SERIE A

Γιορτή τίτλου για την Ίντερ στο Μιλάνο

Γιορτή τίτλου για την Ίντερ στο Μιλάνο
πανό17

Γιορτή τίτλου για την Ίντερ, ήρωας ο Τζιλαρντίνο για την Φιορεντίνα, μοιραίος ο Παπαδόπουλος για την Λέτσε (videos)

Καμπιάσο, Μπαλοτέλι και Ιμπραΐμοβιτς πέτυχαν τα γκολ των "νερατζούρι", οι οποίοι από χτες εξασφάλισαν το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους (ισοφάρισαν την επίδοση της Μίλαν) και τέταρτο συνεχόμενο.
Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησε η απονομή του τροπαίου, ενώ εντύπωση προκάλεσε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος φορούσε φανέλα του Αντριάνο με το "10" και κρατούσε άλλη μία στα χέρια του και την έδειχνε στον κόσμο...

Ήρωας ο Τζιλαρντίνο

Με σκόρερ τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο η Φιορεντίνα κέρδισε με 1-0 την Σαμπντόρια στο "Αρτέμιο Φράνκι" και σχεδόν εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League.

Ο "Τζίλα" πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 21', σκοράροντας για 19η φορά φέτος και χάρισε την νίκη στους "βιόλα" με την οποία άφησαν πέντε βαθμούς πίσω τους την Τζένοα, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Οι ομάδα της Γένοβας αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 στο "Λουΐτζι Φεράρις" με την Κιέβο, η οποία ισοφάρισε στο 85' με τηυν κεφαλιά του Πελισιέρ.

Με το ίδιο σκορ αναδείχθηκαν ισόπαλες και η Γιουβέντους με την Αταλάντα στο άδειο "Ολίμπικο" του Τορίνο, λόγω τιμωρίας της έδρας των "μπιανκονέρι" για την ρατσιστική επίθεση στον Μάριο Μπαλοτέλι.

Η "Γιούβε" έχασε έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει την Μίλαν στον έναν βαθμό και να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές για την δέυτερη θέση.

Μοιραίος ο Παπαδόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποβλήθηκε στο 50' της αναμέτρησης της Λέτσε με την Μπολόνια και η ομάδα του έχασε με 1-2 και μάλιστα με τέρμα του Βόλπι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Έλληνας άσος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, καθώς με αυτήν την ήττα η Λέτσε έμεινε στην τελευταία θέση και πέντε βαθμούς πίσω από την Τορίνο, η οποία είναι στην 17η, δηλαδή την πρώτη πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η αποβολή του ήταν απλά... ανόητη, καθώς έκανε θέατρο για να κερδίσει φάουλ και εν συνεχεία όταν ο διαιτητής δεν το έδωσε, ο Παπαδόπουλος σηκώθηκε και τον έβρισε, με αποτέλεσμα να απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Βασικός στην αναμέτρηση ήταν και ο Βαγγέλης Μόρας για την Μπολόνια, της οποίας το πρώτο γκολ πέτυχε ο Μάρκο Ντι Βάιο από καθαρή θέση οφ-σάιντ, φτάνοντας πάντως τα 23 τέρματα φέτος και διατηρήθηκε μπροστά από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που έφτασε τα 22, ενώ τα 20 έφτασε ο Ντιέγκο Μιλίτο της Τζένοα.

Μάλιστα, στο γκολ του Βόλπι στο 94' ο Μόρας ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής και τροφοδότησε τον Ντι Βάιο, και αυτός εν συνεχεία έκανε την ασίστ στον σκόρερ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Ρόμα - Κατάνια 4-3 (13' και 31' Περότα, 17' Βούσινιτς, 92' Πανούτσι / 15' Τεντέσκο, 47' Μασκάρα, 72' Μοριμότο)
Ουντινέζε - Μίλαν 2-1 (31' πέν. Ντ'Αγκοστίνο, 49' Ζαπάτα / 93' Αμπροζίνι)

Κυριακή
Γιουβέντους - Αταλάντα 2-2 (26' Ιακουΐντα, 36' Τζανέτι / 2' Τσιγκαρίνι, 44' Πελεγκρίνο)
Ρετζίνα - Κάλιαρι 2-1 (25' Τσεράβολο, 49' Μπριέντζα / 18' Λατσάρι)
Τζένοα - Κιέβο 2-2 (58' πέν. Ντιέγκο Μιλίτο, 71' Ρούμπεν Ολιβέρα / 35' Πίντζι, 85' Πελισιέρ)
Παλέρμο - Λάτσιο 2-0 (6' πέν. Μίκολι, 87' Μιλιάτσιο)
Μπολόνια - Λέτσε 2-1 (37' Ντι Βάιο, 94' Βόλπι / 30' Τιριμπόκι)
Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 1-0 (21' Τζιλαρντίνο)
Νάπολι - Τορίνο 1-2 (42' Πία / 51' Μπιάνκι, 72' Ροζίνα)
Ίντερ - Σιένα 3-0 (44' Καμπιάσο, 53' Μπαλοτέλι, 76' Ιμπραΐμοβιτς)

βαθμολογία

Ίντερ - Σιένα 3-0



Μπολόνια - Λέτσε 2-1



Τζένοα - Κιέβο 2-2



Φιόρεντινα - Σαμπντόρια 1-0



Γιουβέντους - Αταλάντα 2-2



Νάπολι - Τορίνο 1-2



Παλέρμο - Λάτσιο 2-0



Ρετζίνα - Κάλιαρι 2-1












































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ