ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φάμπρι, το φαβορί για τον Παναθηναϊκό

Φάμπρι, το φαβορί για τον Παναθηναϊκό

Ο Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ ή απλά Φάμπρι, φαίνεται πως είναι ο προπονητής ο οποίος επιλέχθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Με έναν Ισπανό θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός στο υπόλοιπο της σεζόν και θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργίας μίας νέας ομάδας.

Ο εκλεκτός του Γιάννη Αλαφούζου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας φαίνεται πως είναι ο Φαμπριάνο Γκονθάλεθ Πανέγια ή απλά Φάμπρι. Ο 57χρονος προπονητής θεωρήθηκε ως ο καταλληλότερος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ και η πρόσληψη του αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Η πρόσληψη του είναι μία επιλογή με ρίσκο, αφού σίγουρα δεν πρόκειται για ένα από τα καλά ονόματα της προπονητικής στη χώρα του. Από τη μία πρόκειται για έναν επαγγελματία με μεγάλη εμπειρία, σεβαστό σε όλους, ιδιαίτερα καταρτισμένο και με πτυχία πάνω στη φυσική αγωγή, την τακτική και την προπονητική. Από την άλλη δεν έχει εργαστεί σε συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού, ενώ δεν έχει σημειώσει κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το έχει περάσει στη Segunda Division και έχει ελάχιστες παραστάσεις από την Primera, όταν την περσινή σεζόν καθόταν στον πάγκο της Γρανάδα. Παράλληλα, έχει κοουτσάρει τρεις ομάδες στη 2η κατηγορία της Πορτογαλίας, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο εργαζόταν στη Ράθινγκ Σανταντέρ.

Ο Φάμπρι έχει συμφωνήσει να δουλέψει στον Παναθηναϊκό έως το τέλος της σεζόν και εάν ικανοποιήσει με τα αποτελέσματα του και, παράλληλα, μείνει και αυτός ευχαριστημένος, θα ανανεώσει για άλλον ένα χρόνο. Ο Ισπανός δεν πρόκειται να χάσει χρόνο, αφού θα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά την Τετάρτη.

Επιλογή του Βαρέλα

Εφόσον τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο Φάμπρι αποτελεί προσωπική επιλογή του Ούγκο Βαρέλα. Ο Πορτογάλος μάνατζερ αναζήτησε έναν προπονητή προσιτό οικονομικά, ενεργό στους πάγκους και με εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο Φάμπρι συγκεντρώνει τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Βαρέλα και τις προηγούμενες ώρες, οι δύο άνδρες συζήτησαν ενδελεχώς και συμφώνησαν να συνεργαστούν. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη προσωπική επιλογή του Ούγκο Βαρέλα, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη δική του πορεία.

Με ένα βοηθό στην Ελλάδα

Συνηθίζεται ένας ξένος προπονητής όταν έρχεται στη χώρα μας, να φέρνει μαζί του το προπονητικό επιτελείο του. Όμως η δεινή οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει πολυτέλειες και τον Ισπανό θα ακολουθήσει μόνο ένας συνεργάτης.

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι και αυτός έχει επιλεγεί κατόπιν συνεννόησης μαζί με τον Βαρέλα και φέρεται να είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε πρώτη φάση, γυμναστής θα παραμείνει ο νεοπροσληφθείς, Βασίλης Καλαποθαράκος.

Οι άλλοι Ισπανοί

Στον αθλητικό Τύπο της Τρίτης παρουσιάζονται επίσης τα ονόματα του Αμπέλ Ρεσίνο, του Χοσέ Λουίς Όλτρα, του Βίκτορ Φερνάντεθ, του Άνχελ Λοτίνα, του Γκρεγκόριο Μανθάνο και του Χουάνμα Λίγια. Και οι έξι είναι Ισπανοί, είναι ελεύθεροι και μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ