ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Τα ιστορικά αρνητικά ρεκόρ έπειτα από τη νέα ήττα

Οι παίκτες του Άγιαξ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Οι παίκτες του Άγιαξ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 AP

Ο Άγιαξ απέτυχε ξανά να νικήσει έναν αγώνα τη φετινή σεζόν και κατέρριψε δύο ιστορικά αρνητικά ρεκόρ συλλόγου.

Η ήττα του Άγιαξ από την Ουτρέχτη τον άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού της Eredivisie, μακριά από κάθε φετινό στόχο για το πρωτάθλημα και με ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης.

Η νέα γκέλα οδήγησε τον "Αίαντα" και σε μία σειρά από αρνητικά ρεκόρ, τα οποία πλέον σπάει σε κάθε αγωνιστική που περνάει.

Ένα εξ αυτών είναι η 17η θέση στην οποία βρίσκεται πλέον ο Άγιαξ, η οποία είναι η χαμηλότερη που έχει βρεθεί ποτέ σε όλη την στην ιστορία της Eredivisie, σε οποιοδήποτε σημείο της σεζόν.

Ύστερα από την ήττα από την Ουτρέχτη και μαζί και με την ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ, ο Άγιαξ έφτασε τα οκτώ διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, επίσης αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Η τελευταία νίκη του σημειώθηκε κόντρα στη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία για τα playoffs του Europa League, που τον έστειλε στη φάση των ομίλων του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια που Άγιαξ που δεν έχουν ολοκληρωθεί για εξωαγωνιστικούς λόγους αυτήν τη σεζόν, σε σχέση με τα παιχνίδια που έχουν ολοκληρωθεί με νίκη του (δύο εναντίον ενός).

Την ίδια στιγμή πάντως, ο τεχνικός του συλλόγου, Μορίς Στάιν, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα αλλάξει τη ρότα του Άγιαξ. "Θα παραμείνω σε θέση μάχης για να αλλάξω τα δεδομένα στην ομάδα. Αισθάνομαι υποστήριξη και νομίζω ότι θα παραμείνω στη θέση του προπονητή. Όταν πηγαίνω στον σύλλογο, αισθάνομαι την υποστήριξη από τους εργαζομένους του, από τους παίκτες και από το επιτελείο μου", δήλωσε έπειτα από τον αγώνα με την Ουτρέχτη.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ