ΑΕΚ

Ατματζίδης, Δημητριάδης μιλούν για την Ένωση

Ατματζίδης, Δημητριάδης μιλούν για την Ένωση
Δημητριαδης

Δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μίλησαν για τα τελευταία γεγονότα στο στρατόπεδο της Ένωσης

Ο Ηλίας Ατματζίδης και ο Βασίλης Δημητριάδης μίλησαν στον SENTRA103,3 στηρίζοντας τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και κατέκριναν το κλίμα στα αποδυτήρια.
Ηλίας Ατματζίδης:


Για τα πειθαρχικά παραπτώματα που σημειώνονται στην ΑΕΚ: "Είναι αδικαιολόγητα αυτά που γίνονται. Μπορεί να γίνει μία δύο τρεις φορές, αλλά το τελευταίο διάστημα όλο και με περισσότερη ευκολία γίνονται τέτοια κρούσματα. Επειδή υπάρχουν δύο άνθρωποι που είναι γνώστες του αντικειμένου όπως ο κ. Μπάγεβιτς και ο κ. Μανωλάς, πολύ σύντομα θα τους κοπεί ο βήχας, είτε τους αρέσει είτε όχι ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για όλα. Αν δεν σου αρέσει τότε παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις".



Για το πόσο ο Μπάγεβιτς μπορεί να κρατήσει ένα ποδοσφαιρικό τμήμα: "Αυτό φάνηκε από την μέρα που ανέλαβε ο κ. Μπάγεβιτς. Πνέει άλλος άνεμος και κάτι φαίνεται να γίνετε προς το καλύτερο. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δύο, ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς, η ΑΕΚ θα ήταν σε τραγική κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Μπορούν να βγάλουν από αυτήν την δύσκολη κατάσταση την ΑΕΚ.Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχαμε σαν στόχο την κατάκτησή του.

Δεν νομίζω όμως έτσι όπως ξεκίνησε η ομάδα ότι είχε αυτόν τον στόχο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κ. Δώνη αλλά από τότε που ήρθε ο κ. Μπάγεβιτς η ΑΕΚ πάει προς το καλύτερο. Δεν φτάνει ένας Μπάγεβιτς και ένας Μανωλάς, χρειάζονται και άλλα πράγματα να βελτιώθουν.Αν δεν υπάρχει σοβαρή διοίκηση τα πειθαρχικά προβλήματα θα υπάρχουν. Η διοίκηση θα πρέπει να υπάρχει για να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές, και κυρίως οι ξένοι σε ποια ομάδα παίζουν. Όλα τα προβλήματα δημιουργούνται από τους ξένους ποδοσφαιριστές".



Αν δυσκολεύονται να δουλέψουν Μπάγεβιτς και παίκτες σε ένα τέτοιο περιβάλον: "Δεν μπορεί η ΑΕΚ να αλλάζει τρεις προέδρους σε δύο μήνες. Οι παίκτες το βλέπουν αυτό και ίσως από αυτό το λόγο να δημιουργούνται τα πειθαρχικά παραπτώματα. Είναι σοβαρό κομμάτι για μία ομάδα, για τον λόγο ότι σε όλους δημιουργείται μία ανασφάλεια. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν πρόεδρο αλλά το λέω γιατί και εγώ όταν έπαιζα ήθελα να έχω έναν καλό πρόεδρο και σκληρό".

Για την ΑΕΚ: "Οπωσδήποτε η ομάδα θα πρέπει να πλαισιωθεί από Έλληνες παίκτες και οι ξένοι που θα επιλεγούν να είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν. Ο σχεδιασμός που πρέπει να γίνει είναι να επιλεγούν παίκτες με τους οποίους η ΑΕΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι κομπάρσου. Ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς γνωρίζουν καλύτερα ότι το συγκεκριμένο ρόστερ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει μία οικονομική άνεση και κινείται εύκολα στην μεταγραφική αγορά. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός βλέπουμε ότι γιγαντώνεται. Η ΑΕΚ αν αφήσει άλα δύο τρία χρόνια να φύγουν οι αντίπαλοι, ο Παναθηναϊκός θα γίνει ακόμα πιο δυνατός ο Ολυμπιακός θα γίνει καλύτερος και το παιχνίδι θα χαθεί, η ΑΕΚ θα μείνει πολύ πίσω και δεν θα προλάβει και στο τέλος, θα μας προλάβουν άλλοι. Πρέπει να τρέξει, έπρεπε να εχουν ξεκινήσει ίδη να τρέχουν στην ΑΕΚ"

.

Για τον τελικό του Κυπέλλου αν περάσει η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός: "Πραγματικά ο Ουμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ. Είναι ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικο από αυτά του πρωταθλήματος. Είναι παιχνίδι που κρίνετε ένας τίτλος. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 60-40 υπέρ της ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ είναι διψασμένη επειδή έχει καιρό να πάρει ένα τίτλο και για μένα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του Κυπέλλου".



Βασίλης Δημητριάδης:

Για το αν αξίζει ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς την συμπεριφορά που έχει στην ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό: "Είναι ένας προπονητής που θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας. Έτσι πρέπει να είναι ο κάθε προπονητής μίας μεγάλης ομάδας. Αν ο προπονητής δεν αισθάνεται ότι έχει την απόλυτη στήριξη από την διοίκηση, ότι είναι το απόλυτο αφεντικό, αυτό περνάει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σίγουρα τώρα η ΑΕΚ πηγαίνει καλά, αλλά βλέπουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απειθαρχίας, που όλα αυτά, θεωρω ότι, πηγάζουν από το διοικητικό κομμάτι της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς πίστευε όταν πήγε στην ΑΕΚ πως θα μιλούσε με τον πρόεδρο για όλα τα θέματα κάτι που δεν συμβαίνει. Τώρα βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι διοικητικό, διότι μία μεγάλη ομάδα ξεκινάει από την διοίκηση και την οργάνωση".





Για το αν αναμειγνύεται η προηγούμενη διοίκηση στα τωρινά διοικητικά πράγματα: "Δεν το ξέρω. Είναι πιθανό, αλλά δεν μπορώ να το πω. Οι ενδείξεις δείχνουν κάτι τέτοιο".

Για τους κ. Κανελλόπουλο και Κούλη: "Έτυχε να συνομιλήσω με τους κ. Κανελλόπουλο και Κούλη, στην συνάντηση που διοργάνωσε η προηγούμενη δίοικηση με τους παλαίμαχους. Κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο.

Ζουν σε μία άλλη πραγματικότητα. Είναι επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο. Έλεγα πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να διοικούσαν ένα τέτοιο σύλλογο. Με την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγιεβιτς αυτοί ήθελαν μία ασπίδα. Ήθελαν κάποιον να αποκρούσει την μήνη των φιλάθλων της ΑΕΚ, για την αποτυχία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, με τη νυν διοικητικη κατάσταση, δεν οδηγείται πουθενά. Πρέπει κάτι να αλλάξει".



Για τον Δημήτρη Μελισανίδη: "Ευχής έργον είναι να αναλάβει την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν είμαι βέβαια ούτε στο μυαλό του, ούτε στην σκέψη του. Είναι ένας άνθρωπος που είναι άρρωστος με την ΑΕΚ, αγαπάει παθολογικά την ομάδα. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το ποδόσφαιρο. Είναι γνωστή η άποψη του κ. Μελισσανίδη για τον κ. Μπάγεβιτς. Ότι είναι να γίνει θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως μέχρι το καλοκαίρι.



Ο κ. Μελισσανίδης είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί πάντα με το συναίσθημα και την αγάπη προς την ΑΕΚ. Ο πρώτος του σκοπός, όταν ήθελε να μπει παλιότερα στην ομάδα, ήταν να φτιάξει γήπεδο, την “Αγία Σοφιά”, όπως την έλεγε. Θεωρώ ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αν θα επιστρέψει ο κ. Μελισσανίδης, η επιστροφή της ομάδας στη Ν. Φιλαδέλφεια. Είναι δύσκολες οικονομικά εποχές. Μόνο ο κ. Μελισσανίδης μπορεί να δώσει απάντηση στο αν θα επιστρέψει. Όταν πάρει την απόφαση θα το κάνει. Δεν θα του σταθεί εμπόδιο κανένας κ. Νοτιάς και κανένας άλλος παράγοντας μέσα από την ΑΕΚ.



Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, ειδικά αν δεν μπει στην ομάδα κάποιος πολύ ισχυρός οικονομικά παράγοντας. Ωστόσο, δεν βλέπω να υπάρχει ένας παράγοντας που να έχει την οικονομική δυνατότητα, να ξέρει από ποδόσφαιρο και να αγαπάει αυτό που κάνει. Όποιος παράγοντας μπερδέψει τη μπίζνα με το ποδόσφαιρο θα καταστρέψει την ομάδα που θα αναλάβει.



Για το αν μπορεί να πετύχει το σχήμα Νοτιά: "Αν δεν δώσει χρήματα, αν δεν επενδύσει στη ομάδα, αν δεν κάνει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς απόλυτο αφεντικό, τότε σίγουρα δεν θα μπορεί να προχωρήσει αυτό το σχήμα. Αν τα κάνουν αυτά, πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει".

Για το αν μετά τον τελικό του κυπέλλου συνεχίζονται στην ΑΕΚ τα ίδια προβλήματα: "Ο Μπάγεβιτς δεν θα αντέξει. Είναι πολύ δύσκολο να πηγαίνει κάποιος στον χώρο εργασίας του και να μην μπορεί να εργαστεί όπως θέλει. Δεν ήταν εύκολο να προδικάσει ο κ. Μπάγεβιτς το τι θα συναντήσει στην ΑΕΚ, όταν πήγε. Όλα ξεκινούν από την διοίκηση. Ο κ. Θανόπουλος κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια".















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ