ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια είναι δύσκολο να επιτεθείς με 5-5-0"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πλαίσιο του Champions League
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πλαίσιο του Champions League © 2022 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε τον σχηματισμό του Ντιέγκο Σιμεόνε σε 5-5-0, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι δυνατό να μπορέσει ποτέ κανείς να επιτεθεί κόντρα σε ένα τέτοιο σχήμα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πήγε στο Έτιχαντ το βράδυ της Τρίτης (5/4) με σκοπό να βάλει δύσκολα στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τη Μάντσεστερ Σίτι και τα κατάφερε, δεν μπόρεσε όμως να γλιτώσει και την ήττα.

Η Ατλέτικο παρατάχθηκε κόντρα στους Πολίτες σε σχηματισμό 5-5-0, έπαιξε μόνο άμυνα, όμως ο Κέβιν ντε Μπρόινε κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Γκουαρδιόλα βέβαια, σχολίασε το σύστημα που επέλεξε ο Σιμεόνε να παρατάξει τους "ροχιμπλάνκος", τονίζοντας πως είναι αδύνατο να επιτεθεί μία ομάδα και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

"Πολύ κλειστό ματς, πολύ δύσκολο. Καταφέραμε να τους κρατήσουμε, δεν δεχθήκαμε ευκαιρίες, κάναμε υπομονή και πετύχαμε το γκολ σε μια συνεργασία Φόντεν και Κέβιν

Αισθανθήκαμε ότι θα παίξουν 5-3-2, μετά προσαρμόστηκαν σε 5-5-0. Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επιτεθείς με ένα τέτοιο σύστημα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι.

Είναι θέμα υπομονής. Τους είπα στο ημίχρονο ότι ήμασταν καλά. Το παιχνίδι χάλασε στο δεύτερο ημίχρονο και ήδη έχω την αίσθηση ότι θα είναι ένα ματς παρόμοιο με αυτό που θα παίξουμε στη Μαδρίτη".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ