ΑΓΙΑΞ

Φαν ντε Φάαρτ: "Ο Άγιαξ θα πρέπει να σκέφτεται ως υποψήφιος για υποβιβασμό"

Ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ με τη φανέλα του Άγιαξ μετά από ματς με την Μαρσέιγ για το Europa League | 21 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ με τη φανέλα του Άγιαξ μετά από ματς με την Μαρσέιγ για το Europa League | 21 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 PETER DEJONG/AP IMAGES

Η ήττα του Άγιαξ στην έδρα της Ουτρέχτης τον άφησε στην προτελευταία θέση της Eredivisie και τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ τόνισε πως ο Αίαντας βρίσκεται πλέον σε μία τραγική κατάσταση και θα πρέπει να σκέφτεται πώς να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Χειρότερη εκκίνηση στη φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να περιμένει για την ομάδα ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του Άγιαξ, με τους τετράκις πρωταθλητές Ευρώπης να μετρούν ήδη τέσσερις ήττες στην Eredivisie (η τελευταία στην έδρα της Ουτρέχτης με 4-3) και να έχουν μαζέψει μόλις πέντε βαθμούς στις πρώτες 7 αγωνιστικές, γεγονός που τους έχει αφήσει καθηλωμένους στην 17η θέση (προτελευταία) του πίνακα.

Φυσικά, μία τέτοια κατάσταση είναι εντελώς αφύσικη για μία ομάδα που έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί, έχοντας τον αριθμό ρεκόρ των 36 πρωταθλημάτων στη χώρα της, με τον Ράφαελ φαν ντε Φάααρτ να τονίζει ωστόσο πως αυτός ο Άγιαξ οφείλει να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα δεδομένα και να αποδεχτεί πως θα πρέπει να δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

"Νομίζω πως ο Μορίς Στέιν έχει βρεθεί σε μία τρομερή κατάσταση. Τα πάντα πάνε λάθος. Από το 100%, είναι σε θέση να κάνει κάτι για να επηρεάσει το 20% και όχι το 80%.

Ο Άγιαξ θα πρέπει να παίξει σαν την Εξέλσιορ. Δεν είσαι πια Άγιαξ, Θα πρέπει να αντιληφθείς ότι δεν είσαι πλέον καλύτερος από τον αντίπαλό σου, επειδή απλά δεν έχουν τέτοιες ικανότητες", τόνισε ο παλαίμαχος φορ του Αίαντα στην "Studio Voetbal", αναφερόμενος στον αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, και πρόσθεσε:

"Ακόμα και οι καλοί παίκτες έχουν συρθεί σε αυτό το επίπεδο. Ακούγεται άσχημο όμως θα πρέπει ο Άγιαξ να σκεφτεί πλέον ως υποψήφιος για υποβιβασμό. Είναι πολύ λυπηρό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα".

TAGS ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ