CHAMPIONS LEAGUE

Φερέρ: "Η νίκη είναι στα μέτρα μας"

Φερέρ: "Η νίκη είναι στα μέτρα μας"
φερερ

Ο Φερέρ ζήτησε θάρρος και αξιοπρέπεια απο τους παίκτες για να φθάσουν στην πρώτη νίκη

Ο ισπανός τεχνικός είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για:

Το αν ο αγώνας αντιμετωπίζεται ως ρεβάνς της άδικης ήττας στο Λιλ: "Είναι αλήθεια ότι εμείς οι επαγγελματίες πρέπει να ξεχωρίζουμε τη μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται αύριο. Αν ξέρουμε πως να τη δουλέψουμε σωστά έχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε και να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα ψάχνοντας μια θέση που αρχικά φαινόταν δύσκολο ότι μπορούμε να κατακτήσουμε".

Το αν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με εκείνη που επέλεξε για τον αγώνα με την Άντερλεχτ: "Το σχήμα που θα αγωνιστούμε εξαρτάται πάντα από τους ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι. Επίσης πρέπει να έχουμε ξεκάθαρα καταλάβει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τη Μίλαν, τα άλλα ματς που δώσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ τα αντιμετωπίσαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια και το ίδιο θα κάνουμε αύριο. Δεν πρέπει να αφήνουμε τις μεγάλες ευκαιρίες σαν την αυριανή να μας προσπερνούν εύκολα. Θα παίξουμε με όρεξη και διάθεση για τη νίκη. Μακάρι οι αρετές μας να μας οδηγήσουν στη νίκη".

Το αν θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ο Περπαρίμ Χέτεμαϊ: "Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά το αν θα τον ξεκινήσω στη βασική ενδεκάδα θα το αποφασίσω αύριο".

Την απουσία του Μάρτιν Παουτάσο: "Λυπάμαι πολύ που δεν θα τον έχουμε γιατί είχε βρεθεί και πάλι στο σημείο φόρμας που περιμένουμε από αυτόν. Πρέπει οπότε να βρούμε τον ποδοσφαιριστή που θα τον αντικαταστήσει για αυτό και δεν σκέφτομαι να αλλάξω τη διάταξη στην άμυνα. Ενδεχομένως όμως να αγωνιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής με διαφορετικά χαρακτηριστικά".

Την αλλαγή των καιρικών συνθηκών: "Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή του καιρού δεν ευνοεί το θέαμα όπως επίσης αλήθεια είναι ότι ο επαγγελματίας πρέπει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα. Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα και να έχουμε ανταπόκριση σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση πρέπει να έχουμε την ευφυΐα να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα. Θα παίξουμε πιο πρακτικά, όχι με τον τρόπο που μας αρέσει και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε".

Την αντιμετώπιση του Κεϊτά ο οποίος είχε προκαλέσει την ήττα της ΑΕΚ στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες: "Είναι αλήθεια ότι στο ματς της Γαλλίας μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Οφείλουμε να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη που να αντιμετωπίσει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο του Κεϊτά και νομίζω ότι τον έχουμε στην ομάδα".

Το κίνητρο της πρώτης νίκης στο Τσάμπιονς Λγκ στην ιστορία της ομάδας: "Όσο παίζουμε στη διοργάνωση, αύριο ή κάποια μέρα θα έρθει και η νίκη. Εμείς θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό, δηλαδή αύριο. Με αυτή τη θέληση θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας, όχι μόνο για να μπούμε στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και για την υπευθυνότητα που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στην ομάδα και στους εαυτούς μας".

Την πίεση που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές γνωρίζοντας ότι τους κάνει μόνο η νίκη: "Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι και όχι να αγχωθούμε από την συγκεκριμένη κατάσταση. Να δώσουμε όλα όσα έχουμε μέσα μας. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει σίγουρα θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι και κάποιες φορές ο πίνακας του σκορ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του αγώνα".

Έμερσον: "Όποιος φοβάται να κάτσει σπίτι του"

Ερωτήσεις απευθύνθηκαν και στον βραζιλιάνο μέσο της ΑΕΚ, Έμερσον, ο οποίος έδειξε σίγουρος για την επικράτηση των "κιτρινόμαυρων":

Ποια ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί αύριο στο γήπεδο, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας;

"Μέχρι τώρα η ομάδα έχει δείξει καλό πρόσωπο, έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα παιχνίδι, τότε αυτό θα ήταν κόντρα στη Χαρτς".

Τι φοβίζει την ΑΕΚ; Ο καιρός, ο αντίπαλος;
"Αν κάποιος ποδοσφαιριστής της ομάδας φοβάται, τότε αύριο ας κάτσει στο σπίτι του. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει πίεση ακριβώς επειδή μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει ποτέ αυτή η ομάδα να κερδίσει στη διοργάνωση. Η πίεση είναι η ίδια όπως και σε κάθε άλλο αγώνα που πρέπει να νικήσουμε".

Με βάση τον πρώτο αγώνα στη Γαλλία τι δεν πρέπει να κάνει η ΑΕΚ αύριο για να φύγει νικήτρια από το γήπεδο;

"Δεν πρέπει να παίξουμε με τον τρόπο που παίξαμε τα τελευταία δέκα λεπτά στη Γαλλία. Μας έλειψε η συγκέντρωση και αυτό ήταν το λάθος, αυτό πληρώσαμε. Είναι διαφορετικά στην έδρα μας, ο κόσμος θα βοηθήσει και πιστεύω ότι θα έρθει η νίκη που θα μας κάνει όλους χαρούμενους και εμάς και το γήπεδο".

Τι θα έλεγε στους συμπαίκτες του αν είχε τέτοια εντολή από τον προπονητή;

"Δεν είναι η δουλειά μου αυτή, όμως αν συνέβαινε αυτό, υποθετικά τελείως, τότε θα τους έλεγα να έχουν μεγάλο θάρρος και ότι είναι πολύ σημαντικό ματς για την πρόκριση άρα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως τελικό".


























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ