ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φέργκι: "Λιοντάρια και όχι αρνιά με Λίβερπουλ"!

Φέργκι: "Λιοντάρια και όχι αρνιά με Λίβερπουλ"!
Φέργκιουσον-Μάντσεστερ

Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ ζήτησε από τους παίκτες του να μην είναι... αρνιά στη μάχη του "Άνφιλντ", ενώ μίλησε και για τα 17 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα της Λίβερπουλ

"Ανεξάρτητα από την θέση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι σύλλογοι, αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο. Υπάρχει η γεωγραφία, η ιστορία των ομάδων, η ικανότητα των παικτών, ο ανταγωνισμός, οτο πάθος των φιλάθλων.

Και οι δύο αντιμετωπίζουμε τον άλλο ως τον μεγάλο μας αντίπαλο",

τόνισε με σημερινές του δηλώσεις (14/12) ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" και συνέχισε:

"Οι υποστηρικτές της Λίβερπουλ είναι μεγάλο συστατικό αυτής της ομάδας, όπως ακριβώς και στη Γιουνάιτεντ. Θα πρέπει να είσαι άνδρας για να αντέξεις σε αυτή την ατμόσφαιρα. Εάν είσαι αρνί τότε έχεις πεθάνει".


Ο Φέργκιουσον κλήθηκε επίσης να σχολιάσει το γεγονός πως η Λίβερπουλ έχει και το ψυχολογικό βάρος των 17 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα, φέρνοντας στο μυαλό την εποχή που πήγε στη Γιουνάιτεντ (1986), με την ομάδα του να συμπληρώνει τότε 19 χρόνια χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή.

"Όταν έφτασα, θυμάμαι ότι έλεγα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι την κατάσταση, να μείνουμε για ένα τέταρτο του αιώνα χωρίς τίτλο, και όμως αυτό έγινε.

Ξύνεις το κεφάλι σου και γυρίζεις το χρόνο πίσω για να δεις την αιτία που απέτυχε ο σύλλογος. Ήταν δύσκολο να κάνεις εκτιμήσεις, παρότι ήξερα ότι είχαν γίνει πολλές προπονητικές αλλαγές, κάτι που έκανε και η Λίβερπουλ πρόσφατα

Είναι σκληρό το γεγονός ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια χωρίς να κατακτήσει τον τίτλο η Λίβερπουλ.






Για τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου και να προσφέρει σημαντικά στη γραμμή κρούσης των "κόκκινων", ο Φέργκιουσον μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο αστέρι της ομάδας του "Άνφιλντ".

"Είναι καλός παίκτης. Δεν θα ενδιαφερόμασταν για αυτόν αν δεν ήταν καλός. Για χρόνια προσπαθούσαμε να τον φέρουμε στην ομάδα μας αλλά δεν τα καταφέραμε, είτε γιατί η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήθελε να τον πουλήσει, είτε γιατί ο παίκτης αισθανόταν ότι ήταν ακόμα πολύ νέος.

Μετά από κάποιο διάστημα χάσαμε το ενδιαφέρον μας, καθώς βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε με το ίδιο θέμα συνέχεια. Το πλεονέκτημα της Λίβερπουλ απέναντι σε εμάς ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ που είναι Ισπανός. Είχε καλύτερες σχέσεις με τους Ισπανούς από εμάς".












TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ