ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκέκας: "Μπορούμε και πάλι το EURO"

Γκέκας: "Μπορούμε και πάλι το EURO"
δελλας

Την πεποίθηση του πως η Εθνικής Ελλάδας μπορεί να κατακτήσει και πάλι το EURO εξέφρασε ο Φάνης Γκέκας

Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν που πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του χατ-τρικ με την φανέλα της Εθνικής υπογράμμισε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι με την Μάλτα:
"Σίγουρα ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και κατάφερα να πέτυχω χατ τρικ για πρώτη φορά με την Εθνική σε ένα παιχνίδι γιορτή. Είμαστε χαρούμενοι που η φιεστα δεν χάλασε και παραμείναμε αήττητοι. Ήταν το γήπεδο βαρύ και έπρεπε να προσαρμοστούμε και στο παιχνίδι των Μαλτέζων.

Μετά το γκολ καταφέραμε και κυκολοφορήσαμε την μπάλα και ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος. Πάιξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και χαρήκανε οι οπαδοί μας. Πάνω απ 'όλα προσπαθούμε να κρατάμε το μηδέν και μετά παίρνουμε τα αποτελέσματα. Σήμερα ήρθαν και το θέαμα και τα γκολ και ήταν καλό για τον κόσμο".



Ερωτηθείς για το αν είναι μεγάλος το βάρος της φανέλας της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ο διεθνής επιθετικός τόνισε: "Σίγουρα είναι πολύ μεγάλο το βάρος, καθώς η ομάδας της Πορτογαλίας κατάφερε και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης. Τα παιδία που έχουν έρθει τώρα στην ομάδα θα πρέπει να δείξουνε τον ίδιο χαρακτήρα και να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται".



Για την πρώτη εμφάνιση του Νίκου Σπυρόπουλο με την φανέλα της Εθνικής ο Φάνης Γκέκας δήλωσε: "Για πρώτη φορά ήταν πάρα πολύ καλός, κατάφερε να μπει στην ομάδα κι αν ήταν τυχερός θα είχε σκοράρει και θα έκανε ιδανικό ξεκίνημα".



Σ' ότι αφορά το κλίμα στην Εθνική μετά την οδυνηρή ήττα από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη, ο επιθετικός της Λεβερκούζεν υπογράμμισε: "Το παιχνίδι με την Τουρκία στο Καραϊσκάκη, ήταν ότι χειρότερο και μετά έπεσαν όλοι να μας φάνε. Τόσο ο προπονητής, όσο και εμείς κρατήσαμε το καλό κλίμα, και ορκιστήκαμε πως αν δεν κερδίσουμε στην Μάλτα δεν θα φεύγαμε από το γήπεδο. Τελικά η νίκη μας στην Μάλτα μας έδωσε ώθηση και μας άνοιξε τα φτερά έτσι ώστε να κλείσουμε με συνεχόμενες νίκες σ όλους τους αγώνες".

Ο διεθνής επιθετικός δεν παρέλειψε να αναφεθεί με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Ότο Ρεχάγκελ για τον οποίο τόνισε: "Όλοι θα ήθελαν τον Ρεχάγκελ, έναν προπονητή-πατέρα. Είμαστε πολύ τυχεροί και χαρούμενοι που έχουμε αυτόν τον προπονητή κι αν παραμείνει σίγουρα θα έρθουν και άλλες επιτυχίες στην Εθνική μας".



Για τον αν οι διεθνείς μπορούν να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, ο Φάνης Γκέκας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι. Οι απόστάσεις έχουν μικρύνει και το αποδείξαμε το 2004, καθώς καταφέραμε να αποκλείσουμε υπερδυνάμεις όπως την Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία. Όλα εξαρτώνται απο εμάς και αν είμαστε δυνατοί θα μπορέσουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά.

Σπυρόπουλος: "Έίμαστε μια παρέα..."



Ο Νίκος Σπυρόπουλος που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε αναφορικά με το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής: "Όλα τα παιδία με υποδέχτηκαν θερμά και με βοήθησαν να μπω αμέσως στο κλίμα. Είμαστε μια πραγματική παρέα. Είμαι χαρούμενος που το ντεμπούτο μου συνοδεύτηκε με μεγάλη νίκη και ελπίζω να είμαστε σοβαροί με την Ουγγαρία και να κλείσουμε με το καλύτερο τρόπο την πρόκριση όπως ακριβώς ξεκινήσαμε".



Δέλλας: "Το χαρήκαμε όπως και ο κόσμος..."


Ο διεθνής αμυντικός σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του θριαμβευτικού αγώνα με την Μάλτα στο ΟΑΚΑ τόνισε: "Το χάρηκαμε όπως και ο κόσμος. Είναι πολύ μεγάλη πρόκριση και θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και τον περιμένουμε στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Δείξαμε σοβαρότητα όπως θα δείξουμε και με την Ουγγαρία, έτσι ώστε να τερματίσουμε πρώτοι με αρκετούς βαθμούς για την Ελλάδα".







TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ