζε μια αίτηση για μια νέα άδεια που την επιτρέπει. Τα οφέλη δεν μπορεί να τα καρπωθεί το τιμωρημένο άτομο, όσο υπόκειται σε κυρώσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας είχε γνωστοποιήσει στην ανακοίνωση της πρόθεσης να πουλήσει το σύλλογο ότι όλα τα έσοδα που θα προκύψουν απ' τη διαδικασία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς να διασαφηνίζει αν μέρος τους θα καταλήξουν και σε Ρώσους.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ