ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Φελίπε Μέλο: "Όποιος επιτίθεται στον Ρονάλντο, να ξεπλένει το στόμα του"

Ο Φελίπε Μέλο σηκώνει το τρόπαιο του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά την κατάκτησή του από την Παλμέιρας στον τελικό με την Σάντος
Ο Φελίπε Μέλο σηκώνει το τρόπαιο του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά την κατάκτησή του από την Παλμέιρας στον τελικό με την Σάντος @ 2021 SILVIA IZQUIERDO/ASSOCIATED PRESS

O αρχηγός της Παλμέιρας, Φελίπε Μέλο, δήλωσε συγκινημένος για το τρεμπλ που κατέκτησε ως μέλος της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα ενώ έκανε επίσης ειδική μνεία στη φετινή πορεία της Ίντερ και υπερασπίστηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μετά από 12 χρόνια παρουσίας στα ευρωπαϊκά γήπεδα ο Φελίπε Μέλο αποφάσισε στη δύση της ποδοσφαιρικής καριέρας του να επαναπατριστεί (το 2017) και δεν το μετάνιωσε, αφού πανηγύρισε με την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα σήκωσε τρία τρόπαια μέσα στην ίδια σεζόν.

"Με την Παλμέιρας κατακτήσαμε το τρεμπλ, ήταν ένα πραγματικά μοναδικό συναίσθημα να κατακτώ το τρεμπλ όπως το έκανε για παράδειγμα στην Ιταλία η Ίντερ το 2010 όταν είχε τον Μουρίνιο στον πάγκο.

Το 2020 με την Παλμέιρας κατακτήσαμε το δικό μας Champions League, το Copa Libertadores καθώς επίσης το Κύπελλο Βραζιλίας και το πρωτάθλημα Παουλίστα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που μπήκα στην ιστορία αυτού του φημισμένου συλλόγου", τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελίδα "Tuttomercatoweb" ο αρχηγός της Παλμέιρας για να προσθέσει:

"Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό για την υγεία που μου έδωσε επειδή πέρυσι ήμουν αναγκασμένος να σταματήσω εξαιτίας ενός άσχημου τραυματισμού στο γόνατο. Εγώ από την πλευρά μου δουλεύω κάθε ημέρα για να επεκτείνω την καριέρα μου".

Όσον αφορά στη μάχη για το φετινό σκουντέτο που βρίσκει την Ίντερ σε θέση ισχύος, ο άλλοτε μέσος των Ίντερ, Γιουβέντους και Φιορεντίνα, είπε: "Ο κύριος Κόντε προπονεί μία πολύ σπουδαία ομάδα που είναι γεμάτη από καλούς παίκτες.

Είμαι υπερήφανος για την πορεία τους, το ξέρουν άπαντες ότι παρά το παρελθόν μου στην Γιουβέντους, υποστηρίζω τους νερατζούρι, είμαι και θα είμαι πάντα ιντερίστα.

Η Γιουβέντους παραμένει μεταξύ των 5-6 μεγαλύτερων ομάδων στον κόσμο μαζί με τις Ίντερ και Μίλαν. Δεν μπορούν να κερδίζουν πάντα, προέρχονται από εννέα σερί χρόνια θριάμβων στην Ιταλία, διάστημα στο οποίο έφτασαν μάλιστα σε δύο τελικούς Champions League.

Είναι ακόμα πολύ δυνατοί, δυστυχώς δεν πήραν κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο, δεν μπορούμε όμως να τους βγάλουμε ξοφλημένους. Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέλο ρωτήθηκε και για την έντονη κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα στον Κριστιάνο Ρονάλντο για την αποτυχία της Γιουβέντους στο Champions League την τελευταία τριετία (δεν έφτασε καν στα ημιτελικά), με τον 37χρονο Βραζιλιάνο να υψώνει ασπίδα προστασίας μπροστά από τον Πορτογάλο.

"Πώς να του ασκήσεις κριτική; Ο Κριστιάνο και ο Μέσι είναι οι καλύτεροι παίκτες που έχω δει να παίζουν σε όλη τη ζωή μου. Μιλάμε για έναν πρωταθλητή, μία σημαία, ενός θρύλου όχι μόνο της Γιουβέντους αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Κριστιάνο είναι ιστορία, δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις. Η Serie A είναι τυχερή που τον έχει, όποιος του επιτίθεται θα πρέπει να ξεπλένει το στόμα του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Silvia Izquierdo/Associated Press

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ