EURO 2020

Euro 2020: Ο Πίκφορντ έκανε το απόλυτο ρεκόρ στην εστία της Αγγλίας πριν δεχτεί γκολ

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας στον ημιτελικό του Euro 2020 απέναντι στην Δανία
Ο Τζόρνταν Πίκφορντ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας στον ημιτελικό του Euro 2020 απέναντι στην Δανία @ 2021 PAUL ELLIS/AP IMAGES

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ πρόλαβε να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ 55 ετών του Γκόρντον Μπανκς κάτω από την εστία της εθνικής Αγγλίας, λίγα λεπτά πριν νικηθεί από τον Ντάμσγκααρντ με απευθείας φάουλ και δεχτεί το πρώτο του γκολ στο Euro 2020.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ δεν δέχτηκε γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια της Αγγλίας στο Euro 2020 και κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Euro 2020 μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Και αυτό γιατί ξεπέρασε το στοιχειωμένο ρεκόρ του θρυλικού Γκόρντον Μπανκς από το 1966 όταν είχε κρατήσει για 720 σερί λεπτά απαραβίαστη την εστία των τριών λιονταριών, με τον κίπερ της Έβερτον να τον ξεπερνάει και να ανεβαίνει εκείνος στην κορυφή της τιμητικής λίστας.

Δεν πρόλαβε πάντως να χαρεί για πολύ το ρεκόρ αφού τέσσερα λεπτά αφότου άφησε πίσω τον Μπανκς νικήθηκε, με τον Ντάμσγκααρντ να σκοράρει για τους Δανούς με απευθείας χτύπημα φάουλ και να τους δίνει την πρωτοπορία, με το πρώτο μάλιστα γκολ στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που σημειώθημε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ