CHAMPIONS LEAGUE

Ευτυχώς... αρχίζει

Ευτυχώς... αρχίζει
Τσάμπιονς Λιγκ

Ξεκινά η γιορτή του ποδοσφαίρου με τα πρώτα ματς της φάσης των προημιτελικών (21:45)

Την Μ. Τρίτη (03/04) και την Μ. Τετάρτη (04/04) θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των "8" για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μίλαν υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και η Αιντχόβεν την Λίβερπουλ στα πρώτα δύο παιχνίδια. Η αγωνιστική συνεχίζεται μια μέρα αργότερα με τα παιχνίδια της Τσέλσι με την Βαλένθια και της Ρόμα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Μίλαν -Μπάγερν Μονάχου


Μια πραγματική αναμέτρηση Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη μια η Μίλαν με 6 κούπες και από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου με 4. Οι βαυαροί πηγαίνουν στο Μιλάνο για να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στους "4", στον ένα από τους δύο αγώνες της Μ. Τρίτης (03/04).

Η ιστορία για την Μπάγερν Μονάχου σε ιταλικό έδαφος δεν είναι υπέρ της. Η ομάδα του Χίτζφελντ τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε ιταλικές ομάδες με τελευταία αναμέτρηση την περσινή χρονιά για τη φάση των "16" με τη Μίλαν να κερδίζει 4-1 και να βγάζει εκτός διοργάνωσης τους γερμανούς.

Για τη Μπάγερν θα απουσιάζει ο Όλιβερ Καν που είναι τιμωρημένος με 1 αγωνιστική και τη θέση του θα πάρει ο 22χρονος Μάικλ Ράινσινγκ, ενώ ο Αντρέας Οτλ θα αντικαταστήσει τον Φαν Μπόμελ. Η Μίλαν δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού εκτός φυσικά τη μη συμμετοχή του Ρονάλντο. Στη θέση του θα ξεκινήσει ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο.

Αιντχόβεν - Λίβερπουλ


Στο δεύτερο παιχνίδι της Μ. Τρίτης (03/04), η Αιντχόβεν υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, μετά τη πρόκριση επί της Αρσεναλ στη φάση των "16", ήρθε η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ. Οι ολλανδοί με μια κατάκτηση υποδέχονται τη Λίβερπουλ των 5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Υπέρ της Αιντχόβεν στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση, είναι η εντυπωσιακή παράδοση του τεχνικού της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν, καθώς τόσο πέρυσι (ως προπονητής της Μπενφίκα) όσο και φέτος πέταξε εκτός διοργάνωσης όλες τις αγγλικές ομάδες που βρήκε μπροστά του. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρυσι και Άρσεναλ φέτος.

Για τους γηπεδούχους θα απουσιάζει ο βασικός και αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός Αλεξ και ο βασικός επιθετικός Αρούνα Κονέ ενώ ο ταλαντούχος νεαρός, Ιμπραίμ Αφελάι, είναι αμφίβολος. Να σημειωθεί πως η Αιντχόβεν με αυτές τις απουσίες δεν έχει κάνει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άγιαξ δέχτηκε 5 γκολ!

Από την άλλη μεριά η Λίβερπουλ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Μοχάμεντ Σισόκο, που είναι τιμωρημένος και τον Γκρεγκ Μπέλαμι που είναι τραυματίας αλλά βρίσκεται στην αποστολή. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί τη τελευταία στιγμή.

Τσέλσι - Βαλένθια

Η μοναδική αναμέτρηση από τις 4 που δεν έχει καμία ομάδα κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τσέλσι και Βαλένθια διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Μ. Τετάρτη (04/04) στο Στάμφορντ Μπριτζ με στόχο τους "4", με την προοπτική να μπορέσουν να διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο από τα δύο που οδηγούν στην... Αθήνα.

Η Τσέλσι δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού πλην του Αριέν Ρομπέν που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Από την άλλη μεριά, η Βαλένθια έχει τρεις σοβαρές απουσίες καθώς δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Φερνάντο Μοριέντες (τραυματίας) και τους Κάρλος Μαρτσένα και Νταβίντ Ναβάρο οι οποίοι είναι τιμωρημένοι από τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Ίντερ.

Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στη δεύτερη αναμέτρηση της Μ. Τετάρτης (04/04), η Ρόμα υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Οι ιταλοί προέρχονται από τη μεγάλη έκπληξη της φάσης των "16" καθώς απέκλεισαν την Λιόν, ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο, σύμφωνα με τους μπουκ. Οι "διάβολοι" είχαν εύκολο έργο απέναντι στην Μπενφίκα του Κατσουράνη και του Καραγκούνη.

Στόχος της ομάδας του Τότι να συνεχίσουν τις... εκπλήξεις, αυτή τη φορά με την ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Αναμένεται μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, καθώς σε αθλητικά πλαίσια έχει ξεκινήσει "πόλεμος" δηλώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι "μπέμπηδες" δεν μπορούν να υπολογίζουν στους αμυντικούς Νεμάνια Βίντιτς, Γκάρι Νέβιλ και Μίκαελ Σιλβέστρε. Για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πλην τις απουσίας λόγω τιμωρίας του Νταβίντ Πιζάρο.




























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ