FOOTBALL ANALYSIS

Φώτη Ιωαννίδη, αυτό το "μόνος μου και όλοι σας" ήταν συγκλονιστικό

Φώτη Ιωαννίδη, αυτό το "μόνος μου και όλοι σας" ήταν συγκλονιστικό
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Θέμης Καίσαρης υποκλίνεται στην εμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη και αναλύει το συγκλονιστικό "μόνος μου και όλοι σας" του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με ανατροπή την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, την έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας και έμεινε ζωντανός στη μάχη της φετινής Stoiximan Super League.

Ενέργειες που κανείς δεν θα ξεχάσει

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό, με μια εμφάνιση καριέρας, ένα συγκλονιστικό "μόνος μου και όλοι σας".

Θα μπορούσε να αρκεί και μόνο η φάση του 2-1. Η πίεση πάνω στον Μουκουντί και το "μυτάκι" που θύμισε Κρέσπο στην Πόλη το 2005, αυτή η εκτέλεση κλάσης, ίσως η ωραιότερη του Ιωαννίδη μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Θα μπορούσε να αρκεί η ντρίμπλα δεξιά πάνω στον Βίντα, που έφτιαξε τη φάση με το δοκάρι του Μπερνάρ, που σάλπισε την αντεπίθεση ενώ οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκορ.

Θα μπορούσε να αρκεί η ενέργεια με τις συνεχόμενες ντρίμπλες κοντά στο ημικύκλιο της περιοχής, που έφερε την κάθετη στον Αράο και το γκολ του Μπακασέτα, που ακυρώθηκε γιατί ο Βραζιλιάνος ήταν εκτεθειμένος.

Θα μπορούσε να αρκεί το αστραπιαίο "σήκωμα-εκτέλεση" στο 55', που άφησε άγαλμα τον Βίντα και τον Αθανασιάδη, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Εξωπραγματικές επιδόσεις

Όλα τα παραπάνω ήταν τόσο εντυπωσιακά, που όποιος είδε το ντέρμπι θα κατάλαβε ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ένα τεράστιο ματς.

Κι όμως. Δεν αρκούν για να περιγράψουν την πληρότητα της εμφάνισης του Ιωαννίδη, το πόσο "μόνος μου και όλοι σας" ήταν.

Γιατί αυτά που έκανε ο 24χρονος επιθετικός ήταν εξωπραγματικά.

Οι επιδόσεις του Φώτη Ιωαννίδη απέναντι στην ΑΕΚ
Οι επιδόσεις του Φώτη Ιωαννίδη απέναντι στην ΑΕΚ

Δείτε το γράφημα και πάμε να τα καταγράψουμε ένα προς ένα.

  • Ο Ιωαννίδης έκανε 10 ενέργειες στην περιοχή της ΑΕΚ, την μετέτρεψε στην παιδική του χαρά. Και είναι εξωφρενικό να σκεφτεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός συνολικά είχε 13 ενέργειες στην περιοχή του Αθανασιάδη και μόλις 39% κατοχή
    Μπακασέτας, Τσέριν και Μπερνάρ είχαν από μία ενέργεια και ο Ιωαννίδης είχε τις υπόλοιπες δέκα.
  • Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε πέντε πετυχημένες ντρίμπλες σε ισάριθμες προσπάθειες, κυριολεκτικά ασταμάτητος, με συνολικά 18 κουβαλήματα μπάλας.
  • Ο Ιωαννίδης έκανε επτά τελικές, σε ντέρμπι που η ομάδα του είχε 39% κατοχή και συνολικά 11 τελικές.
  • Ο 24χρονος επιθετικός των πράσινων συμμετείχε σε 19(!) μονομαχίες. Με ασταμάτητο τρέξιμο και προσφορά σε κάθε φάση του παιχνιδιού, ο Ιωαννίδης βγήκε νικητής σε 11 από αυτές.
    Για να καταλάβει κανείς πόσο εξωφρενική επίδοση είναι οι 11/19 μονομαχίες, αρκεί να σκεφτεί πως ο 2ος του Παναθηναϊκού ήταν ο Μπακασέτας με 4/11 και ο πρώτος της ΑΕΚ ήταν ο Μουκουντί με 7/11.

Έστω και μία από αυτές τις επιδόσεις θα ήταν αρκετή για να είναι ο Ιωαννίδης εκ των κορυφαίων, αν όχι ο Νο1 πρωταγωνιστής. Είναι απίστευτο ότι ο Φώτης τα έχει κάνει όλα αυτά μαζί σε ένα παιχνίδι.

Ατομικά ρεκόρ σε ντέρμπι με 39% κατοχή

Και σε ντέρμπι. Όχι σε ένα από τα εύκολα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά σε ντέρμπι. Με την ομάδα του με την πλάτη στον τοίχο. Με την ομάδα του να έχει μόνο το 39% της κατοχής, απέναντι στην αήττητη φέτος σε ντέρμπι ΑΕΚ.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο Ιωαννίδης τα έκανε όλα μαζί, στο μάξιμουμ. Γιατί οι περισσότερες από αυτές τις επιδόσεις είναι ρεκόρ καριέρας για εκείνον.

  • Ποτέ ξανά δεν έχει κάνει επτά τελικές σε ένα ματς.
  • Ποτέ ξανά δεν έχει 5/5 πετυχημένες ντρίμπλες, το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 5/7 σε ματς απέναντι στον Ατρόμητο.
  • Ποτέ ξανά δεν έχει κάνει 18 κουβαλήματα μπάλας, το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 16 σε ματς απέναντι στον ΠΑΣ.
  • Ποτέ ξανά δεν έχει κουβαλήσει την μπάλα για 217 μέτρα, το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 181.

Τα έκανε όλα μαζί απέναντι στην ΑΕΚ. Θα μπορούσε να έχει μόνο τις μονομαχίες, αλλά όχι τις τελικές και τις ενέργειες στην περιοχή. Θα μπορούσε να έχει μόνο τις ντρίμπλες και τα κουβαλήματα, αλλά όχι το γκολ και την πάσα για την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, το δοκάρι του Μπερνάρ.

Τα έκανε όλα μαζί σε ένα ματς, μόνος του

Θα ήταν λογικό να κάνει κάποια από αυτά, αλλα αυτός έκανε το απίστευτο: τα έκανε όλα μαζί, στο ίδιο ματς.

Χωρίς η ομάδα του να κάνει κάποιο κυριαρχικό παιχνίδι, χωρίς συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του.

Να μην παρεξηγηθούμε: προφανώς και η νίκη ήρθε με την προσπάθεια όλων των παικτών. Όμως αυτά που έκανε ο Ιωαννίδης στο χορτάρι δεν τα οφείλει σε κάποια ομαδική λειτουργία ή στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του.

Μονομάχησε, βγήκε νικητής, ντρίμπλαρε χωρίς ποτέ να τον κόψουν, πίεσε, έκλεψε, σκόραρε, δημιούργησε. Τα έκανε όλα μόνος του και τα έκανε σε υπερθετικό βαθμό.

Εμφάνιση καριέρας, ένα συγκλονιστικό "μόνος μου και όλοι σας", που είναι απολύτως δίκαιο που έγινε με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και συνδυάστηκε με νίκη που είχε τόσο ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό, πατήστε το Play και δείτε στο video όσα έκανε ο Ιωαννίδης απέναντι στην ΑΕΚ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ