ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φώτης Ιωαννίδης: Η σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και σεβασμού με τον Γιάννη Αλαφούζο παίζει κομβικό ρόλο στο μέλλον του

Φώτης Ιωαννίδης: Η σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και σεβασμού με τον Γιάννη Αλαφούζο παίζει κομβικό ρόλο στο μέλλον του
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η ποδοσφαιρική "αδυναμία" του Αλαφούζου και μία απ’ τις λιγοστές προσωπικές επιλογές του που βγήκαν σε απόλυτο βαθμό. Το "όχι" στη Σάρλοτ το 2022, ο σεβασμός που εισπράττει ο Ιωαννίδης απ’ το κλαμπ και τον ιδιοκτήτη του και η μεταγραφή στο εξωτερικό που δεν "καίγεται" να την κάνει τώρα. Το SPORT24 αναλύει...

Σε όλη αυτή την ατελείωτη συζήτηση που έχει ξεκινήσει γύρω απ’ το μέλλον του Φώτη Ιωαννίδη και θα συνεχιστεί καιρό, καθώς ο διεθνής φορ συνεχίζει να κάνει ποδοσφαιρικά "όργια", με γκολ, ασίστ και τεράστιες εμφανίσεις (σαν αυτές που έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της εφετινής σεζόν κι απογείωσε ακόμη περισσότερο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και στη χθεσινοβραδινή (3/4) μεγάλη ανατροπή επί της ΑΕΚ, άπαντες εστιάζουν σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

  1. Πόσο υψηλές μπορεί να είναι οι κανονικές προτάσεις που θα έρθουν από το εξωτερικό;
  2. Ποιες ομάδες απ’ το εξωτερικό τον θέλουν ή τον παρακολουθούν;
  3. Με πόσα θα καθόταν να συζητήσει ο Παναθηναϊκός και πόσο θα πρέπει να τον... πουλήσει όταν έρθει εκείνη η ώρα.
  4. Πρέπει να τον πουλήσει ο Παναθηναϊκός;
  5. Πόσα αξίζει να παίρνει;

Ακούγονται, λέγονται και γράφονται τα πάντα...

Στην ουσία όμως όσων λέγονται, ακούγονται και γράφονται για τον καλύτερο Έλληνα παίκτη της χρονιάς, υπάρχουν δύο πολύ συγκεκριμένοι άξονες τους οποίους θα πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους, όσον αφορά το μέλλον του 24χρονου φορ στο "τριφύλλι" και στην καριέρα του συνολικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πρώτος άξονας είναι πως για όλον τον οργανισμό του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του, η κουβέντα αυτή την στιγμή δεν περιστρέφεται επ' ουδενί γύρω από προοπτική πώλησης.

Το σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουν όλοι (και μόνο) είναι το πότε θα κληθεί ο παίκτης για να υπογράψει το νέο, πλήρως αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Διότι αυτό είναι το πρωτεύον κι αυτό που θα γίνει πολύ σύντομα...

Τα δεδομένα του νέου συμβολαίου

Ο Ιωαννίδης υπέγραψε το δεύτερό του συμβόλαιο με το κλαμπ στις 10 Μαΐου 2023, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με το "τριφύλλι" έως το καλοκαίρι του 2027 και πολλαπλασιάζοντας τις πολύ χαμηλές αποδοχές που είχε όταν πήγε το 2020 σε ηλικία 20 ετών στον Παναθηναϊκό, σε ένα ποσό που έφτανε τις 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Κι όπως έχει επισημάνει εδώ και αρκετές μέρες το SPORT24, ο Παναθηναϊκός θα του προσφέρει ένα νέο αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο έως το 2028 (με άμεση ισχύ απ’ τη σεζόν 2024/25), που θα αυξήσει τις απολαβές του πολύ πάνω απ’ το 1 εκατ. ευρώ.

Για να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένο αυτό, το συμβόλαιο θα αγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ και είναι σαφές πως (όπως συμβαίνει και με όλους τους άλλους παίκτες) θα περιλαμβάνει κι αρκετά μπόνους.

Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της διαδικασίας -μολονότι δεν εισπράττει το βαθμό της σημασίας που θα έπρεπε να λαμβάνει- καθώς ο Παναθηναϊκός και η διοίκησή του έχουν αποφασίσει να επιβραβεύσουν τον διεθνή επιθετικό με ένα νέο συμβόλαιο που θα αντιπροσωπεύει την αξία του, αλλά και το ρόλο που έχει πλέον ως ο βασικός επιθετικός του "τριφυλλιού".

Προσωπική επιλογή του κι "αδυναμία"

Ο δεύτερος κι επίσης πάρα πολύ σημαντικός άξονας γύρω απ’ το μέλλον του Ιωαννίδη, αφορά την προσωπική και πολύ ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης που έχει ο 24χρονος άσος με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο.


Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που ουσιαστικά τον έφερε στο "τριφύλλι" το καλοκαίρι του ‘20, έχοντας ουσιαστικά "καπαρώσει" τη μεταγραφή του ένα χρόνο νωρίτερα. Η μετακίνησή του απ’ τον Λεβαδειακό στο Κορωπί, ήταν μία προσωπική του απόφαση και μία απ’ τις λιγοστές (σε απόλυτο βαθμό) δικαιώσεις του Αλαφούζου στα 12 χρόνια που έχει τα διοικητικά ηνία της "πράσινης" ΠΑΕ. Τον πίστεψε απ’ την πρώτη μέρα και ήταν ένα πρότζεκτ στο οποίο θεωρούσε πως έπρεπε να επενδύσει το κλαμπ. Και δικαιώθηκε...

Το περίφημο "όχι" στη Σάρλοτ του MLS

Ακόμη κι όταν τον Φεβρουάριο του 2022, ο (ατζέντης) Ίλια Ίβιτς είχε φέρει στον Παναθηναϊκό πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ απ’ τη Σάρλοτ της αμερικανικής Major Soccer League (MLS), η απάντηση του Αλαφούζου ήταν άμεση κι αρνητική.

Παρότι οι περισσότεροι δεν συμφωνούσαν τότε. Κι αυτό το "όχι" δεν ήρθε διότι εκείνη τη χρονική περίοδο -με τις χειμερινές μεταγραφές να έχουν ολοκληρωθεί- δεν θα μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός αντικαταστάτη, μένοντας για μεγάλο διάστημα με μοναδικό επιθετικό τον Καρλίτος (ο Μακέντα είχε κάνει επέμβαση στον αστράγαλο), αλλά διότι ο ιδιοκτήτης του "τριφυλλιού" πίστευε πολύ στην αξία του και ήταν πεπεισμένος πως ακόμη δεν ήταν ούτε στο 20% αυτών που μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα.

Δύο χρόνια μετά ο Ιωαννίδης μετράει 21 γκολ και 7 ασίστ σε 39 εφετινά επίσημα ματς και η αξία του στην αγορά είναι πολύ πάνω απ’ τα 20 εκατ. ευρώ.

Εισπράττει αυτή την εκτίμηση κι ο ίδιος

Στα χρόνια που βρίσκεται ο Αλαφούζος στη διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε εξαιρετικές σχέσεις με αρκετούς παίκτες. Και με τον Μπεργκ (με τον οποίο μιλούσε πολύ συχνά κι εκτός Κορωπίου) και με τον Ζέκα και με τον Βιγιαφάνιες και με άλλους.

Ο Ιωαννίδης όμως είναι εδώ και χρόνια η ποδοσφαιρική "αδυναμία" του. Κι αυτή ακριβώς την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της ομάδας την εισπράττει κι ο ίδιος ο παίκτης, έχοντας μία σχέση απόλυτου σεβασμού και εμπιστοσύνης με τον Αλαφούζο.

Σίγουρα το όνειρο κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον δε Έλληνα, είναι να κάνει κάποια στιγμή το βήμα προς το εξωτερικό. Και ο Ιωαννίδης έχει υψηλές φιλοδοξίες να παίξει κάποια στιγμή σε ένα μεγάλο κλαμπ, απ’ τα top-5 της Ευρώπης. Ακριβώς όμως επειδή σέβεται κι αναγνωρίζει όλα όσα έχουν προηγηθεί, δεν είναι άνθρωπος που θα... πιέσει καταστάσεις.

Τον απασχολεί να ζήσει σε απόλυτο βαθμό όλα όσα ζει στον Παναθηναϊκό, να πετύχει μαζί με τον Παναθηναϊκό, να είναι ένας κομβικός κρίκος στην επιστροφή του Παναθηναϊκού προς την κορυφή. Έχοντας ζήσει μαζί του όλη αυτή τη διαδρομή.

Γι’ αυτό υπάρχει η αίσθηση πως δεν θα φύγει

Δεν θεωρεί ακόμη πως έχει έρθει η στιγμή για το επόμενο βήμα. Κοινώς δεν "καίγεται" για να πάρει τώρα μεταγραφή! Μπορεί σε 1-2 χρόνια από σήμερα, καθότι στο δικό του μυαλό, είναι πολύ δυνατός ο κρίκος της αλυσίδας με τον Παναθηναϊκό.

Και γι’ αυτό η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δεν θα φύγει αυτό το καλοκαίρι, όσο κι αν όπως λένε η αγορά και οι μεταγραφές είναι πάντα κάτι το "δυναμικό" και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αρκετά γρήγορα.

Κι όταν θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα για το επόμενο βήμα, αυτό θα γίνει σε απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση με το κλαμπ και την ιδιοκτησία του και για μία ομάδα η οποία θα καλύπτει σε απόλυτο βαθμό τη φιλοδοξία του...

Μέχρι να έρθει όμως εκείνη η ώρα, αυτό που τον απασχολεί είναι να ανεβαίνει ένας προς ένα τα επίπεδα της εξέλιξης του παιχνιδιού του και να συνεχίσει να κάνει, όσα κάνει μέσα στο γήπεδο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ