ΑΕΚ

Φερέρ: "Χαίρομαι που ήρθα στην ΑΕΚ"

Φερέρ: "Χαίρομαι που ήρθα στην ΑΕΚ"
Φερερ

Ο Φερέρ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Ντέμη. Δεν παίζει με Βιγιαρεάλ ο Ζήκος

Τη συμβολή του Ντέμη στην ανάκαμψη της ομάδας: " Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήρθε τρεις φορές στη Σεβίλλη για να με βρει και να μιλήσουμε. Ως πρώην ποδοσφαιριστής γνωρίζει πολύ καλά το χώρο από μέσα. Έσωσε την ομάδα από τη χρεοκοπία, εργάζεται όλη την ημέρα για το σύλλογο και είναι από πάνω μου. Με βοηθά το γεγονός ότι μιλά ισπανικά. Έχει πολύ ξεκάθαρες ιδέες και πατά στη γη, αν και φαίνεται πολύ παθιασμένος με αυτό που κάνει.

Μου είπε πως με προσέγγισε επειδή πρόσεξε ότι οι ομάδες μου παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και έχουν την κατοχή της μπάλας. Έτσι θέλει να παίζει και η ΑΕΚ. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ασταθές. Πέρυσι ήμασταν η μοναδική ομάδα που δεν άλλαξε προπονητή. Μέχρι και ο Ολυμπιακός άλλαξε, που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν απολυθεί επτά προπονητές

".

Την πρόκληση να εργαστεί μακριά από την πατρίδα του: " Αισθάνομαι ευτυχισμένος. Ήταν μια πρόκληση που χρειαζόμουν, από αυτές που σε υποχρεώνουν να αλλάξεις τη στάση σου και να δοκιμάσεις τα όριά σου. Είμαι ήδη 1,5 χρόνο εδώ και όταν είχα έρθει για πρώτη φορά δεν γνώριζα τίποτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ δεν μιλούσα και τη γλώσσα. Είμαι προπονητής από τα 29 μου χρόνια και είπα στον εαυτό μου, Λορένσο, χρειάζεσαι μια εμπειρία σαν αυτή. Πήρα την απόφαση να έρθω και χαίρομαι που το έκανα".

Το αναπάντεχο τηλεφώνημα που τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα: " Δεν είχα από την αρχή ξεκάθαρη πρόθεση να έρθω, όμως κάποια πράγματα πέρα από το χώρο του ποδοσφαίρου μού τράβηξαν την προσοχή. Η Ελλάδα είναι μία μεσογειακή χώρα με σπουδαία κουλτούρα και ιστορία. Μου προσέφεραν ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που μου φάνηκε σοβαρό και διετές συμβόλαιο.

Δεν το έχω πει ποτέ αυτό ως τώρα, αλλά μου τηλεφώνησε η Βικτόρια των Βουρβόνων, που είναι παντρεμένη με έναν έλληνα εφοπλιστή. Όταν μου είπε ποια είναι νόμιζα πως έκανε πλάκα. Μου είπε πως δεν θα το μετάνιωνα αν έκανα δεκτή την πρόταση, πως η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία μπορείς να ζήσεις καλά. Και αποδέχτηκα την πρόταση. Έφυγα όμως με άσχημο τρόπο από την Μπέτις και δεν μου άρεσε αυτό

".

Τους ισπανούς προπονητές που κάνουν καριέρα εκτός της χώρας: " Ανέκαθεν πίστευα πως εμείς οι Ισπανοί προπονητές μπορούμε να εργαστούμε σε οποιαδήποτε χώρα. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα, έχοντας εργαστεί σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως η Πριμέρα Ντιβιζιόν, και είμαστε μεθοδικοί στη δουλειά μας".

Δεν παίζει με Βιγιαρεάλ ο Ζήκος
Ο διεθνής μέσος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν θα δώσει το παρών στον αγώνα με την ισπανική ομάδα για το κύπελλο UEFA. Για την αυριανή προπόνηση ο Φερέρ επέλεξε τους Μορέτο, Μάχο, Δέλλα, Άλβες, Ασκάρατε, Παπασταθόπουλο, Ράμος, Πλιάτσικας, Αρουαμπαρένα, Μπούρμπο, Ενσαλίβα, Καφέ, Τοζερ, Σέζαρ, Μαντούκα, Παππά, Ντιουφ, Ριβάλντο, Κονέ, Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο από τους οποίους θα γίνει και η επιλογή για την αποστολή.

Λογικά ο Ισπανός θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Μάχο αντί του Μορέτο γιατί ο Αυστριακός είναι αυτός που θα παίξει και στο ματς της Κρήτης με τον Εργοτέλη μετά την αποβολή του Βραζιλιάνου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.










TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ