CONFERENCE LEAGUE

Φέγενορντ - Σλάβια 3-3: Οι Τσέχοι έσωσαν την παρτίδα στο 90+5'

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Φέγενορντ με τη Σλάβια
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Φέγενορντ με τη Σλάβια @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Φέγενορντ και Σλάβια έδωσαν μία σπουδαία μάχη στο "Ντε Κάιπ" και έπειτα από έξι γκολ, αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο.

Ύστερα από έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και το γκολ του Ιμπραχίμ Τραορέ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, Φέγενορντ και Σλάβια αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους την επόμενη Πέμπτη στην Πράγα.

Οι Ολλανδοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 10' με το φορμαρισμένο Λούις Σινιστέρα. Το 1-0 τους έδωσε το μομέντουμ και πίεσαν και για δεύτερο γκολ, όμως οι Τσέχοι στάθηκαν τυχεροί σε κάποιες φάσεις (οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Ορκούν Κεκτσιού) και η διαφορά παρέμεινε στο ελάχιστο.

Στο 41ο λεπτό λεπτό, ο Πίτερ Ολαγίνκα από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς Φέγενορντ, που θεωρούσαν ότι ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν οφσάιντ. Τόσο το γκολ όσο και ο εκνευρισμός θόλωσε το μυαλό των γηπεδούχων και έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους.

Με εξαίρεση μια ευκαιρία του Γκους Τιλ με την έναρξη του 2ου μέρους που έβγαλε οριακά ο Οντρέι Κόλαρ, η Σλάβια είχε το πάνω χέρι και ύστερα από αρκετές προσπάθειες, ο Γίρα Σορ χρίστηκε σκόρερ στο 67'. Το προβάδισμα κράτησε μόλις για επτά λεπτά, αφού ο Μάρκος Σένεσι ισοφάρισε έπειτα από λίγο και το 2-2 έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Άρνε Σλοτ πήραν ξανά τα πάνω τους με την είσοδο και των Σϊριλ Ντέσερς και Αλιρεζά Τζαχανμπάκς και στο 86' ο Κεκτσιού τα πήγε καλύτερα σε σχέση με το 1ο μέρος κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το πλήθος στο "Ντε Κάιπ" πανηγύρισε έξαλλα αυτό που θεωρούσε ότι θα ήταν νικητήριο τέρμα, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Ιμπραχίμ Τραορέ που στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 3-3.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρσιάνο, Πέντερσεν, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (64' Τόρνστρα), Άουρσνες, Κεκτσιού (89' Χέντριξ), Νέλσον (77' Τζαχανμπάκς), Λίνσεν (64' Ντέσερς), Σινιστέρα

ΣΛΑΒΙΑ: Κόλαρ, Μπα, Κουντέλα, Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ, Ταλοβιέροφ (67' Λινγκρ), Χόλες (90+1' Μάντσεν), Σραντς, Τραορέ, Ολαγίνκα (83' Τετσλ), Σορ

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ