ΠΑΟΚ

Φωνή λαού, οργή θεού

Φωνή λαού, οργή θεού
New Image

Mε πορεία προς την Τούμπα τερματίστηκε το πανελληνιο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ

Σκοπός του συλλαλητηρίου των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, οργανωμένων και μη, έχει ως σκοπό μία μορφή αντίδρασης και διαμαρτυρίας προς την Πολιτεία και της στάσης της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης και κυρίως το θέμα της ρύθμισης των χρεών.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, αλλά και από διάφορες περιοχές ολόκληρης της χώρας, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τελικό προορισμό την Καμάρα και το ραντεβού που είχε προγραμματιστεί για τις 13:00. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η μαζική προσέλευση από πλευράς των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ πριν πάρουν τον δρόμο για την Καμάρα είχαν πάει στο γήπεδο της Τούμπας με σκοπό να προμηθευτούν εισιτήρια εν όψει του παιχνιδιού που ακολουθεί με τον Πανιώνιο στις 16:45. Όπως γίνεται κατανοητό στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας όπου δηλαδή θα έχει τελικό προορισμό η πορεία του συλλαλητηρίου των φιλάθλων του "Δικεφάλου" αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα.

Στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις επαφές που έλαβαν χώρα όλες τα τελευταία 24ώρα στρατευτήκαν όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας του "Δικεφάλου". Τις προηγούμενες μέρες εξάλλου σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα τοιχοκολλήθηκαν αφίσες, αναρτήθηκαν πανό και πετάχτηκαν "φέιγ βολάν" προαναγγελίας για το σημερινό συλλαλητήριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των συνδέσμων εξασφάλισαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης άδεια και από χθες στήθηκε μία ειδική εξέδρα στην Καμάρα. Από εκεί μέσω μεγαφωνικής εγκατάστασης θα ακουστούν ομιλίες και θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρο Ζαγοράκη, έναν εκπρόσωπο του ΑΣ ΠΑΟΚ, από τον "Χρυσό Δικέφαλο " αλλά και το Μέτωπο Λαϊκής.

Πριν ακόμα από τις 13:00, την ώρα που ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού για το σημερινό συλλαλητήριο, είχαν αρχίσει να ακούγονται συνθήματα από την μεγαφωνική εγκατάσταση. Από εκεί ουσιαστικά δινόταν το σύνθημα προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που είχαν ήδη μαζευτεί που το επαναλάμβαναν με τον σχετικό ρυθμό.

Στην περιοχή της Καμάρας εκτός από φιλάθλους του ΠΑΟΚ – οργανωμένους και μη – άρχισαν να προσέρχονται και πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μεταξύ αυτών και ο Πέτρος Κοντέων εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι σήμερα δεν έχει υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου αφού δεν υπάρχουν αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Το παρών έδωσε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά και πολλοί από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ όπως οι Σπανδωνίδης, Παντελίδης, Μαλιούφας κ.α.

Ήδη πάντως έχουν αρχίσει στην Καμάρα να στήνονται και πανό από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ με αυτά να αναφέρουν: "Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο ΠΑΟΚ", "Τα χρέη έχουν όνομα" κι ακόμα από τους Βυζαντινούς Μαχητές: "ΠΑΟΚ σημαίνει ανεξαρτησία, Διαγραφή χρεών σημαίνει ισονομία".


Ο μεγάλος αριθμός της προσέλευσης των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Καμάρα αλλά και το κυκλοφοριακού προβλήματος που προέκυψε στην Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει μία μικρή παράταση η έναρξη των όποιων δραστηριοτήτων είχαν προγραμματιστεί. Τόσο των ομιλιών όσο φυσικά και της πορείας του συλλαλητηρίου με τελικό προορισμό το γήπεδο της Τούμπας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 16:45.

- Ώρα 13:25. "Εδώ μπορεί να μην είναι κολωνάκι. Είναι Θεσσαλονίκη, η Τούμπα", δήλωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα έχουν αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ μέσω του συλλαλητηρίου απάντησε: "Πάντοτε κάτι βγαίνει από τις διαμαρτυρίες. Θα πρέπει όμως να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και όχι η σημερινή διοίκηση του ΠΑΟΚ", για να καταλήξει: "Πιστεύω ότι μία Κυβέρνηση μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα".



- Ώρα 13:30. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κάθονται όλοι κάτω στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο γύρω από την Καμάρα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα να δίνουν το σύνθημα για συνθήματα.

- Ώρα 13:43. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα αρχίζουν να κατεβαίνουν από αυτήν ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διάφοροι χαιρετισμοί που έχουν προγραμματιστεί.

- Ώρα 13:45. Πετάχτηκε ένας μεγάλος αριθμός από φέιγ βολάν με μερικά από αυτά να ανέφεραν: "Όχι στον καναπέ ναι στον δρόμο", "Κάθε ΠΑΟΚτσής είναι ένα αητός" και διάφορα άλλα.

- Ώρα 13:48. Τα πούλμαν που μεταφέρουν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ από την επαρχία με προορισμό την Καμάρα για το συλλαλητήριο παραμένουν να είναι κολλημένα στον περιφερειακό.

- Ώρα 13:50. "Φυσιολογικό είναι να υπάρχει αυτή η συσπείρωση γιατί μόνο ενωμένος μπορεί να διεκδικήσεις από οποιασδήποτε χρώματος Κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εικόνα ίσως να εξελιχθεί το μεγαλύτερο συλλαλητήριο από όλα όσα έχουν προηγηθεί", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦ ΠΑΟΚ "Χρυσός Δικέφαλος ", Άλκης Ησαϊάδης.

- Ώρα 13:57. Συστάσεις από τα μεγάφωνα να κατέβουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που είχαν ανέβει στις σκαλωσιές ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί αλλά και να ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί.

"Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός"



- Ώρα 13:59. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης κάνουν την εμφάνισή τους γνωρίζοντας την αποθέωση με το σύνθημα: "Είναι τρελός ο πρόεδρος" αλλά και "Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός". "Θα ήθελα να σας πω μόνο δύο λόγια. Είμαστε όλοι μαζί για να απαιτήσουμε αυτά που θέλουμε. Είναι τα δίκαια αιτήματα που έχουμε. Όλη αυτή η συσπείρωση του ΠΑΟΚσήδικου λαού ίσως να ενοχλεί κάποιους. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν και θέλω να σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά γιατί χωρίς εσάς δεν γίνεται τίποτα. Όλοι μαζί να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, μέσα σε αποθέωση.

- Ώρα 14:02. "Μπορεί εδώ να μην είναι Κολωνάκι και Αθήνα. Είναι Θεσσαλονίκη και η Τούμπα της προσφυγιάς. Είμαι δίπλα στον Θοδωρή Ζαγοράκη και στην σημερινή διοίκηση του ΠΑΟΚ. Είμαι δίπλα στον λαό του ΠΑΟΚ που διδάσκει παιδεία. Συγχαρητήρια", δήλωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

- Ώρα 14:03. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, κατεβαίνει από την εξέδρα γνωρίζοντας για ακόμη μία φορά την αποθέωση με το όνομά του να ακούγεται ρυθμικά μέσω συνθήματος.

- Ώρα 14:07. "Αρχίζει ίσως το τέλος της παρακμής του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Πήραν ένα μήνυμα και στην Αθήνα αυτή η φοβερή συνομωσία των γαύρων και των βάζελων. Αλλά φταίτε και εσείς λαέ του ΠΑΟΚ διότι καταφέρατε να στείλετε στην Βουλή έναν βάζελο και να τον κάνετε και Πρωθυπουργό. Και αυτός είναι το μεγάλο σας λάθος", επισήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Μετώπου Λαϊκής Βάσης, Κώστας Ζουράρις, και δείχνοντας τον Θοδωρή Ζαγοράκη τόνισε: "Νάτος ο Πρωθυπουργός".

- Ώρα 14:09. "Το μήνυμα που στέλνει αυτή η λαοθάλασσα είναι ένα. Ότι αυτός ο λαός μπορεί να βγάλει κυβέρνηση. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ζητάμε τα αυτονόητα", τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

- Ώρα 14:10. " Μέσα από τη σημερινή μεγαλύτερη από ποτέ σύναξη του κόσμου του ΠΑΟΚ στο πεζοδρόμιο μέχρι την Τούμπα θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θέλουμε ισονομία από τους 300 ότι χρώμα και αν έχουν. Όλοι στην Τούμπα με παλμό και ειρηνικά", ήταν ο χαιρετισμός του προέδρου του ΣΦ ΠΑΟΚ Χρυσού Δικεφάλου, Άλκη Ησαϊάδη.

- Ώρα 14:11. "Το ποτάμι έχει ξεχειλίσει και όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να είναι σίγουρος ότι με την σημερινή διοίκηση θα πετύχουμε ότι θέλουμε", τόνισε από πλευράς των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, Χρήστος Σπανδωνίδης.

- Ώρα 14:12. Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία του Χρήστου Δεντσιούδη, εκπροσώπου των συνδέσμων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, και μετά το τέλος της ξεκίνησε η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας του συλλαλητηρίου με προορισμό το γήπεδο της Τούμπας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο η σέντρα του οποίου είναι για τις 16:45.

- Ώρα 14:24. "Ξεκινάμε όλοι για την Τούμπα και μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλους μας", επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, πριν από την έναρξη της πορείας του συλλαλητηρίου.











































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ