ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Φαν Μπάστεν: "Δεν είναι ωραίο να βλέπεις την Ατλέτικο, λογικό να αλλάζεις κανάλι και να βάζεις Netflix"

Ο Ολλανδός παλαίμαχος επιθετικός, Μάρκο Φαν Μπάστεν | 20 Μαΐου 2016
Ο Ολλανδός παλαίμαχος επιθετικός, Μάρκο Φαν Μπάστεν | 20 Μαΐου 2016 @2016 PETER DEJONG/AP IMAGES

Η φουλ αμυντική τακτική που επιστράτευσε ο Σιμεόνε για να αναχαιτίσει την επιθετικότητα της Μάντσεστερ Σίτι έφερε ποικίλλα αρνητικά σχόλια, με μερικά από αυτά να ακούγονται από το στόμα του Ολλανδού παλαίμαχου φορ, Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Σε αντίθεση με το υψηλό ποδοσφαιρικό θέαμα που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Έτιχαντ το απόγευμα της Κυριακής παρακολουθώντας διά ζώσης το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (2-2), λίγες ημέρες νωρίτερα το ίδιο γήπεδο είχε φιλοξενήσει ένα ματς εντελώς διαφορετικό.

Για αυτό έβαλε το χεράκι του ο Ντιέγκο Σιμεόνε που είχε ως μοναδικό στόχο να μην αφήσει την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει το παιχνίδι της και για αυτό παρέταξε την Ατλέτικο με σύστημα... 5-5-0 στον πρώτο προημιτελικό Champions League των δύο ομάδων (νίκη διά πυρός και σιδήρου για τους πολίτες με σκόρερ τον Ντε Μπρόινε).

Το γεγονός αυτό στηλιτεύτηκε από πολύ κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ είναι εντυπωσιακό πως αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες, η φουλ αμυντική συμπεριφορά των ροχιμπλάνκος συζητείται ακόμα.

Ο τελευταίος που θέλησε να καταθέσει την άποψή του ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ziggo Sport, ενόψει της ρεβάνς στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", δικαιολόγησε τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ώρα που θα παίζει η Ατλέτικο να αλλάξουν κανάλι και να βάλουν Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Αυτό που κάνει η Ατλέτικο είναι νόμιμο, επιτρέπεται, όμως είμαι έκπληκτος που υπάρχει μία ομάδα με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα για 90 λεπτά που προσπαθεί απλά να αποφεύγει να δεχτεί γκολ από την αντίπαλό της.

Δεν είναι ωραίο για τον κόσμο να τους παρακολουθεί. Το πιο λογικό θα ήταν για κάποιον να αλλάξει κανάλι και να πάει να παρακολουθήσει την ίδια ώρα Netflix ή κάτι άλλο", τόνισε ο θρυλικός παλαίμαχος στράικερ και άλλοτε συνεργάτης της FIFA, για να προσθέσει:

"Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός όπως η FIFA θα έπρεπε να αρχίσει να σκέφτεται τρόπους για να κάνει το ποδόσφαιρο διασκεδαστικό, που θα κρατάει τον κόσμο. Με αυτό το στιλ ποδοσφαίρου δεν υπάρχει διασκέδαση.

Δεν υπάρχει κάποιος για να κατηγορήσουμε, ένας προπονητής μπορεί να επιλέγει να παίζει έτσι, απλά δεν είναι ωραίο στο μάτι να παρακολουθείς πχ δύο παίκτες όπως οι Φέλιξ και Γκριεζμάν, που έχουν κοστίσει συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ, να παίζουν άμυνα για 90 λεπτά".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ