PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 2-2: Τιτανομαχία μέχρι τέλους χωρίς νικητή

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Σίτι με την Λίβερπουλ στην Premier League | 10 Απριλίου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Σίτι με την Λίβερπουλ στην Premier League | 10 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Το ντέρμπι κορυφής της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ ήταν χορταστικό και συναρπαστικό αλλά χωρίς νικήτρια, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 στο Έτιχαντ και τους πρωταθλητές να παραμένουν στο +1 από τους κόκκινους επτά ματς πριν το τέλος.

Η πολυδιαφημισμένη σύγκρουση της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ στο Έτιχαντ, που κατά πολλούς είχε χαρακτηριστεί "τελικός πρωταθληματος" και ματς της χρονιάς, τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις, θέαμα και τρομερό σασπένς από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως αυτό που δεν είχε ήταν νικήτρια, με τους γαλάζιους και τους κόκκινους να μη λύνουν τις διαφορές τους αφού έμειναν στο 2-2 για την 32η αγωνιστική της Premier League και το θρίλερ στην κορυφή να συνεχίζεται από τη στιγμή που οι πρωταθλητές κράτησαν το +1 αλλά απομένουν ακόμα επτά παιχνίδια για το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 5' με τον Ντε Μπρόινε και οι κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ απάντησαν στο 13' με τον Ζότα, με το τέλος του πρώτου μέρους να βρίσκει τους πρωταθλητές να έχουν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Ζεσούς στο 37'. Ωστόσο με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μανέ έφερε το ντέρμπι στα ίσα, με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών όπως και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα ημιτελικά του FA Cup το ερχόμενο Σάββατο (16/4).

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο ντέρμπι κορυφής και πολύ γρήγορα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε στο 5ο λεπτό να νικήσει τον Άλισον σε μοναδικό τετ α τετ (από γύρισμα του Ζεσούς από τα δεξιά) όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Μπρόινε βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και εξαπέλυσε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Μάτιπ και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού της κόκκινης εστίας να καταλήγει στα δίχτυα (1-0).

Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Κλοπ φαίνονταν σαν να είναι "χαμένοι" στον αγωνιστικό χώρο και αποδιοργανωμένοι, ωστόσο στο 13ο λεπτό μπόρεσαν όχι μόνο να μαζέψουν τα κομμάτια τους αλλά και να φτάσουν στην ισοφάριση στην πρώτη τους φάση. Ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να γυρίσει υποδειγματικά τη μπάλα στον Ζότα που νίκησε με πλασέ τον Έντερσον, γράφοντας το 1-1 με το 15ο φετινό του γκολ στην Premier League.

Μετά από το 20ο λεπτό η Σίτι άρχισε να κερδίζει ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης και ήταν εκείνη που πατούσε με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ, με τους Ντε Μπρόινε στο 29' και Κανσέλο στο 35' να έχουν δύο καλά σουτ αλλά να βλέπουν τις προσπάθειές τους να καταλήγουν εκτός εστίας.

Οι ευκαιρίες αυτές ήταν πάντως προειδοποίηση για την άμυνα της Λίβερπουλ που δεν ενέπνεε σταθερότητα και ασφάλεια στον Άλισον, για να έρθει το 2-1 για τους γηπεδούχους στο 37', όταν μετά από σέντρα του Κανσέλο από τα αριστερά ο Ζεσούς πετάχτηκε στην πλάτη του Αλεξάντερ-Άρνολντ και με άψογο πλασέ νίκησε τον Βραζιλιάνο κίπερ για το 2-1.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με το προβάδισμα των πολιτών να είναι πέρα για πέρα δίκαιο αφού δεν ήταν απλά η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες (7-2 οι τελικές, 0.79-0.46 τα xgoals, 18-9 οι ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή) αλλά και εκείνη που έδειχνε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχοντας μάλιστα καταφέρει να εξουδετερώσει πλήρως τους Σαλάχ και Μανέ.

Το δεύτερο μέρος ωστόσο άρχισε ιδανικά για την Λίβερπουλ αφού με τη συμπλήρωση 46 δευτερολέπτων, βρήκε δίχτυα και έφερε εκ νέου στα ίσα το ντέρμπι. Ήταν η στιγμή που ο Σαλάχ έβγαλε φανταστική ασίστ για τον Μανέ, με τον αρχηγό της εθνικής Σενεγάλης να βγαίνει απέναντι στον Έντερσον και να τον νικάει με ψύχραιμο πλασέ, γράφοντας το 2-2 ανήμερα των 30ων γενεθλίων του.

Στο 53' ο Ζότα απείλησε για το 2-3 όμως ο Έντερσον μπλόκαρε σταθερά, με την Σίτι από την πλευρά της να ανεβάζει στροφές μετά το 55ολεπτό και να ασκεί πίεση στους κόκκινους. Στο 61' ο Ζεσούς ταλαιπώρησε αρκετούς αντιπάλους του και έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή που σταμάτησε στα πόδια του Φαν Ντάικ ενώ στο 63' ο Στέρλινγκ έβαλε φωτιά στις εξέδρες νικώντας με πλασέ τον Άλισον μετά από κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε όμως το γκολ δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR (ήταν εκτεθειμένος για μερικά εκατοστά).

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνές τους και τους δύο προπονητές να προχωρούν στις πρώτες κινήσεις τους από τον πάγκο, με τον Κλοπ να ρίχνει τους Ντίας και Κεϊτά στο 70ο και 78ο λεπτό αντί των Ζότα και Χέντερσον αντίστοιχα και τον Γκουαρδιόλα να αντικαθιστά τον Στέρλινγκ με τον Μαχρέζ ενδιάμεσα, στο 75ο λεπτό.

Οι δύο τεχνικοί συνέχισαν τις κινήσεις στην σκακιέρα και μετά το 80ο λεπτό, με τους Γκρίλις και Φιρμίνο να παίρνουν θέση στο χορτάρι, με την Σίτι από την πλευρά της να έχει την επόμενη καλή στιγμή στο ματς στο 90', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της εστίας του Άλισον.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλγερινός είχε τη μεγάλη ευκαιρία, βγαίνοντας στην κόντρα, να δώσει στην ομάδα του τη νίκη και να "τελειώσει" ταυτόχρονα και την υπόθεση τίτλος, όμως το σκαφτό πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής υπό την πίεση των Φαν Ντάικ και Μάτιπ έστειλε τη μπάλα να περάσει σαδιστικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να σφραγιστεί το 2-2.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσελό, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα , Φόντεν, Ζεσούς (83' Γκρίλις), Στέρλινγκ (75' Μαχρέζ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78' Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ (84' Φιρμίνο), Ζότα (70' Ντίας)

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Τα highlights

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Άρσεναλ - Μπράιτον 1-2

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-6

Γουότφορντ - Λιντς 0-3

Άστον Βίλα - Τότεναμ 0-4

Νόριτς - Μπέρνλι 2-0

Μπρέντφορντ - Γουέστ Χαμ 2-0

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 2-1

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ