CONFERENCE LEAGUE

Μπόντο Γκλιμτ - Ρόμα 2-1: Ο νορβηγικός εφιάλτης επέστρεψε για τον Μουρίνιο

Οι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Άλκμααρ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "ΑΦΑΣ", Άλκμααρ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Άλκμααρ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "ΑΦΑΣ", Άλκμααρ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Η Μπόντο Γκλιμτ αποδεικνύεται εφιάλτης για τη Ρόμα, αφού οι Νορβηγοί με ανατροπή πήραν τη νίκη 2-1 στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League.

Η Ρόμα επέστρεψε στη Νορβηγία έπειτα από την εξάρα που δέχθηκε από την Μπόντο Γκλιμτ στη φάση των ομίλων του Europa Conference League και το μόνο που κατάφερε στα προημιτελικά ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας (1-2). Οι Νορβηγοί βρέθηκαν να χάνουν, όμως γύρισαν το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο, με τον Χιούγκο Βέτλεσε να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 89'.

Οι "τζιαλορόσι" ήταν ανώτεροι στο 1ο ημίχρονο και παρότι δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους για περισσότερη ώρα από τους Νορβηγούς, δοκίμασαν αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Νικίτα Χαΐκιν. Ο Ρώσος τερματοφύλακας κατάφερε να σώσει όποιον κίνδυνο αντιμετώπισε μέχρι το 43ο λεπτό, όταν ο Λορέντζο Πελεγκρίνι άνοιξε το σκορ από πολύ δύσκολη γωνία.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, παρότι οι δύο προπονητές δεν έβαλαν φρέσκους παίκτες από τον πάγκο. Οι Νορβηγοί αύξησαν την κατοχή της μπάλας, έφταναν πιο εύκολα στην περιοχή του Ρούι Πατρίσιο και είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας σταμάτησε τα πάντα έως το 56', όταν ένα σουτ του Μπράις Γουεμπανγκόμο και μια κόντρα έστειλαν την μπάλα στα χέρια του και από εκεί στα δίχτυα.

Το μομέντουμ πήγε με το μέρος των γηπεδούχων, αν και ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε αλλαγές με επιθετική αύρα. Οι Ματίας Βίνια και Έλντορ Σομουρόντοβ πέρασαν στον αγώνα μετά το 1-1 (μαζί με τον Κρις Σμόλινγκ), όμως δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ της Ρόμα. Αντιθέτως, το τρίτο γκολ του αγώνα σημειώθηκε από τον Χούγκο Βέτλεσεν, ο οποίος στο 89' έδωσε τη νίκη στην Μπόντο Γκλιμτ.

Η Ρόμα ηττήθηκε ξανά στη Νορβηγία, ύστερα από την εξάρα της φάσης των ομίλων, αλλά επιστρέφει στην Ιταλία με ελπίδες πρόκρισης.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: Χάικιν, Σάμπστεντ, Μόε (90+1' Κβίλε), Χέιμπρατεν, Γουεμπανγκομό, Βέλτεσεν, Χάγκεν, Σάλτνες, Κούμσον (82' Εμβουκά), Έσπεγιορντ (77' Μπόνιφεϊς), Πελεγκρίνο

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Κουμπούλα, Μαντσίνι (69' Σμόλινγκ), Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Ζαλέβσκι (65' Βίνια), Μχιταριάν (65' Σομουρόντοβ), Έιμπραχαμ, Πελεγκρίνι

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ