CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο 1-0: Με Ντε Μπρόινε δια πυρός και σιδήρου

Manchester City's Kevin De Bruyne celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League, first leg, quarterfinal soccer match between Manchester City and Atletico Madrid at the Etihad Stadium, in Manchester, Tuesday, April 5, 2022. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Kevin De Bruyne celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League, first leg, quarterfinal soccer match between Manchester City and Atletico Madrid at the Etihad Stadium, in Manchester, Tuesday, April 5, 2022. (AP Photo/Dave Thompson) © 2022 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο έπαιξε μόνο άμυνα και δυσκόλεψε αρκετά τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης από τα προημιτελικά του Champions League χάρη στο 1-0 του "Ετιχάντ" με γκολ του Κέβιν ντε Μπρόινε.

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε όπως όλοι περίμεναν, όμως το ίδιο έκανε κι η Ατλέτικο, με συνέπεια ο πρώτος προημιτελικός του Champions League να λήξει με το ισχνό 1-0.

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 70ό λεπτό κι ενώ οι περισσότερες επιθέσεις των "πολιτών" δεν είχαν απειλητικό τόνο. Η απόλυτη κυριαρχία τους δεν είχε ουσία απέναντι σε μία ομάδα που ταξίδεψε στο Μάντσεστερ με το μυαλό της μόνο στην άμυνα.

Στο δεύτερο παιχνίδι την επόμενη Τετάρτη τα πάντα παραμένουν ανοιχτά, όμως πλέον η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα πρέπει να ανοιχτεί, ψάχνοντας έστω ένα γκολ για να παραμείνει ζωντανή.

Η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε μέχρι την περιοχή της Ατλέτικο από την πρώτη φορά που οι "ροχιμπλάνκος" είχαν την μπάλα. Όταν άλλαζε η κατοχή, οι "πολίτες" προσπαθούσαν να επιτεθούν από τους Ζοάο Κανσέλο και Ριγιάντ Μαχρέζ από δεξιά ή Ραχίμ Στέρλινγκ από αριστερά. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές σήκωναν την μπάλα, η οποία γινόταν εύκολη λεία για τους "πύργους" των Ισπανών.

Η Ατλέτικο δεν... ασχολήθηκε με τη δημιουργία ή την επίθεση στο 1ο μέρος. Μία αντεπίθεση που θύμισε... Σίτι κατέληξε σε κόντρα στον Μάρκος Γιορέντε και αυτή ήταν η μοναδική φορά που οι φιλοξενούμενοι ξεμύτισαν από το γήπεδό τους.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν είχαν να αντπαρατάξουν πολλά. Ελάχιστες μακρινές προσπάθειες, μια κεφαλιά του Εμερίκ Λαπόρτ σε κόρνερ και κάποιες φάσεις που πρόλαβαν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Ατλέτικο και ο εξαιρετικός σε αυτό το χρονικό διάστημα Ρεϊνίλντο.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τις ίδιες προδιαγραφές Η Σίτι είχε την απόλυτη υπεροχή και πλην δύο αντεπιθέσεων της Ατλέτικο (η μία κατέληξε στην πρώτη τελική της λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού), οι παίκτες είχαν... περικυκλώσει την περιοχή του Γιαν Όμπλακ.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο 1ο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι αυτήν τη φορά επιχείρησαν να απειλήσουν επί... χόρτου και όχι από αέρους. Ο Ντε Μπρόινε ανέβηκε μέτρα και πατούσε περισσότερο περιοχή, ενώ σε ένα φάουλ του ανάγκασε τον Όμπλακ να διώξει δύσκολα με δύο προσπάθειες.

Η πρώτη κίνηση του Σιμεόνε ήταν η τριπλή αλλαγή στο 60', με τον Ματέους Κούνια να παίρνει τη θέση του Γιορέντε σε μία προσπάθεια οι "ροχιμπλάνκος" να γίνουν πιο επιθετικοί. Ο Γκουαρδιόλα τον μιμήθηκε με τριπλή αλλαγή, η οποία αποδείχθηκε πιο κομβική. Ο Φιλ Φόντεν που πέρασε στον αγώνα στο 68' έδωσε κάθετη στον Ντε Μπρόινε δύο λεπτά αργότερα κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0.

Το γκολ δεν ανέβασε μέτρα τους Ισπανούς, οι οποίοι έδειχναν ευχαριστημένοι και με το ένα γκολ διαφορά. Η Σίτι ήταν αυτή που εξακολούθησε να πιέζει και με εξαίρεση κάποια νεύρα που οδήγησαν σε μικροσυρράξεις, να έχει καθαρό μυαλό ως προς το τι ψάχνει. Ο Ντε Μπρόινε παρέμεινε ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι πρωταθλητές Αγγλίας, όμως το δεύτερο γκολ που θα τους διασφάλιζε ενόψει του αγώνα στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" δεν ήρθε ποτέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ακέ, Σίλβα, Ρόδρι, Γκιντογάν (68' Γκρίλις), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (68' Φόντεν), Στέρλινγκ (69' Ζεζούς)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βερσάλκο, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Γιορέντε (60' Κούνια), Κοντογκμπιά, Κόκε (60' Ντε Πολ), Γκριεζμάν (60' Κορέα), Φέλιξ (81' Λεμάρ)

Οι πρώτοι προημιτελικοί του Champions League

Οι δεύτεροι προημιτελικοί του Champions League

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ