ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εβρά: "Τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο είναι ομοφυλόφιλοι"

Ο Πατρίς Εβρά σε αγώνα της Γαλλίας
Ο Πατρίς Εβρά σε αγώνα της Γαλλίας PHOTO CREDITS: © 2021 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δέχθηκε από αναγνώστες της Le Parisien αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές ανά ομάδα που έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις και το κρύβουν.

Τον Οκτώβριο του 2021 ο ποδοσφαιριστής της Adelaide United, Τζος Κάβαλο, αποκάλυψε με video ότι είναι ομοφυλόφιλος και έγινε ο πρώτος που αγωνίζεται σε κορυφαία κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έχει μιλήσει γι' αυτό δημόσια.

Στην αυτοβιογραφία του ο Πατρίς Εβρά κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη βία και τη σεξουαλική κακοποίηση, την οποία είχε υποστεί κι ο ίδιος στην ηλικία των 13 ετών. Αυτή τη φορά ο Εβρά, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του I Love this game στα γαλλικά απάντησε την Τρίτη (11/1) σε ερωτήσεις αναγνωστών της εφημερίδας Le Parisien.

Μάλιστα, καταπιάστηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, που ωστόσο φοβούνται να το παραδεχθούν.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι σε κάθε ομάδα υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες που είναι ομοφυλόφιλοι: "Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν ένα άτομο για να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία. Μερικοί από τους συμπαίκτες μου είπαν κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας: "Είναι ενάντια στη θρησκεία μου, υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος σε αυτά τα αποδυτήρια. πρέπει να φύγει από το κλαμπ, κ.λπ".

Εκείνη τη στιγμή είπα: "Σταματήστε όλοι. Καταλαβαίνετε". Για να το πούμε διαφορετικά. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε", ανέφερε χαρακτηριστικά στη Le Parisien.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA SERIE A BUNDESLIGA PREMIER LEAGUE LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ