ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Ποια είναι τα φαβορί στο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς;

Euro 2024: Ποια είναι τα φαβορί στο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς;

Η ποδοσφαιρική σεζόν βαδίζει προς το τέλος της, γεγονός που σημαίνει ότι πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το Euro 2024 λοιπόν, είναι προ των πυλών και για το λόγο αυτό μπορούμε να αρχίζουμε να συζητάμε για το ποιες αναμένουμε να είναι οι κορυφαίες ομάδες και ποια εν τέλει είναι η ομάδα που έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το κύπελλο.

Επιγραμματικά, οι ομάδες που περιμένουμε να δούμε να πρωταγωνιστούν φέτος, δεν είναι άλλες από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τέλος τη Γερμανία που είναι και οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Πάμε όμως να πάρουμε τις ομάδες με τη σειρά, ξεκινώντας με αυτή που έχει τις λιγότερες πιθανότητες για την κατάκτηση.

Ισπανία

Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο και για φαβορί σε διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολο να μην αναφερθούμε στην Ισπανία. Έτσι λοιπόν και φέτος, η εθνική ομάδα της Ισπανίας, έχει ανανεωθεί και είναι για ακόμα μία φορά έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο όμιλος στον οποίο βρίσκεται η εθνική Ισπανίας, είναι ίσως ο πιο δύσκολος, αφού περιλαμβάνει την Κροατία, την Αλβανία και την Ιταλία. Παρόλα αυτά, σε αυτόν τον όμιλο φωτιά που, αναμένουμε η Ισπανία να καταφέρει να περάσει και να στη συνέχεια να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Γαλλία

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας, είναι για ακόμα μία χρονιά φωτιά και περιμένουμε να δούμε να προχωράει αρκετά μακριά στη διοργάνωση. Για την ακρίβεια, εάν αποκλειστεί πριν από τα ημιτελικά, μπορούμε να πούμε ότι θα είναι μεγάλη αποτυχία. Οι στοιχηματικές εταιρίες 2024, την κατατάσουν ως φαβορί και αυτό είναι λογικό, αφού ρίχνοντας μόνο μία ματιά στους παίκτες της ομάδας, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το ταλέντο υπερχειλίζει.

Η ομάδα της Γαλλίας, προέρχεται από εξαιρετικές επιδόσεις στις προηγούμενες χρονιές. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο, ενώ το Δεκέμβριο του 2022 έφτασε μία ανάσα πριν την back to back κατάκτηση του παγκοσμίου. Η μόνη αποτυχία που μπορούμε να της καταλογίσουμε, είναι στο προηγούμενο Euro, που αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ελβετία. Παρόλα αυτά, από τη Γαλλία περιμένουμε να δούμε να προχωράει αρκετά στη διοργάνωση ακόμα και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι την κατάκτηση.

Αγγλία

Για άλλη μία χρονιά, η αγγλική ομάδα αναμένεται να παρατάξει στο γήπεδο μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδόσφαιρο. Αρχής γενομένης από τον Χάρι Κέιν και τον Στέρλινγκ και συνεχίζοντας με τη νέα φουρνιά όπως τον Μπέλινγκχαμ της Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα προκαλεί δέος.

Η Αγγλία, έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του προηγούμενου Euro, αλλά έχασε στο νήμα από την Ιταλία μέσα στο Wembley. Ο λόγος που κατατάσουμε την Αγγλία ως δεύτερο φαβορί στη διοργάνωση, είναι διότι η ομάδα έχε διατηρήσει τον ίδιο κορμό και προπονητή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πλέον στις τάξεις της ομάδας, υπάρχει εμπειρία και χημεία μεταξύ των παικτών.

Γερμανία

Η Γερμανία, είναι και αυτή παραδοσιακά ένα από τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Παρόλα αυτά, τα τελευταία δεν την έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε κάποια διοργάνωση, αλλά την έχουμε δει να παλεύει να περάσει από τους ομίλους. Τα πράγματα όμως φέτος είναι διαφορετικά, διότι η Γερμανία είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, γεγονός που σημαίνει ότι έχει ένα κίνητρο παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, πάντα βλέπουμε τις χώρες που φιλοξενούν τέτοιες διοργανώσεις, να προχωρούν αρκετά μακριά, ακόμα και εάν δεν είναι τόσο καλές ομάδες όσο η Γερμανία. Οπότε, η λογική λέει ότι η Γερμανία έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να φτάσει μέχρι το τέλος.

Συμπέρασμα

Όσο οι μέρες περνούν τόσο πλησιάζουμε προς την έναρξη του Euro 2024 και μπορεί η εθνική Ελλάδος να μην προκρίθηκε, αυτό όμως δεν μειώνει το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση. Παραπάνω, συζητήσαμε για τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν τη διοργάνωση, οι οποίες είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Αγγλία και τέλος η διοργανώτρια Γερμανία.

Βέβαια, μία διοργάνωση σαν το Euro, είναι πάντα αμφίρροπη και για αυτό βλέπουμε να συμβαίνουν συνεχώς εκπλήξεις. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένουμε να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ