ΑΕΚ

Γκολ και θέαμα το καλύτερο φάρμακο

Γκολ και θέαμα το καλύτερο φάρμακο
Μπάγεβιτς Προπονηση

Μία επιβλητική νίκη και το 6/6 είναι το μοναδικό φάρμακο για την Ένωση. Θετική η συνάντηση για Ν. Φιλαδέλφεια

Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κοιτάξουν καλύτερα τη φανέλα που φορούν πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να βάλουν τα προσωπικά τους κάτω από την ομάδα και όχι πάνω από αυτή. Όσο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς; Περαιτέρω αναλύσεις από αυτές που έχουν ήδη γίνει δεν χρειάζονται. Ακόμα και οι παίκτες που δείχνουν ή όντως έχουν πρόβλημα μαζί του θα πρέπει να σκεφτούν πως χωρίς αυτόν ήταν μία ομάδα χωρίς εκτός έδρας νίκη και χωρίς στόχους στον ορίζοντα.
Το παιχνίδι της Κυριακής δείχνει και είναι εύκολο αρκεί να μην παρουσιαστούν φαινόμενα όπως αυτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον ΟΦΗ και η ομάδα να παρουσιαστεί σαν σύνολο και όχι σαν έντεκα μονάδες. Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Σκόκο είναι εξαιρετικοί παίκτες αλλά ο καθένας μόνος του δεν βοηθάει ούτε την ΑΕΚ αλλά ούτε και τον εαυτό του. Όταν όμως γίνεται το αντίθετο το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου στις Σέρρες: Γκολ, θέαμα και προσωπική ανάδειξη του καθενός μέσα από την ομάδα.

Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ίσμαελ Μπλάνκο φαίνεται να μπαίνει στην άκρη μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, αν και ο Αργεντινός δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τον Μπάγεβιτς. Ο 61χρονος τεχνικός όμως έχει δείξει σε όλη την καριέρα του πως δεν δέχεται τέτοιες συμπεριφορές και καλό θα είναι να μην υπάρξουν άλλες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Θέμα συμμετοχής του 26χρονου επιθετικού στο παιχνίδι της Κυριακής δεν τίθεται και το πρώτο “κανόνι” της Ένωσης θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα ως παρτενέρ του Τζεμπούρ. Μεγάλες στην ενδεκάδα δύσκολα θα γίνουν καθώς το σχήμα και η σύνθεσή της έχουν δείξει πως βοηθούν τον Δικέφαλο να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Η έκτη σερί νίκη είναι ρεκόρ αν επιτευχθεί και αποτελεί ένα από τα σκαλοπάτια για να φτάσει η Ένωση στο μαγικό 9 στα 9 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Μοναδικός "πονοκέφαλος" για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι η ίωση που ταλαιπωρεί τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς από την Πέμπτη και τον έθεσε εκτός αποστολή. Τη θέση του Σουηδού αναμένεται να πάρει η αξιόπιστη λύση του Γιώργου Αλεξόπουλου που όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει έχει ανταποκριθεί, ενώ υπάρχει και η λύση του Ζεράλδο. Την Παρασκευή (20/3) επέστρεψε στους Θρακομακεδώνες και ο Παναγιώτης Λαγός που γύρισε από την Φινλανδία και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή για την Κυριακκάτικη αναμέτρηση από την οποία λείπει ο Βασίλης Πλιάτσικας που θα αγωνιστεί με την U-21 , ενώ επέστρεψαν οι Μαντούκα, Κουτρομάνος: Σάχα, Μάχο, Αλεξόπουλος, Κυργιάκος, Ζεράλδο, Κουτρομάνος, Ταχτσίδης, Γκέντσογλου, Χουανφράν, Γεωργέας, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Ελ Χατζί Ντιούφ, Πελετιέρι, Μπερνς, Εντίνιο, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ.

Ο Θοδωρής Μοσχονάς, ο Βασίλης Πλιάτσικας και ο Μιχάλης Παυλής θα αγωνιστούν με την ομάδα U-21.

Η συνάντηση των “5” με φόντο τη Ν. Φιλαδέλφεια



Την Παρασκευή (20/3) έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής εργασίας των "5" για την εξέταση του θέματος ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Νίκος Θανόπουλος, Αντώνης Βγόντζας, Βασίλης Τόγελος, Γιώργος Κάχρης και ο πολεοδόμος που έχει οριστεί ανέλυσαν τα αποτελέσματα της συζήτησης με τον Γιάννη Ιωαννίδη και στη συνέχεια μίλησαν για διάφορες παραμέτρους του έργου και τεχνικά ζητήματα.

Κάτι ανακοινώσιμο δεν υπάρχει ακόμα αλλά είναι θετικό πως εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση της Νέα Φιλαδέφλειας με ανθρώπους που μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα γήπεδο. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την συνάντηση είναι μία αρχή και αναμένονται οι επόμενες συναντήσεις των "5" για περισσότερα συμπεράσματα και δεδομένα.














TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ